پس از آژانسهای اعتبارسنجی مودیز و اساندپی گلوبال، آژانس بینالمللی فیچ هم رتبه اعتباری بلندمدت اسرائیل را به دلیل تأثیر ناشی از جنگ غزه کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، پس از آژانسهای اعتبارسنجی مودیز و اساندپی گلوبال، آژانس بینالمللی فیچ هم رتبه اعتباری بلندمدت اسرائیل را به دلیل تأثیر ناشی از جنگ غزه کاهش داد.
مودیز و اساندپی گلوبال پیش از این در سال جاری میلادی رتبههای اعتباری رژیم صهیونیستی را به دلیل افزایش خطرات ژئوپولیتیکی کاهش داده بودند.
فیچ روز سهشنبه رتبه اسرائیل را از A+ به A کاهش داد و چشمانداز اقتصادی آن را منفی نگه داشت که نشاندهنده احتمال کاهش بیشتر است.
این آژانس در بیانیهای اعلام کرد: ما معتقدیم که درگیری (با گروه فلسطینی حماس) در غزه ممکن است تا سال 2025 ادامه یابد و خطر گسترش آن به جبهههای دیگر وجود دارد.
در ادامه این بیانیه آمده است: علاوه بر تلفات انسانی، این درگیری میتواند منجر به هزینههای نظامی اضافی قابل توجه، تخریب زیرساختها و آسیبهای پایدارتر به فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری شود که به وخامت بیشتر معیارهای اعتباری اسرائیل منجر خواهد شد.
فیچ همچنین به کسری بودجه رو به رشد و بدهی رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از دلایل اصلی این تنزل رتبه اشاره کرد.
بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، روز سهشنبه در شبکه ایکس (توییتر سابق) این تنزل را "طبیعی" توصیف کرد و گفت که "خطرات ژئوپولیتیکی" ناشی از "طولانیترین و پرهزینهترین" جنگ در تاریخ اسرائیل، این وضعیت را ایجاد کرده است.
با این حال، یائر گولان، رئیس حزب کار اسرائیل و وزیر سابق اقتصاد، هشدار داد که این تنزل، همراه با افزایش کسری بودجه، "جیب" هرشهروندی را تحت فشار قرار خواهد داد و هزینه زندگی را بالا خواهد برد.
در یک پست در شبکه ایکس، گولان اسموتریچ را "بچه وزیری که هیچ چیز از اقتصاد نمیفهمد" توصیف کرد.
کاهش رتبه اعتباری برای یک کشور میتواند فرایند قرض گرفتن پول مورد نیاز آن برای تامین هزینهها را دشوارتر یا پرهزینهتر کند.
انتهای پیام/