اکونومیک 24
29 بهمن 1403 - 17:54

ممنوعیت واردات، پاسخ اتحادیه اروپا به تعرفه‌های ترامپ

اتحادیه اروپا با اتخاذ رویکردی که یادآور سیاست تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست، از برنامه‌ای خبر داد که واردات برخی مواد غذایی را به منظور حمایت از کشاورزان خود ممنوع می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا با اتخاذ رویکردی که یادآور سیاست تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست، از برنامه‌ای خبر داد که واردات برخی مواد غذایی را به منظور حمایت از کشاورزان خود ممنوع می‌کند.

به گفته سه مقام رسمی، کمیسیون اروپا هفته آینده موافقت خواهد کرد که محدودیت‌های بیشتری بر واردات اعمال کند، اقدامی که تنش‌ها با شرکای تجاری را افزایش خواهد داد.

از جمله اهداف اولیه این طرح، برخی محصولات کشاورزی آمریکا مانند سویاست که با استفاده از آفت‌کش‌هایی تولید می‌شوند که کشاورزان اتحادیه اروپا مجاز به استفاده از آنها نیستند.

اولیور وارهلی، کمیسر سلامت اتحادیه اروپا، در مصاحبه‌ای ماه گذشته گفت: ما نشانه‌های بسیار واضحی از پارلمان (اروپا)، کشورهای عضو و کشاورزان خود دریافت کرده‌ایم: هر چیزی که در اتحادیه اروپا ممنوع است، حتی اگر یک محصول وارداتی باشد، باید ممنوع شود.

دونالد ترامپ نیز اخیراً اتحادیه اروپا و کشورهایی را که محصولات آمریکایی را ممنوع می‌کنند مورد انتقاد قرار داد و گفت که این اتحادیه صدف‌های دریایی را از 48 ایالت از 50 ایالت آمریکا ممنوع کرده است. او تهدید کرده است که در صورت عدم تغییر سیاست‌ها، تعرفه‌هایی بر این کشورها اعمال خواهد کرد.

کمیسیون اروپا مدت‌ها است که با درخواست‌های فرانسه و دیگر کشورهای عضو برای برخورد متقابل مخالفت کرده است، با این استدلال که این اقدام ممکن است با قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) مغایرت داشته باشد.

این نهاد تنها در صورتی اجازه اعمال محدودیت‌ها را می‌دهد که بر اساس دلایل علمی باشد و تبعیضی علیه واردات ایجاد نکند.

اتحادیه اروپا استفاده از بسیاری از آفت‌کش‌ها را به دلیل آسیب به گیاهان یا حیوانات ممنوع کرده است، حتی اگر آژانس سلامت اتحادیه اروپا برخی از آنها را در سطوح پایین بی‌خطر دانسته باشد.

این طرح اتحادیه اروپا در نقشه راه "چشم‌انداز کشاورزی" که توسط کریستوف هانسن، کمیسر کشاورزی تهیه شده، گنجانده شده است. یک مقام آگاه از این سند گفت که در آن به لزوم رعایت قوانین بین‌المللی اشاره شده است.

یکی از مقامات گفت: ما فقط در مورد خطرناک‌ترین آفت‌کش‌ها صحبت می‌کنیم و قبل از هر تصمیمی، ارزیابی تأثیر برای محافظت از رقابت‌پذیری انجام خواهد شد. وی افزود: ما به قهوه، انبه و آووکادو نیاز داریم.

وارهلی گفت که آفت‌کش‌هایی که از مواد سرطان‌زا، جهش‌زا یا مختل‌کننده غدد درون‌ریز استفاده می‌کنند، نباید در مواد غذایی وارداتی به اتحادیه اروپا مجاز باشند. وی گفت: اگر علم بگوید این مواد ایمن نیستند، پس نباید از آنها استفاده کنیم.

یکی از این مواد، پاراکوات است، یک علف‌کش که در اتحادیه اروپا ممنوع است اما در آمریکا برای محصولاتی مانند سویا استفاده می‌شود.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط شبکه اقدام علیه آفت‌کش‌ها در اروپا (Pesticide Action Network Europe)، آفت‌کش‌هایی مانند قارچ‌کش پروپیکونازول و حشره‌کش‌های نوروتوکسیک که برای زنبورها کشنده هستند، در بسیاری از محصولات وارداتی یافت شده‌اند.

چای و قهوه رایج‌ترین محصولاتی بودند که بقایای آفت‌کش‌های ممنوعه در آنها یافت شد، به طوری که 38 درصد از نمونه‌های چای و 23 درصد از نمونه‌های قهوه حاوی این مواد بودند. تقریباً یک چهارم نمونه‌های وارداتی از هند و 17 درصد از چین، که هر دو از تولیدکنندگان بزرگ چای هستند، حاوی بقایای آفت‌کش‌های ممنوعه بودند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1846652

مهمترین اخبار اقتصادی: