شرکت سرمایهگذاری پرتو تابان معادن و فلزات پس از محقق ساختن رشد ۸ برابری درآمدهای عملیاتی، ۱۰ همتی کردن پورتفو شرکت را در دستور کار خود قرار داده است.
دکتر علی متولی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پرتو تابان معادن و فلزات طی گفتگویی به تشریح فلسفه وجودی تاسیس شرکت پرداخت و گفت: شرکت سرمایهگذاری پرتو تابان معادن و فلزات به عنوان بازوی اجرایی هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در بازار سرمایه به طور فعال از سال 1400 آغاز به کار کرده است.
به گفته وی، نظر به این موضوع که هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با دارا بودن شرکتهای تولیدی در حوزه معادن و صنایع معدنی به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی کشور به شمار میآید، لذا ضرورت دارد مدیریت خرید و فروش سهام شرکتهای تابعه هلدینگ در بازار سرمایه توسط یک نهاد تخصصی مالی صورت پذیرد تا علاوهبر حضور قعال در بازار سرمایه، بتواند بخشی از سرمایه موردنیاز برای تامین مالی پروژههای توسعهای این هلدینگ را نیز تامین نماید.
متولی خاطرنشان کرد: بالغ بر70 درصد ارزش سبد سهام شرکت را سهام شرکتهای تابعه “ومعادن” و 30 درصد مابقی را سهام سایر گروه های بازار سرمایه تشکیل میدهد. شایان ذکر است، درآمدهای عملیاتی شرکت سرمایهگذاری پرتو تابان معادن و فلزات از ابتدای تاسیس تاکنون رشد چشمگیر 8 برابری داشته است، به گونهای که درآمد عملیاتی این شرکت از زمان تأسیس در سال 1399 به 700 میلیارد تومان در سال 1403 رسیده است و سود خالص این مجموعه نیز از 150 میلیارد تومان در سال 1400 به 650 میلیارد تومان در سالجاری رسیده است که نشان از رشد بالغبر 5/4 برابری سود خالص در کمتر از 4 سال دارد.
دکتر متولی همچنین با مقایسه بورس ایران با بورس های منطقه ابراز داشت:
ارزش بازار سهام امارات حدوداً 1 تریلیون دلار است و ارزش بازار بورس ترکیه حدود 460 میلیارد دلار می باشد. این در حالی است که ارزش بازار بورس ایران حدود 100 میلیارد دلار برآورد می گردد. دلیل پایین بودن ارزش بازار سرمایه ایران، عدم ورود سرمایه گذاری خارجی و ریسک های متعدد سیاسی و امنیتی است که بر بازار سرمایه ایران سایه افکنده است. این در حالی است که شرکتهایی نظیر فولاد مبارکه، ملی مس ایران، ومعادن و… در حوزه صنایع فلزی و معدنی قابلیت جهانی شدن و جذب سرمایه گذاری خارجی را دارند و باید زیرساخت های لازم برای پذیرش این شرکت ها در بورس های بین الملل نیز فراهم شود.
همچنین با توجه به رشد فزاینده محصولات IT و High Tech و همچنین استفاده فزاینده از هوش مصنوعی در صنایع مختلف افزود : امروز شرکت اپل با سهام بیش از 6/3 تریلیون دلار از پیشتازان بازار سرمایه به شمار میرود و این درحالی است که ارزش 30 شرکت بزرگ معدنی جهان، کمتر از نصف ارزش اپل محاسبه شده است.
مدیرعامل پرتو تابان با اشاره به نوپا بودن شیوههای تامین مالی در ایران، تصریح کرد: بورس در ایران از سال 1346 آغاز به کار کرده است و تا سال 1357، تعداد 142 شرکت در بورس پذیرش شدند. پس از انقلاب و دوران جنگ تحمیلی برای مدتی بورس تعطیل گردید و مجدداً دوران رشد و تمرکز بازار سرمایه از سال 1371 آغاز گردید. با این سابقه طولانی بورس، اما همچنان روش های تأمین مالی در ایران، از تنوع و گستردگی لازم برخوردار نیست.
ابزارهای تامین مالی همچون صکوک، انواع اوراق تبعی و صندوق های سرمایه گذاری بخشی، سکو های تأمین مالی جمعی و … کمتر از یک دهه است که به بازارهای سرمایه راه پیدا کردهاند و هنوز ارزش معاملات پایینی دارند و این در حالی است که اگر بستر تأمین سرمایه اختصاصی نیز به عنوان مثال در حوزه فلزات از سوی سازمان بورس مهیا گردد و از طرفی شرکتهای بزرگمقیاس صنایع فلزی و معدنی نیز زنجیره سرمایه درون سازمانی را تکمیل کنند، میتوانند از مزایای تامین مالی به شیوههای نوین بهرهمند شوند.
وی در پایان، تغییر مداوم قوانین و مقررات بالادستی را آفت فعالیت در بازار سرمایه اعلام کرد و افزود: تغییرات در تصمیمگیریهای بالادست همچون قوانین صادراتی، نرخ خوراک، نرخ انرژی، بهره مالکانه، علاوهبر آسیبهای اجتماعی و تولید، بر سودآوری شرکتهای بازار سرمایه نیز تاثیر مستقیم میگذارد و فعالان بازار سرمایه از نهادهای ذیصلاح، خواستار پایبندی به ثبات رویه در تصمیمگیریها و تامین بهموقع زیرساختهای تولید هستند.
انتهای پیام/