اکونومیک 24
23 فروردین 1404 - 16:43

سرمایه‌گذاری ۷۵۰میلیون یورویی مبارکه در خودتأمینی انرژی

نخستین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی سراسر کشور به میزبانی فولاد مبارکه و با هدف تبیین برنامه‌ها در راستای راهبرد سرمایه‌گذاری برای تولید آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگارفولاد، در این گردهمایی که روز پنج‌شنبه 21 فروردین‌ماه در محل همایش‌های مرکز تحقیقات فولاد مبارکه برگزار شد، رضا انصاری، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، استاندار، مدیرعامل فولاد مبارکه، نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی سراسر کشور حضور داشتند.

مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد:

گام‌های مؤثر فولاد مبارکه برای ایجاد زیرساخت تولید برق در کشور

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در بیاناتی ضمن خیرمقدم به صنعتگران حاضر در گردهمایی گفت: سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است و امید داریم در سالی که مزین به سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است، مجموعه شرکت شهرک‌ها نیز به سهم خود بتواند نقش‌آفرین باشد.

وی با اشاره به یک نظرسنجی که در سال 1399 از 900 واحد صنعتی متوسط و بزرگ صورت گرفته بود گفت: نتایج این نظرسنجی نشان داد که نیاز اصلی این واحدها امکان بهره‌مندی از زیرساخت‌های شهرک‌هاست و این موضوع باید مورد توجه وزارتخانه قرار گیرد، زیرا نشان‌دهنده یک هشدار جدی است.

زرندی معتقد است در سال جدید باید مدل‌های جدید سرمایه‌گذاری در شرکت شهرک‌ها ایجاد شود تا بتوانیم به این نیاز پاسخ دهیم. باید از تجارب جهانی در زمینه شهرک‌های یکپارچه و «روی یک زنجیره» استفاده کرد و اگر بتوانیم مدل‌های موفقی در کشور ایجاد کنیم، به آبروی کشور خواهیم افزود و زنجیره‌ای از شهرک‌های صنعتی را تشکیل خواهیم داد.

بنابر اظهارات مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، این گروه سرمایه‌گذاری‌های متعددی به ارزش بیش از 500 هزار میلیارد تومانی در اقصی‌نقاط کشور داشته و 12 موضوع اولویت‌دار در این مجموعه، مشخص و بر تحقق آن‌ها تمرکز شده است.

موضوع ناترازی در حوزه انرژی دیگر مبحثی بود که زرندی به آن پرداخت و در این باره تصریح کرد: مجموعه‌های بزرگی مثل فولاد مبارکه برای ایجاد زیرساخت تولید برق گام‌های مؤثری برداشته‌اند که این امر مزایا و معایبی دارد. شرکت‌های زیادی در زمینه تأمین زیرساخت در جهان شکل گرفته‌اند و با مدل‌های مناسبی با یکدیگر رقابت می‌کنند؛ اما چون در کشور ما این مدل‌ها وجود ندارد، مجبوریم بار را روی دوش چند شرکت بزرگ بگذاریم.

مصرف حداقلی آب فولاد مبارکه با استفاده از بالاترین استانداردهای بازچرخانی آب

وی در ادامه گفت: گروه فولاد مبارکه نزدیک به 750 میلیون یورو در حوزه برق سرمایه‌گذاری کرده و به‌زودی 120 مگاوات برق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه وارد مدار می‌شود. برنامه‌ریزی ما برای تابستان امسال نیز تولید 250 مگاوات برق خورشیدی است. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی جدید فولاد مبارکه نیز تاکنون 460 مگاوات برق وارد مدار کرده است. به این ترتیب می‌توان گفت فولاد مبارکه تأمین بیش از 700 مگاوات برق را از طریق خودتأمینی محقق خواهد کرد.

زرندی اظهار داشت: ما در تلاشیم تا با استفاده از بالاترین استانداردهای بازچرخانی آب، مصرف آب موردنیاز خود را به حداقل برسانیم. فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه، توانسته 38 درصد از آب موردنیاز خود را از پساب شهرهای اطراف و بازچرخانی آب تأمین کند. همچنین بی‌نیازی این مجموعه از آب رودخانه زاینده‌رود با بهره‌برداری از پروژه انتقال آب از دریای عمان، صورت خواهد پذیرفت.

برنامه‌ریزی فولاد مبارکه برای آغاز عملیات بهره‌برداری از میدان گازی

تأمین گاز موردنیاز صنایع موضوع دیگری بود که مدیرعامل گروه فولاد مبارکه به آن پرداخت و گفت: گروه فولاد مبارکه برای تأمین گاز موردنیاز خود نیز به بهره‌برداری از میادین گازی ورود پیدا کرده است. به همین منظور طی چند روز آینده جلسه‌ای با وزرای محترم دولت برای آغاز عملیات بهره‌برداری از میدان گازی برگزار خواهیم کرد تا در این زمینه نیز به خودتأمینی برسیم.

 

استاندار اصفهان تأکید کرد:

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و توسعه شهرک‌های تخصصی صنعتی در اصفهان با محوریت انرژی‌های سبز

استاندار اصفهان نیز در این گردهمایی با اشاره به ضرورت تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام و توجه به زیرساخت‌های محرومیت‌زدا، از برنامه‌های توسعه‌ای استان اصفهان با محوریت انرژی‌های سبز خبر داد.

مهدی جمالی‌نژاد با اشاره به ضرورت بازتعریف نقش شهرک‌های صنعتی در توسعه اقتصادی، بر لزوم تحول این شهرک‌ها از محل استقرار کارخانه‌ها به پایگاه‌های هوشمند، دانش‌بنیان و خوشه‌های صنعتی رقابت‌پذیر جهانی تأکید کرد.

کمبود سرمایه‌گذاری‌های مولد در بخش خصوصی

وی با بیان اینکه رشد تولید ملی نیازمند سرمایه‌گذاری هدفمند در بستری جذاب و آماده است، افزود: متأسفانه علی‌رغم توجه به سرمایه‌گذاری، شاهد کمبود سرمایه‌گذاری‌های مولد در بخش خصوصی هستیم.

استاندار اصفهان نقش شهرک‌های صنعتی را راهبردی توصیف کرد و خواستار تحول آن‌ها به مراکز متفکر صنعتی، خوشه‌سازی برندهای دانش‌بنیان و توزیع متوازن صنایع در مناطق مختلف کشور شد.

نباید توسعه صنعتی تنها به شهرهای بزرگ محدود شود

وی با اشاره به تجربه استان اصفهان، به ضرورت توزیع عادلانه صنایع در شرق این استان اشاره کرد و گفت: نباید توسعه صنعتی تنها به شهرهای بزرگ محدود شود و لازم است صنایع کوچک و متوسط در روستاها و شهرهای کوچک، همسو با سیاست‌های افزایش جمعیت و توزیع عادلانه امکانات ایجاد گردد.

استاندار اصفهان معتقد است شهرک‌های صنعتی باید به گونه‌ای طراحی شوند که با اشتغال‌زایی متوازن، از تمرکز جمعیت در کلان‌شهرها جلوگیری کند. ضمن اینکه مدیریت هوشمند منابع آبی و توجه ویژه به استفاده از آب‌های غیرمتعارف در صنایع ضروری است، زیرا بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند توسعه آینده صنعت را با مخاطره مواجه کند.

جمالی‌نژاد همچنین بر احیای واحدهای تولیدی راکد در شهرک‌های صنعتی تأکید و اعلام کرد که از 85 شهرک صنعتی کشور، تعدادی نیازمند بازفعال‌سازی فوری هستند.

وی همچنین همسویی با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، از جمله افزایش جمعیت و توزیع عادلانه خدمات را چارچوب اصلی برنامه‌ریزی‌های آینده شهرک‌های صنعتی عنوان کرد.

استاندار اصفهان در ادامه خواستار همکاری تمامی ذی‌نفعان برای تبدیل شهرک‌ها به زنجیره‌های ارزش‌آفرین اشتغال و پایگاه‌های پیشران اقتصاد دانش‌بنیان شد و در ادامه، با اشاره به چالش‌های پیش روی کشاورزان شرق اصفهان به‌ویژه کم‌آبی شدید، اعلام کرد: کشاورزان این منطقه با خون دل، آب را به مزارع می‌رسانند و نیازمند حمایت جدی برای گذران زندگی و توسعه فعالیت‌های کشاورزی هستند.

وی با اشاره به اولویت استان در توسعه شهرک‌های صنعتی کم‌مصرف و مبتنی بر انرژی‌های پاک، از راه‌اندازی شهرک تخصصی پوشاک و شهرک فناوری نساجی در ابتدای در سال جاری خبر داد و گفت: این پروژه‌ها با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌های هدفمند پیش می‌رود.

جمالی‌نژاد همچنین به برنامه‌های آتی برای ایجاد ناحیه تخصصی هوش مصنوعی و انرژی‌های خورشیدی پیرو سه محور توسعه‌ای استان اشاره کرد و گفت: البته هوش مصنوعی در کشور ما کمرنگ است، درحالی‌که هر هفته شاهد پیشرفت‌های جهانی در این حوزه هستیم.

وی مشارکت سرمایه‌گذاران خصوصی و انجمن‌های صنفی را کلید اصلی توسعه شهرک‌های غیردولتی دانست و تأکید کرد: جوانان خلاق و شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی اصفهان در حال خلق فرصت‌های نوین هستند و این روند باید با سیاست‌های تشویقی تقویت شود.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:

تغییر کاربری رایگان شهرک‌های صنعتی در دستور کار قرار گیرد

 زهرا سعیدی، نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در نخستین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اظهار کرد: برای ما جای بسی خوشحالی است که میزبان کسانی باشیم که در خط مقدم جبهه صنعت و تولید کار می‌کنند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر به‌خصوص در حوزه صنعت به دلیل بسیاری از مشکلات، ازجمله ناترازی‌های انرژی، با شرایط بسیار خاصی مواجهیم. در چنین شرایطی مردم به‌شدت نیاز دارند که با برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری صحیح به سمت‌و‌سویی حرکت کنیم که بتوانیم در یک بازه زمانی مشخص بگوییم از نقطه A به B رسیده‌ایم.

سعیدی در ادامه با بیان اینکه امسال سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است و در کمیسیون صنعت، دو موضوع تسهیلگری و رفع موانع را در دستور کار داریم گفت: در این خصوص، از دکتر انصاری معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی درخواست می‌کنیم که تغییر کاربری رایگان شهرک‌های صنعتی را در دستور کار قرار دهند؛ زیرا این موضوع، مطالبه بسیاری از واحدهای صنعتی است. همچنین لازم است صدور مجوزهای شهرک‌های صنعتی غیردولتی تسهیل گردد. قدر مسلم این است که باید در مسیری حرکت کنیم که بتوان در حوزه تولید به دستاوردهای بهتری برسیم.

به گفته سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در سال 1397 پارک‌های لجستیک و راه‌اندازی بنادر خشک، بسته به ظرفیت و بنا بر اطلاعات آمایش سرزمینی، در دستور کار قرار گرفت؛ اما تا الآن همچنان وزارت صمت که متولی ایجاد پارک‌های لجستیک است حرکتی در این زمینه نکرده است. این در حالی است که به‌طور مشخص در شهرستان مبارکه، شورای برنامه‌ریزی استان این موضوع را تأیید و زمین موردنظر برای این کار را جانمایی کرده است. به‌طورکلی همه شرایط برای ایجاد چنین پارکی فراهم است؛ اما اینکه چرا کار آغاز نمی‌شود جای سؤال است.

وی در همین زمینه تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان مبارکه دومین پایانه کشور و از لحاظ سرانه جمعیت اولین پایانه کشور را دارد، خواهشمندیم از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن استفاده شود؛ به‌ویژه اینکه ایجاد چنین فضایی درآمد پایدار ایجاد می‌کند؛ این در حالی است که متولیان شهرستان حاضرند زمین موردنیاز برای این امر را در اختیار مشارکت‌کنندگان قرار دهند. در این راستا امیدواریم تا پایان سال در بخش سرمایه‌گذاری تولید شاهد راه‌اندازی پارک‌های لجستیک در استان اصفهان و شهرستان مبارکه باشیم.

نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود گفت: از همه متولیان خواهش می‌کنم هوای مردم را داشته باشند. باید با همیاری هم شرایطی فراهم کنیم که از این شرایط و بحران خارج شویم و تصمیماتی بگیریم که در نتیجه آن‌ها گشایش در معیشت و سفره مردم را مشاهده کنیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1871120

مهمترین اخبار اقتصادی: