وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه پس از نشست مشترک دو کشور مشکلاتی برای شرکتهای ایرانی به وجود آمد که در نشست چهارم بخش عمده آن بر طرف شد، گفت: درخواستی برای رفع موانع مالیاتی مطرح شد که به زودی با سفر هیئت سازمان امور مالیاتی به مجارستان برطرف میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص چهارمین نشست مشترک همکاریهای ایران و مجارستان گفت: راهکار توسعه روابط دو کشور، پیگیری مداوم و مستمر مسائل و مشکلات است. گسترش روابط بانکی و بیمهای بین دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی ضرورت دارد. امضای اسناد همکاری به ویژه یادداشت تفاهم نامه کشاورزی فرصت خوبی برای تجار دو کشور فراهم میآورد. انتظار داریم دو کشور با بررسی مشکلات شرکتهای مجاری و ایرانی زمینه رفع مشکلات را فراهم کنند.
وی افزود: بعد از اجلاس سوم مشکلاتی برای شرکتهای ایرانی وجود داشت. از فواید این نشست این بود که بخش عمده آن موانع رفع خواهد شد. حجم مبادلات دو کشور در سال گذشته رشد داشت اما همچنان مسیر طولانی در پیش داریم. آمادگی داریم تا به عنوان هاب تجاری محصولات مجارستان برای صادرات به کشورهای منطقه باشیم. درخواستی که برای رفع موانع مالیاتی که در حاشیه این نشست مطرح شد، به زودی با سفر هیئت سازمان امور مالیاتی ایران به مجارستان رفع خواهد شد. امضای سند مشترک دو کشور میتواند چارچوب خوبی برای توسعه روابط ایران و مجارستان باشد.
همکاری مشترک ایران و مجارستان برای توسعه فرودگاهها
وزیر اقتصاد در نشست خبری این نشست در پاسخ به سوالی در مورد مهمترین نتایج کمیسیون مشترک دو کشور گفت: رکورد صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته بیسابقه بوده است. همچنین رقم تجارت ایران با کشورهای همسایه در 11 ماه 2.5 درصد بیش از سال گذشته است. همچنین رشد 35 درصدی ترانزیت در 11 ماهه سال جاری هستیم. بنابراین دولت توانسته است تا در سیاست های دیپلماسی خود به نتایج عملی برسد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: در رابطه با اتحادیه اروپا، شاهد هستیم که آلمان جزو 10 شریک اول اقتصادی ایران بوده است اما ما یکی از بهترین روابط در حوزه اقتصادی را با کشور مجارستان داریم. امروز چهارمین کمیسیون مشترک ایران و مجارستان، در حال برگزاری است و این سومین نشست در سه سه سال اخیر است. این موضوع نشان دهنده عزم دو کشور برای توسعه روابط است. سند امضای یادداشت تفاهمنامه کشاورزی را امروز امضا کردیم. همچنین سند برگزاری نمایشگاه های مشترک برای توسعه روابط بخش خصوصی دو کشور نیز مورد موافقت قرار گرفت. با توجه به تجربه مدیریت آب مجارستان مقرر شد تا از تجربیات شرکتهای این کشور استفاده کنیم. همچنین در حوزه توسعه فرودگاههای دو کشور و مدیریت ترافیک هوایی توافقهایی انجام شد. ضمن اینکه استفاده از ظرفیت مناطق آزاد برای حوزه ترانزیت گفتگو های خوبی صورت گرفت. با توجه به ظرفیتهای دانشبنیان در ایران و سطح تکنولوژی مجارستان امیدوار هستیم شاهد قراردادهای خوبی در این زمینه طی سال آینده باشیم.
انتهای پیام/