اکونومیک 24
19 اردیبهشت 1404 - 18:20

۲۰ هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "یکی از راهکارهای اصلی کاهش ناترازی بنزین، جایگزینی ناوگان فرسوده با خودروها و موتورسیکلت‌های برقی است"، گفت: در فاز نخست ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده در شهر تهران با مدل‌های برقی در بازه زمانی یکساله جایگزین می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدصادق عظیمی‌فر، در مراسم امضای تفاهم‌نامه جایگزینی 20 هزار دستگاه موتور سیکلت بنزینی با موتور سیکلت برقی در کلانشهر تهران در حاشیه بیست‌نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار کرد: یکی از چالش‌های عمده کشور در حوزه انرژی، ناترازی سوخت و مصرف غیربهینه آن است که افزون بر خسارات اقتصادی، تأثیرات زیان‌باری بر محیط زیست دارد. برآوردها نشان می‌دهد کشور سالانه میلیاردها دلار خسارت ناشی از ناترازی سوخت و عدم بهره‌وری مناسب تجهیزات را متحمل می‌شود.

وی با بیان اینکه این چالش‌ها به مرور زمان و در نتیجه سیاست‌های اتخاذ شده در سالیان گذشته شکل گرفته‌اند، افزود: برای حل این معضلات، باید توافق و اجماع میان بخش‌های مختلف ایجاد شود. راه‌حل‌ها باید بر پایه تحلیل دقیق و بررسی جامع باشند تا بتوان با اقدام‌های مؤثر، این مشکلات را برطرف کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه تمرکز صرف بر تولید برای حل مشکلات ناترازی انرژی به پایان رسیده است و به‌دلیل مصرف غیربهینه، واردات فرآورده ادامه دارد، تصریح کرد: بخشی از این مسئله به ناوگان فرسوده بازمی‌گردد؛ به‌طوری‌که 53 درصد ناوگان حمل‌ونقل کشور و بیش از 90 درصد موتورسیکلت‌ها فرسوده هستند. این ناوگان نه‌تنها سوخت بیشتری مصرف می‌کنند، بلکه از عوامل اصلی آلودگی هوا به شمار می‌آیند.

عظیمی‌فر با اشاره به اینکه خوشبختانه، نگاه مدیریت جدید سازمان محیط زیست به حل مسئله معطوف بوده و در این مسیر، همکاری‌های مؤثری شکل گرفته است، گفت: یکی از راهکارهای اصلی، جایگزینی ناوگان فرسوده با خودروها و موتورسیکلت‌های برقی است. بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، ظرفیت لازم برای برقی‌سازی 460 هزار دستگاه ناوگان عمومی فراهم شده است که در فاز نخست 20 هزار موتورسیکلت فرسوده در شهر تهران با مدل‌های برقی در بازه زمانی یکساله جایگزین می‌شوند.

وی با بیان اینکه قرار است با مشارکت جایگاه‌ها 7 هزار جایگاه شارژ در نقاط مختلف کشور احداث شود، افزود: امروز بزرگترین گام برای برقی‌سازی ناوگان فرسوده و احداث زیرساخت شارژ خودروها و موتورسیکلت‌های برقی برداشته می‌شود و نهادهای مالی و بخش خصوصی در تأمین سرمایه موردنیاز این طرح مشارکت خواهند داشت.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: در قالب این تفاهم‌نامه 1200 دستگاه موتورسیکلت برقی در شهر تهران از طریق شرکت ملی پست ایران، 300 دستگاه از طریق پلیس راهنمایی و رانندگی و هزار دستگاه از طرق مشارکت صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و 7500 دستگاه ناوگان لجستیک شرکت دیجی کالا و 10 هزار دستگاه ناوگان پیک گروه گلرنگ تأمین می‌شود.

عظیمی‌فر یادآور شد: اجرای صحیح این طرح‌ها می‌تواند تأثیرات مثبت و پایداری بر کیفیت هوا و مصرف انرژی کشور داشته باشد. امیدواریم با تلاش‌های انجام‌شده و همکاری تمامی بخش‌ها، شاهد کاهش چشمگیر آلودگی هوا و ارتقای بهره‌وری انرژی در کشور باشیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1886280