مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت با اشاره به رسالت پیامبر اسلام(ص)، جایزه مصطفی(ص) را مقدس خواند و گفت: گسترش اسلام در سراسر جهان و فرامرزی بودن تبلیغ حضرت محمد (ص) مهم ترین ویژگی است که جایزه مصطفی با الگوگیری از فرامرزی بودن به دنبال اهداف جهانی در عرصه علم و فناوری است.
سومین گردهمایی خادم المصطفی(ص) با هدف تجلیل از واقفین و خیرین برجسته علم و فناوری با حضور علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم، محمدحسین حسین زاده مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت و مهدی صفارینیا مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی در سالن باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
بنیاد علمی و فناوری مصطفی(ص) در موضوعات دیگری نیز ورود کند
علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم در این مراسم به موضوع اندیشه و اندیشه ورزی پرداخت و اظهار کرد: امام علی (ع) میفرمایند:« علم قدرت است، کسی که آن را پیدا کند چیره میشود، کسی که از آن غافل باشد بر او چیره میشوند.» و بحث مومن و غیرمومن مطرح نشده است لذا باید به این موضوع توجه داشته باشیم.
وی اندیشه را به طور کلی فکر و تفکر ولی در معنای جزئی تلاش بیوقفه بشر برای حل مسائل و پاسخ به پرسشهای جامعه ذکر کرد و گفت: اگر اندیشه ورزی با نیت خیرخواهانه و دربرگیرنده مصلحت عمومی در چارچوب حکمت نظری و عملی و هدف خدمت به جامعه بشریت و کمک به سیستم حکمرانی برای حلی مشکلات جامعه و تحقق پیشرفت باشد، فضیلتمندانه است و ما به دنبال چنین هدفی هستیم.
قائم مقام فرهنگستان علوم با بیان اینکه در اندیشه ورزی باید مراقب برخی نکات بود، ادامه داد: عمل گرایی، سادهسازی، تخصصی عمل کردن، شناخت آینده در راستای کاهش ابهامات و داشتن آگاهی نسبت به فردا، آینده پژوهی و افزایش مشارکت از جمله مؤلفههای مؤثر در فرآیند اندیشه ورزی است.
صالحی با بیان اینکه اسلام دین فردی نیست و همه چیز را براساس جماعت گذاشته است، افزود: امور مدنی و اجتماعی اسلام در قالب جمع و براساس جمعیت پیش میرود و بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) این موضوعات را در جایزه مصطفی لحاظ کرده است.
وی با یادآوری اینکه علم معلوم بشری قلیل است اما قوه خیال و تخیل بشری بیانتها است، اضافه کرد: انیشتن، ابن سینا داوینچی و بتهوون بودن در تک تک انسانها بهطور بالقوه وجود دارد اما شرایط اجتماعی و تربیتی باعث میشود که برخی این توانمندی شکوفا شود و بنیاد علم و فناوری مصطفی میتواند این ودیعه را در بین جامعه بشری محقق سازد و به میزان توانایی و ظرفیت، رشد دهد.
قائم مقام فرهنگستان علوم در پایان عنوان کرد: اقتصاد جهانی، هنر، امنیت انرژی، محیط زیست، غذا و کشاورزی، دفاع و خلع سلاح،ثبات و امنیت، جامعه و سیاست، بهداشت، آموزش، ارتباطات، دانش و فناوری، اشتغال و مهارت، شهرسازی و موارد دیگر از جمله حوزههای مهمی در آینده پژوهی است که باید در بنیاد علمی و فناوری مصطفی(ص) به آنها توجه ویژه داشته باشیم.
جایزه مصطفی(ص) مقدس است
محمدحسین حسین زاده مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت در ادامه این برنامه با قدردانی از دستاندرکاران این همایش ابراز کرد: خادمی در عرصه علم و فناوری جهان اسلام یک نعمت است که باید قدردان آن باشیم.
وی با تبریک بعثت حضرت محمد (ص) افزود: بعثت یک امر فرامرزی است و پیامبری مرز ندارد بنابراین نام و عنوان جایزه علمی در جهان اسلام از ایشان الگوبرداری شده است و جایزه مصطفی(ص) نیز مرزی نداشته و بین المللی است.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت با اشاره به مکتب حاج قاسم، بیان کرد: این شهید گرانقدر که پرورش یافته مکتب ائمه اطهار و امامان معصوم(ع) است در مسیر حفظ اسلام از جان خود گذشت و در این هدف، نامش جاودانه شد.
حسین زاده تصریح کرد: تا زمانی که شکرگزار نعمتهایمان باشیم، تداوم مییابد و مستمر است بنابراین از اینکه افتخار خادمی در بنیاد علمی و فناوری مصطفی(ص) را داریم باید شاکر باشیم و این شکرگزاری را در قالب خدمت بیشتر و خالصانه به جای آوریم.
وی با بیان اینکه خادمان مصطفی از سه گرووه تشکیل شدهاند، اعلام کرد: گروه اول بانیانی که خود را متعهد میدانند که این مسیر را مستمر ادامه داده و به نسل های بعد واگذار کنند، گروه دوم که عهد بستهاند تا خادمی در این عرصه را ادامه دهند و گروه سوم که بهرهمندان از بنیاد علمی و فناوری مصطفی(ص) و جایزه مصطفی(ص) هستند.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت با اشاره به رسالت پیامبر اسلام(ص)، جایزه مصطفی(ص) را مقدس خواند و خاطرنشان کرد: گسترش اسلام در سراسر جهان و فرامرزی بودن تبلیغ حضرت محمد (ص) مهم ترین ویژگی است که جایزه مصطفی با الگوگیری از فرامرزی بودن به دنبال اهداف جهانی در عرصه علم و فناوری است.
جایزه مصطفی(ص) دانشمندان جهان اسلام را به دنیا معرفی میکند
مهدی صفاری نیا مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در این آیین گفت: براساس دادههای پایگاه استنادی وب آو ساینس تعداد دانشمندانی که حداقل یک مستند علمی یا مقاله علمی در این پایگاه منتشر کردهاند، ۷۰ میلیون نفر است که از این تعداد 3 میلیون نفر از جهان اسلام هستند یعنی حدود 4 درصد پژوهشگران دنیا از جهان اسلام است.
وی با بیان اینکه 3 میلیون دانشمند جهان اسلام، مخاطبان برنامههای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) را تشکیل میدهند، اضافه کرد: یکصدهزار دانشمند جهان اسلام در شبکه جایزه مصطفی(ص) گردهم آمدهاند همچنمین دانشمندان جهان اسلام از ۹۰۰ مرکز علمی جهان شناسایی و در برنامههای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) مشارکت داده میشوند و تلاش میکنیم تا همه دانشمندان جهان اسلام را تحت پوشش برنامههای خود قرار دهیم.
مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با تأکید بر اینکه اقدامات انجام شده در بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) مربوط به دوره ۱۰ ساله است و تلاش میکنیم تا در آینده نزدیک به یکی از ۱۰ جایزه برتر دنیا تبدیل شود، عنوان کرد: جایزه مصطفی(ص) دانشمندان زیادی ازجمله خانم جکی یینگ، آقایان شکراللهی، خادم الحسینی، گور شاهین، بهاروند و دکتر عبدالاحد را از بین ۱۰۰ هزار نفر شناسایی و به دنیا معرفی کرده است.
صفارینیا به دیگر اقدامات بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) اشاره و اظهار کرد: برگزاری مسابقه دانش آموزی نور طی چهار دوره با مشارکت۲۰ کشور که حاضران در مسابقه، ۲هزار فیلم یک دقیقهای علمی تولید کردهاند.
وی درباره جایزه کنز که مختص دانشمندان جوان است، اعلام کرد: ۲هزار نفر از دانشمندان کشورهای اسلام در جایزه کنز شرکت کردهاند و تاکنون 8 دوره از نشست های تبادل دانش فناوری «استپ» در ترکیه، مالزی، عمان و پاکستان با هدف تبادل تجربیات دانشمندان جهان اسلام برگزار شده است.
مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای دانشمندان جوان در مراکز علمی خوب کشورهای اسلامی را از دیگر فعالیتهای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) برشمرد و ادامه داد: تاکنون دانشگاههایی از پاکستان و ترکیه همراه با دانشگاه صنعتی شریف 600 فرصت تحقیقاتی تعریف کردهاند که بخشی از هزینهها توسط بنیاد و بخشی توسط دانشگاه هدف تامین میشود.
صفاری نیا با بیان اینکه بیش از 160 رسانه از 23 کشور دنیا جایزه مصطفی را منعکس میکنند، اعلام کرد: تمام فعالیتهای انجام شده در حوزه علم و فناوری با کمک و مساعدت خادمان مصطفی(ص) برگزار شده است و جایزه مصطفی(ص) نیز با کمک و همیاری اشخاص حقیقی و حقوقی و با شعار «هر مسلمان یک سهم برای تولید علم و فناوری» برگزار میشود.
در پایان این گردهمایی با اعطای نشان خادم المصطفی(ص) از واقفان به جایزه مصطفی(ص) در گروههای مختلف و متناسب با میزان مشارکت تجلیل شد.