اکونومیک 24
07 تیر 1402 - 12:25

قبولی در رشته پزشکی با چه درصدهایی ممکن است؟

تلاش ما در این متن بر آشنایی با رشته پزشکی، آینده شغلی و بازار کار این رشته و بیان رتبه پزشکی سراسری برای شما داوطلبان عزیز قرار گرفته است.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، رشته پزشکی بسیار محبوب و خاص در بین زیر مجموعه‌های گروه تجربی بوده که طرفداران خاص خود را در میان داوطلبان این گروه آزمایشی پیدا کرده است. به بیان دیگر، دانش‌آموزان زیادی خواهان قبولی و ادامه تحصیل در این رشته اند و سرانجام انتخاب شغل پزشکی به عنوان حرفه آینده خود هستند. باید خدمتتان عرض کنیم که پذیرش در این رشته برای بسیاری از داوطلبان به آرزو مبدل شده است. تلاش ما در این متن بر آشنایی با رشته پزشکی، آینده شغلی و بازار کار این رشته و بیان رتبه پزشکی سراسری برای شما داوطلبان عزیز قرار گرفته است.

آشنایی با رشته پزشکی

از جمله شاخه‌های گروه تجربی، رشته پزشکی بوده که با هدف درمان بازتوانی افراد آسیب دیده و بیماران و ارتقا و حفظ سلامتی در افراد به دانشگاه‌های سراسر دنیا وارد شد. به منظور رسیدن به این اهداف، هر پزشک باید به اطلاعات و دانش لازم در زمینه درمان، پیشگیری و تشخیص بیماری‌ها دست پیدا کند.

بررسی بازار کار و آینده شغلی رشته پزشکی

درباره بازار کار و آینده شغلی افراد در رشته پزشکی، باید خدمتتان عرض کنیم که امکان فعالیت این گروه از اشخاص پس از اتمام دوران تحصیل در اورژانس‌ها، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، ورزشگاه‌ها و تمام مراکز درمانی در قسمت‌های خصوصی و دولتی فراهم است. علی‌رغم شنیدن اخباری مبنی بر عدم وجود بازار کار مناسب برای پزشکان، در بسیاری از مناطق محروم و شهرستان‌ها شاهد کمبود پزشکان متخصص هستیم.

بررسی درصدهای آخرین رتبه‌های قبول شده در پزشکی

در این بخش، به بررسی رتبه پزشکی سراسری و به طور اخص آخرین رتبه قبولی پزشکی سراسری پرداخته و اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

قبولی در رشته پزشکی با چه درصدهایی ممکن است؟

سهمیه را دست کم نگیرید

همانطور که پیش تر شاهد آن بودیم، حداقل رتبه لازم برای هر منطقه با دیگری تفاوت دارد. اما دقیقاً داستان این سهمیه چیست؟ سهمیه چه ارتباطی با رتبه شما دارد؟

در آغاز باید ذکر کنیم که در کنکور، کشور به سه منطقه کلی تقسیم می‌شود: ۱، ۲ و۳. دسته بندی این مناطق بر اساس میزان برخورداری از امکانات آموزشی در آن منطق است. به منظور اینکه عدالت آموزشی برقرار شود هر داوطلب با سهمیه مشابه خود مقایسه خواهد شد.

به عنوان مثال فردی که در منطقه ۳ (مناطق محروم) بوده هیچگاه با منطقه ۱ (تهران و یا اصفهان) سنجیده نمی‌شود.

ظرفیت بیشتر، شانس بیشتر!

هر چه تعداد ظرفیت رشته در یک منطقه افزایش یابد، شانس قبولی در آن منطقه نیز بالا می‌رود. البته قابل ذکر است که سال ۱۴۰۱، ظرفیت پذیرش در مناطق محروم به ۱۶۰۰ نفر نیز رسید. پس تا حدی رقابت در منطقه ۱ بیشتر می‌شود. برای همین سهمیه منطقه نقش مؤثری در تعیین رتبه شما دارد.

آخرین رتبه پزشکی با سهمیه ایثارگری

اما در پزشکی سهمیه ایثارگران داستانی مجزا دارد. اگر سهمیه ایثارگری داشته باشید، قبولی به صورت ۵ یا ۲۵ درصدی است. البته این ۲۵ یا ۵ درصد نسبت به آخرین نمره قبولی پزشکی محاسبه خواهد شد.

قبولی در رشته پزشکی با چه درصدهایی ممکن است؟

همچنان شانس برای قبولی پزشکی وجود دارد!

رشته پزشکی برای کسانی که حداقل رتبه لازم برای پزشکی را به دست نیاورده اند، جلوی پایشان راه میانبر گذاشته است. البته نه خیلی میانبر. هر راه میانبر سنگلاخ‌های خودش را دارد. منظور این است که سراغ رشته پزشکی تعهدی بروند؛ حال چه تفاوتی با پزشکی عادی دارد؟

در پزشکی تعهدی باید ۳ برابر طول دوران تحصیل پزشکی به عنوان پزشک عمومی خدمت نمود. یعنی حداقل ۲۱ سال! این همان سنگلاخ‌های راه میانبر می‌باشد که درباره اش با شما صحبت کردیم.

جدول پایین رتبه قبولی در رشته پزشکی تعهدی است. حال تصمیم با خودتان است.

رتبه لازم برای قبولی پزشکی تعهدی:

رتبه در منطقه یک: ۱۸۳۵ - دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

رتبه در منطقه یک: ۲۲۵۴ - دانشگاه علوم پزشکی ایلام

رتبه در منطقه دو: ۱۰۳۲- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

رتبه در منطقه دو: ۱۸۸۸- دانشگاه علوم پزشکی ایلام

رتبه در منطقه دو: ۱۳۲۸- دانشگاه علوم پزشکی همدان

رتبه در منطقه سه: ۲۴۵۸- دانشگاه علوم پزشکی شیراز

شما به‌سادگی می‌توانید از مشاوره کنکور گاماس ۲۰ برای انجام برنامه‌ریزی کنکور استفاده کنید تا هم مناسب‌ترین برنامه را بر اساس منابع پیشنهادی برای شما تهیه کند و هم شما را در اجرای برنامه‌ریزی تا روز آزمون سراسری همراهی کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1315047

مهمترین اخبار اقتصادی: