اکونومیک 24
11 بهمن 1402 - 14:30

سریع‌ترین ابزارهای طراحی وب‌سایت شخصی

طراحی و راه اندازی سایت از نظر خیلی از افراد کاری زمان‌بر و طاقت فرسا است. اگر یک طراح سایت یا شرکت طراحی سایت اذیتتان کرده و کار طراحی سایتتان بیشتر از ۱ ماه طول کشیده باشد، همچنین نظری در خصوص طراحی وب سایت دارید.

اما برای هر مشکلی یک راه حل ساده و سریع وجود دارد. برای طراحی سایت هم ابزارهای راحت و قابل دسترسی وجود دارد که می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن سایت راه اندازی کنید. نیازی نیست که نگران پیدا کردن یک شرکت یا طراح سایت باشید.

خودتان با استفاده از ابزارهای موجود می‌توانید یک سایت بسازید. چطور؟ با استفاده از سایت ساز و CMSهای معروف، پروژه ساخت سایت در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. در ادامه دو روش سریع و حرفه‌ای برای طراحی سایت را به شما معرفی می‌کنیم.

معرفی ابزارهای طراحی سایت سریع

چطور سایت بسازیم؟ برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟ این‌ها سؤالاتی است که افراد و صاحبان کسب و کار زیاد با آن سروکار دارند. یکی دانش فنی خاصی در زمینه طراحی سایت ندارد؛ اما برای گسترش کسب‌وکارش به فکر راه اندازی سایت افتاده است.

دیگری هم دانش برنامه نویسی کمی دارد اما نمی‌داند روند ساخت سایت را از کجا شروع کند. برای هر دو این عزیزان راه حل وجود دارد. یکی استفاده از CMSهای آماده و دیگری استفاده از سیستم سایت ساز و فروشگاه ساز است.

نگران نباشید روند طراحی سایت با هر دو این روش‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

استفاده از CMSهای آماده

CMS در واقع سیستم مدیریت محتوایی است که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی سایتتان را ویرایش و مدیریت کنید. نرم افزارهای تحت وب معروفی مثل وردپرس و جوملا برای مدیریت، ویرایش، ساخت سایت و انتشار محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساخت سایت با استفاده از CMSهای آماده هزینه بسیار کمی دارد. اما در عوض امکانات بسیار خوبی در اختیارتان قرار می‌دهد. برای اینکه بتوانید یک سایت وردپرسی طراحی کنید، باید دنبال ویدئوهای آموزشی رایگان بگردید.

دو سه هفته‌ای نحوه کار وردپرس و ساخت سایت با این ابزار را آموزش ببینید. بعد روند ساخت سایتتان را شروع کنید. چطور؟

1- با خرید هاست و دامنه شروع کنید.

دامنه همان آدرس سایت شما است که کاربران اینترنتی از این طریق شما را پیدا می‌کنند. هاست هم فضای ذخیره سازی تمام اطلاعات سایت شما است. قبل از هر قدم دیگری باید یک هاست و دامنه بخرید.

هاست شما باید از نظر سخت افزاری قوی باشد تا بتواند در زمان بازدید کاربر، سایت را با سرعت بالایی بارگذاری کند. برای خرید دامنه هم می‌توانید دامنه ir، دامنه com یا هر پسوند دیگری را خریداری کنید. این کاملاً به نظر خودتان بستگی دارد. ولی دامنه‌ ir هزینه بسیار کمتری برایتان دارد.

2- وردپرس را نصب و راه اندازی کنید.

بعد از اینکه خیالتان از بابت هاست و دامنه راحت شد، باید فایل فشرده وردپرس را دانلود کنید. سپس این فایل را داخل هاست آپلود کنید و آن را از حالت فشرده خارج کنید. آدرس دامنه را در مرورگر وارد کنید و روند نصب وردپرس را آغاز کنید.

نصب وردپرس چند دقیقه‌ای بیشتر وقتتان را نمی‌گیرد. هرجایی از مراحل نصب که با مشکل مواجه شدید می‌توانید به سراغ ویدئوهای آموزشی بروید.

3- قالب وردپرس انتخاب کنید.

مرحله سوم انتخاب قالب وردپرس مناسب با محتوای سایت شما است. مثلاً اگر سایت شخصی دارید، قالب‌های فروشگاهی به درد شما نمی‌خورد. برای ساخت سایت شخصی می‌توانید قالب‌های وبلاگی یا قالب‌های مناسب رزومه را انتخاب کنید.

پیشنهاد می‌کنیم که برای راحتی کار خودتان به سراغ خرید قالب فارسی بروید. چرا که قالب‌های خارجی نیاز به ترجمه و تغییرات کد نویسی دارند و زمان زیادی از شما می‌گیرند. پس در این مرحله یک قالب مناسب بخرید و روی وردپرس نصب کنید.

4- افزونه‌های مورد نیاز را نصب کنید.

برای ساخت و مدیریت وردپرس نیاز به استفاده از افزونه‌های متفاوت دارید. از افزونه‌های امنیتی و سئو سایت گرفته تا افزونه‌هایی مثل درگاه پرداخت که برای سایت‌های فروشگاهی به کار می‌آید. برخی از این افزونه‌های به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

اما افزونه‌های کاربردی و مهمی مثل یوست سئو نیاز به پرداخت هزینه دارند. شما باید یک بخشی از بودجه ساخت سایت را صرف خرید افزونه‌های سایت وردپرسی کنید.

5- تنظیمات امنیتی و سئو سایت را انجام دهید.

قبل از اینکه تغییری در سایتتان ایجاد کنید، باید امنیت سایتتان را چند برابر کنید. چطور؟ با اتصال ssl به سایت و به روز نگه داشتن افزونه‌های امنیتی سایتتان می‌توانید از خطر حمله هکرها در امان بمانید.

در مرحله بعدی باید یک رمز قوی برای سایت ایجاد کرده باشید تا کسی نتواند به سایت شما نفوذ کند. اگر هم چند نفر به صورت هم‌زمان در حال مدیریت سایت هستند بهتر است برای هر شخص یک کاربری جدید درست کرده باشید.

با این کار دسترسی افراد دیگر را محدود می‌کنید و اجازه نمی‌دهید به تنظیمات مهم سایت دسترسی داشته باشند. از طرفی سعی کنید هر افزونه‌ای را در سایتتان نصب نکنید. اول از امنیت آن افزونه اطمینان پیدا کنید و بعد به سراغ نصب آن بروید.

در مورد سئو سایت هم باید یک سری افزونه نصب کنید. خودتان هم در زمان ایجاد صفحه و بارگذاری اطلاعات به نکات سئویی توجه ویژه‌ای داشته باشید.

6- دسته بندی سایت را ایجاد کنید.

حالا نوبت آن رسیده که بر اساس نوع سایتتان یک سری دسته بندی اضافه کنید. مثلاً اگر فروشگاه اینترنتی دارید باید چندین دسته بندی برای هر محصول ایجاد کنید. دسته بندی سایت به کاربران کمک می‌کند تا خیلی سریع‌تر به صفحه مورد نظرشان هدایت شوند.

دسته بندی سایت شما در منوی بالایی صفحه نمایش داده می‌شود.

7- محصولات و خدمات را در سایت اضافه کنید.

حالا که دسته بندی‌های سایت را ایجاد کردید وقت آن رسیده که محتوای مناسب هر دسته را وارد کنید. از صفحه اصلی شروع کنید و محتواهای تصویری و متنی در مورد سایت خودتان را بنویسید. بعد از آن به سراغ صفحات دیگر بروید و به همین منوال محتوای صفحه را تغییر دهید.

در آخر هم نوبت به اضافه کردن محصولات و خدمات سایت شما می‌رسد. اگر خدمات خاصی ارائه می‌دهید، برای هر خدمات یک صفحه ایجاد کنید. به صورت کامل تصاویر خدمات و توضیحات تکمیلی را در این صفحه بنویسید.

دیگر روند ساخت سایت شما با استفاده از CMS وردپرس به پایان می‌رسد. بعد از این باید به صورت جدی به سراغ سئو داخلی و خارجی سایت بروید. همچنین، فعالیت خودتان را در وبلاگ سایت شروع کنید تا از این طریق بازدیدکننده جذب کنید.

استفاده از سایت ساز و فروشگاه ساز

سایت ساز و فروشگاه ساز یک سیستم آنلاین و سریع برای ساخت سایت است. برای استفاده از سایت ساز نیازی ندارید که دانش فنی و کدنویسی داشته باشید. ماهیت سایت سازها این است که بتواند در کمترین زمان ممکن یک سایت آماده تحویل شما بدهد.

این موضوع فقط مربوط به ایران نیست. بلکه سایت سازهای جهان هم بر همین اساس فعالیت می‌کنند؛ یعنی ساخت سایت سریع بدون هیچ دانش برنامه نویسی. هدف آن هم این است که هر کسی با هر میزان تحصیلات و تخصص بتواند خودش از پس ساخت سایت بربیاید. چطور؟ در ادامه نحوه ساخت سایت با استفاده از یکی از سایت سازهای ایرانی را بررسی می‌کنیم.

1- یک قالب انتخاب و ثبت نام کنید.

روند ساخت سایت در سایت ساز پرتال به این صورت است که اول باید از صفحه قالب‌ها یک قالب انتخاب کنید. با کلیک روی گزینه انتخاب قالب مراحل ثبت نام شما در سایت آغاز می‌شود. نام و نام خانوادگی را وارد می‌کنید و به چند سؤال کوتاه پاسخ می‌دهید.

زمانی که دکمه تأیید ثبت نام را بزنید بلافاصله سایت شما با قالب انتخابی ساخته می‌شود. لازم نیست که مثل CMS درگیر خرید هاست و دامنه و نصب فایل خاصی باشید. سایت ساز پرتال هاست رایگان نامحدود و دامنه رایگان به شما هدیه می‌دهد.

برای مدیریت سایت هم تمام افزونه‌های مورد نیاز در اختیارتان قرار می‌گیرد. هر جایی از قالب هم که حس کردید باید تغییر کند، می‌توانید با کمک پشتیبانان سایت ساز کدهای سایتتان را تغییر دهید.

البته سایت سازها برای اینکه بتوانند اعتماد کاربرانشان را جلب کنند یک تست رایگان 7 تا 14 روز بی قید و شرط قرار دارند؛ یعنی تا قبل از مرحله فعال سازی سایت را می‌توانید بدون پرداخت یک ریال هزینه انجام دهید. اگر فکر کردید خدمات و امکانات سایت ساز به دردتان می‌خورد، سایت را فعال می‌کنید.

2- ظاهر سایت را شخصی سازی کنید.

در مرحله دوم باید دستی به سر و روی سایت بکشید. ببینید قالب آماده یک سری متن‌ها و تصاویر آماده پیش فرض دارد. شما باید بر اساس نوع سایت، محتواهای تصویری و متنی شخصی‌سازی‌شده در هر بخش قرار دهید.

دسته بندی ایجاد کنید و همه مراحلی که برای اضافه کردن محصولات و خدمات در وردپرس را توضیح دادیم، در سایت ساز هم پیاده سازی کنید. اول سراغ دسته بندی‌های اصلی سایت بروید. بعد برای هر محصول یا خدمات یک صفحه جداگانه ایجاد کنید.

در آخر هم نکات سئو محتوا را در زمان اضافه کردن صفحه جدید به سایت رعایت کنید. لینک سازی داخلی انجام دهید و با انتشار محتواهای جدید در بخش وبلاگ بازدیدکننده جذب کنید.

3- سایت را فعال کنید.

 در مرحله آخر نوبت اتصال دامنه به هاست و فعال سازی سایت می‌رسد. سایت سازها دو نوع هستند. یک نوع از سایت سازها بر اساس میزان فروش شما در سایت پورسانت دریافت می‌کنند. نوع دوم بابت ارائه خدمات پشتیبانی 24 ساعته، هاست نامحدود، دامنه اختصاصی، ایجاد تغییرات در سایت و امکاناتی که دارند هزینه سالیانه دریافت می‌کنند.

برای اینکه بتوانید دامنه سایتتان را به هاست متصل کنید باید ابتدا یک بسته فعال سازی سایت ساز را خریداری کنید. بعد از خریداری بسته، سایت شما در اینترنت نمایش داده می‌شود و می‌توانید فعالیت خودتان را به صورت حرفه‌ای ادامه دهید.

سخن پایانی

در این مقاله دو ابزار طراحی سایت محبوب و سریع را برای ساخت سایت به شما معرفی کردیم. امیدواریم که با کمک این ابزارها بتوانید هر چه سریع‌تر سایتتان را راه اندازی کنید و از این طریق درآمد کسب کنید.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1655847

مهمترین اخبار اقتصادی: