مردم غزه در سایه یک ماه بمبارانهای متوالی رژیم صهیونیستی و تشدید محاصره، با وخامت بحران معیشتی در نتیجه کمبود کالاهای اساسی و در راس آن آب و نان مواجه هستند و همچنان مقاومت میکنند.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، مناطق نوار غزه که از چهار هفته پیش با تجاوزات رژیم صهیونیستی مواجه است، با توجه به آوارگی صدها هزار نفر از خانههای خود که به مدارس یا پناهگاهها یا مناطق مرکزی و جنوبی نوار غزه پناه بردهاند، با بحرانهای معیشتی و حیاتی روبهرو است.
با توجه به توقف کار ایستگاههای آب و مشکل تردد کامیونهای فروش آب به دلیل بمبارانها اسرائیل در مناطق مختلف نوار غزه که در مجموع ۳۶۵ کیلومتر مربع، مساحت دارد، تهیه آب آشامیدنی یا آب مصرفی خانگی دشوار شده است.
علاوه بر دشواری تامین آب در نوار غزه، کمبود گازوئیل و سوخت مورد نیاز نانواییها موجب توقف کار دهها نانوایی شده افزون بر اینکه تعداد زیادی از نانواییها هم مثل سایر تاسیسات و مراکز حیاتی در بمبارانهای اسرائیل ویران شده است و بنا به اخبار پیشین صدها نفر در همین حملات هوایی اسرائیل در حالی که در صف نانواییها بودند، شهید و زخمی شدند.
هر روز هزاران فلسطینی در برابر نانواییهایی که از ساعات اولیه سحر فعالیت میکنند، صف میبندند که به دو صف زنان و مردان تقسیم میشوند و به دلیل ازدحام جمعیت، این صف تا وقت غروب ادامه دارد.
آب و نان از کالاهای اساسی به حساب میآیند که با توجه به کمبود شدید کالا در نتیجه محاصره شدید علیه نوار غزه از زمان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه پیدا کردن جایگزینی برای آنها ممکن نیست.
این روزها تهیه مقادیر کمی نان برای بسیاری از خانوادهها در نوار غزه آرزو شده است، به طوری که با بسته ماندن گذرگاههای این منطقه و کمبود کامیونهای حامل کمکهای انسانی که از طریق گذرگاه رفح در مصر با مصر به این منطقه وارد میشود، بسیاری از خانوادهها در معرض کمبودهای تغذیه ای و ناامنی غذایی قرار دارند.
در مورد آب، آنچه در حال حاضر در نوار غزه در دسترس است، آب چاه است که بخشی از آن تصفیه شده و برخی تصفیه نشده است، اما با آب شیرینی که ساکنان نوار غزه در سالهای اخیر به خرید آن عادت کرده بودند، متفاوت است.
اسامه عبدالحی یکی از شهروندان غزه است که به همراه خانواده ۱۴ نفره خود از هفته دوم جنگ به محوطه بیمارستان مرکزی الشفاء غزه پناه بردهاند و از دشواریهای تهیه آب و نان توسط مردم میگوید.
به گفته وی مردم مجبورند روزانه ساعتها را در صف نانوایی نزدیک بیمارستان بمانند تا شاید اگر نان تمام نشود بتوانند نفری 3 کیلو نان برند و البته که خیلی اوقات هم نان تمام میشود و دست خالی برمیگردند.
این شهروند فلسطینی در گفتوگو با العربی الجدید میگوید، آب آشامیدنی نیز برای آوارگان پناه گرفته در بیمارستان الشفاء به دلیل شوری آب این مجموعه، توقف کار بسیاری از تصفیه خانهها و نبود کامیونهای فروش آب، بحرانی جدی ایجاد کرده است.
عبدالحی میگوید: در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت فروش بطریهای آب بودهایم، به نحوی که یک جعبه بطری آب متشکل از ۹ بطری به قیمت ۱۱ شکل اسرائیل، به ۲۰ شکل فروخته میشود که برای هزاران خانواده فلسطینی که از نظر مالی یک ماه است هیچ درآمدی ندارند، مشکل سنگینی است. (۱ دلار برابر با ۴.۴ شکل است).
حاتم عبدالکریم ،دیگر شهروند فلسطینی است که در گفتوگو با الجزیره میگوید آنروا باید به نقش خود در تامین نیازهای اساسی مردم غزه عمل کند، بخصوص که آنها نمیخواهند مثل بیش از یک میلیون نفر مجبور به ترک خانه و مناطق سکونت خود شوند.
وی از دشواری زندگی روزمره فلسطینیان از آغاز جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه در مقایسه با بقیه جنگها و دورههای قبل سخن گفت و افزود: این دومین تجاوز اسرائیل به غزه در سال جاری پس از تجاوز ماه مه گذشته است و همین اوضاع را سختتر کرده است.
شهرداری بیت لاهیا در نوار غزه نیز دیروز یکشنبه اعلام کرد که اشغالگران رژیم صهیونیستی با بمباران چاه آب و مخزن آب تل الزعتر در شمال نوار غزه که ۷۰ هزار نفر از آن تغذیه میکنند به دنبال تشدید بحران انسانی در نوار غزه هستند.
همچنین با کاهش کار پمپهای آب تنها ایستگاه آب شیرین کن اردوگاه النصیرات در وسط نوار غزه که به دلیل کمبود سوخت ناشی از حملات هوایی رژیم صهیونیستی بوده، کار به جایی رسیده که ساکنان مجبور به نوشیدن آب شور دریا و دادن آن به کودکان هستند که آن نیز با خطراتی برای سلامتی به همراه بوده است.
اگرچه گذرگاه رفح به طور جزئی به روی ورود دهها کامیون حامل کمکهای بشردوستانه باز شده، اما مقادیر اندک غذا و دارو پاسخگوی نیاز نوار غزه با جمعیت ۲.۳ میلیون نفری آن نیست.
به گفته مسئولان فلسطینی وضعیت کنونی ورود کمکهای بشردوستانه به غزه از طریق گذرگاه رفح در مصر با مصر محکوم به شکست است و اسرائیل که از روبه رو شدن با رزمندگان مقاومت هراس دارد، فرزندانشان را از این طریق مجازات می کند.
در همین خصوص فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: اجازه دهید واضح بگوییم، تعداد کمی از کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه که اجازه ورود از گذرگاه رفح به آنها داده شد با نیازهای نوار غزه قابل مقایسه نیست. بیش از دو میلیون نفر در غزه در محاصره مرگبار گیر افتادهاند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، پیش از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه روزانه حدود ۵۰۰ کامیون کالا وارد نوار غزه میشد.
پایان پیام/