رسانههای رژیم صهیونیستی گفتند، جنگ غزه موجب جهش 35 درصدی در تعداد شرکتهای تعطیل شده این رژیم در سال جاری شده که نتیجه آن کاهش سرمایه گذاری خارجی و روبهرو کردن اقتصاد اسرائیل با وضعیتی خطرناک است.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، وبگاه خبری مارکر، ضمیمه اقتصادی روزنامه هاآرتص رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه نوشت، انتظار میرود سال ۲۰۲۳ با جهش ۳۵ درصدی در تعداد شرکتهای تعطیل شده اسرائیلی به پایان برسد وحدود ۵۷ هزار شرکت تعطیل شده باشند، در حالی که سال ۲۰۲۲ این تعداد به ۴۲ هزار مورد رسیده بود.
بر اساس این گزارش، در کل ۹۰ درصد شرکتهای تعطیل شده اسرائیلی در سال جاری کوچک هستند و وضعیت به ویژه در بخشهای سرگرمی، گردشگری، ساخت و ساز و کشاورزی خطرناک است و از زمان شروع جنگ، تقریباً هیچ شرکت تجاری جدیدی افتتاح نشده است.
مارکر بر اساس بررسی انجام شده توسط شرکت اطلاعات تجاری Coface BDI آورده است، از ابتدای سال جاری، ۳۹ هزار و ۵۰۰ شرکت در اسرائیل تعطیل شدند و انتظار میرود که ۱۷ هزار و ۵۰۰ شرکت دیگر به طور دائم در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ تعطیل شوند.
مارکر افزود: این شرکتهای در شرف تعطیلی اکثرا شرکتهای کوچکی هستند که طبیعتاً به دلایل مختلف از جمله هزینههای تامین مالی بالاتر و سرمایه ضعیف، برای بقای خود در بحرانها مشکل بیشتری دارند.
بر اساس این پژوهش، تعداد کل شرکتهایی که در سال جاری فروپاشیده یا در شرف فروپاشیدگی هستند، بیشتر از تعداد شرکتهایی است که افتتاح شده یا انتظار میرود که افتتاح شوند که این موضوع منجر به کاهش تعداد خالص مشاغل در اقتصاد اسرائیل میشود.
در یک سال عادی برای اسرائیل، اقتصاد به طور متوسط حدود ۴۵۰۰ شرکت اسرائیلی رشد میکند، در حالی که امسال انتظار میرود تعداد شرکتها به حدود 20 هزار شرکت کاهش یابد. در سال ۲۰۲۰ هم که بحران کرونا آغاز شد ۳۶ هزار شرکت زیان دیدند. اما در سالهای پس از آن، اقتصاد به روشی مشابه قبل از کرونا به کار خود بازگشته است: سال ۲۰۲۱ با اضافه شدن ۵۸۰۰ کسبوکار به اقتصاد به پایان رسید. سال ۲۰۲۲ هم با اضافه شدن ۴۳۰۰ شرکت به پایان رسید.
تاهیلا یانایی، یکی از مدیران اجرایی شرکت Coface BDI میگوید: « کاهش تعداد شرکتها در اسرائیل به این معناست که اقتصاد در حال کوچک شدن است و این بر همه تأثیر میگذارد. تعداد کمتر شرکتها به معنای رقابت کمتر و قدرت بیشتر برای شرکتهای بزرگ، بیکاری بیشتر و درآمد قابل تصرف کمتر است که منجر به کاهش تقاضا میشود و این به معنای کاهش سرمایه گذاری خارجی است».
در این پژوهش به مشاغل تجاری که از زمان شروع جنگ بسته شدهاند و انتظار میرود که فعالیت خود را از سر گیرند، نپرداخته است. تعطیلی مشاغل در همه صنایع اتفاق میافتد، اما آسیب به ویژه در برخی از صنایع بسیار شدید است.
فشار بیشتر بر بخش ساخت و ساز
به نوشته رسانههای عبری زبان، بخش ساخت و ساز اسرائیل از جنگ بیشترین زیان را دیده است، زیرا کلا امسال را در شرایطی مشکلآفرین به دلیل نرخ سود بالا در اقتصاد آغاز کرده بود که منجر به جهش هزینههای تامین مالی این حوزه شد و بسیاری از پروژههای ساخت و ساز با وقوع جنگ در نتیجه کمبود شدید نیروی کار متوقف شد، چون تا حد زیادی به کارگران خارجی وابسته است.
سایر صنایع رژیم صهیونیستی که به طور ویژه تحت تأثیر جنگ غزه قرار گرفتهاند عبارت از کافهها، رستورانها، تفریحات و سرگرمیها، حمل و نقل و آژانسهای مسافرتی هستند.
بخشهای صنعتی و کشاورزی رژیم صهیونیستی هم از آغاز جنگ متحمل آسیب شدید شده اند. علاوه بر این، از زمان وقوع جنگ، تقریباً هیچ کسب وکار جدیدی افتتاح نشده است.
پایان پیام/