رئیس اتحادیه میوه و سبزی گفت: مردم در صورت عرضه میوه و سبزیجات خارج از عرف و گران فروشی میوه فروشان با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس بگیرند.
به گزارش خبرنگار مهر، امسال پس از حدود ۳ سال قرنطینه به دلیل بیماری کرونا، بازارها به نسبت رونق گرفته است. خرید از نیمه دوم بهمن در بازار پوشاک آغاز شده و هر چه به روزهای پایانی سال نزدیک تر میشویم بازار اقلام خوراکی پر تقاضاتر میشود. خرید میوه عید معمولاً در آخرین روزهای سال از ۲۷ تا ۲۹ اسفند آغاز میشود. اسداله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی درباره وضعیت بازار میوه به مهر گفت: ۱۵ هزار تن ذخیره سازی سیب و پرتقال شب عید که وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار انجام داده از ۲۰ اسفند با تخفیف ۱۰ درصد به بازار تزریق شده است؛ البته این میوه در اختیار خرده فروشان سطح شهر قرار نگرفته و در نمایشگاهها و غرفههای شهری توزیع شده است.
وی افزود: اتحادیه میوه و سبزی، کتبی و شفاهی برای توزیع این محصولات اعلام آمادگی کرده اما کالایی برای توزیع به این اتحادیه ارجاع نشده است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بازار میوه کمبودی ندارد، اظهار کرد: امسال بر خلاف سنوات قبل قیمت مصوبی اعلام نشده و نرخها بر اساس عرضه و تقاضا و با تخفیف ۱۰ درصد انجام میشود.
کارگر با اشاره به ذخیره سازی میوه از سوی بخش خصوصی تصریح کرد: با توجه به پیش بینیها و تنوع میوهها امسال بدون چالش بازار این محصولات تأمین است.
نحوه قیمت گذاری
رئیس اتحادیه میوه و سبزی درباره نحوه قیمت گذاری میوهها در سطح شهر گفت: تعیین نرخ بر مبنای کیفیت محصولات بوده علاوه بر اینکه صدور فاکتور برای خرید ضروری است.
وی اضافه کرد: هر خرده فروشی میتواند با سود ۳۵ درصد که با دورریز میوهها به حدود ۹ درصد سود خالص میرسد میوهها را به فروش برساند؛ افرادی هم که بار را مستقیم از زمین کشاورزی یا باغی برای فروش به شهر میآورند هم باید کشف قیمت کرده و بر اساس نرخ نامهای که از سوی میادین عمده فروشی میوه و تره بار اعلام شده محصولات خود را عرضه کنند.
اعلام شماره در صورت مشاهده گران فروشی
رئیس اتحادیه میوه و سبزی در پاسخ به این پرسش که در صورت گران فروشی افراد به کجا میتوانند اعلام خبر کنند، گفت: مردم در صورت عرضه میوه و سبزیجات خارج از عرف و گران فروشی با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس گیرند. افراد خاطی در مرحله نخست جریمه و در صورت تکرار مغازه پلمب میشود.
وضعیت بازار تقاضا
کارگر در ادامه سخنان خود با اشاره به رکود بازار میوه فروشی در ابتدای اسفند یادآور شد: معمولاً افراد برای خرید اقلام غیرخوراکی از نیمه دوم بهمن اقدام میکنند و از ۲۷ اسفند به بعد خرید محصولات خوراکی مانند میوه آغاز میشود.
وی اضافه کرد: به طور قطع مصادف شدن عید نوروز با ماه رمضان بازار تقاضا را نسبت به سالهای گذشته کاهش میدهد.
کارگر درباره گرانی برخی میوهها و سبزیجات از جمله توت فرنگی، موز و فلفل دلمه عنوان کرد: ملاک نرخ نامه برای کشف قیمت فقط شامل میوههای مصرفی پر تقاضا بوده و باقی محصولات بر اساس عرضه و تقاضا قیمت گذاری میشوند. میوههای وارداتی مانند موز هم با توجه به نوسان بازار ارز افزایش قیمت داشته و این طبیعی است.