اکونومیک 24
09 دی 1401 - 14:38

همکاری وزارت نیرو و محیط زیست برای رفع دغدغه زیست محیطی سد چمشیر

مجری طرح سد چمشیر گفت: با وجود اینکه همه مراحل قانونی مجوزهای محیط زیست در سد چمشیر انجام شد، اما در پی دستور رییس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر رفع دغدغه محیط‌زیستی بار دیگر مرور مطالعات و بررسی‌ دقیق سد در دستور کار قرار گرفت.

محمود محضرنیا، مجری طرح سد چمشیر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در بیان جزییات سد چمشیر گفت: اخیرا شاهد نگرانی‌هایی در حوزه محیط‌زیست پیرامون آبگیری سد چمشیر داشتیم، در ابتدا برخی منتقدان به نحوی عمل کردند که گویی برای اولین‌بار است، چنین مواردی را مطرح می‌کنند، اما پس از آن دیدیم که خود منتقدان استناد به گزارشات شرکت‌های مشاور طرح را در دستور کار قراردادند.

وی افزود: مهمترین نکته این داستان این است که تمامی نگرانی‌های دوستان فعال محیط زیست، جزو چالش‌های طرح بوده و سال‌ها بحث و پژوهش روی آن انجام شده و اقدامات لازم برای به حداقل رساندن آثار منفی زیست محیطی تعبیه شده است.

محصرنیا با اشاره به ارتباط مستمر و مثبت وزارت نیرو با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با وجود اینکه تمامی مراحل قانونی اخذ مجوزات محیط زیست با مستندات کامل در سد چمشیر انجام شد، اما در پی دستور رییس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر رفع دغدغه سمن‌ (سازمانهای مردم نهاد) محیط‌زیستی بار دیگر مرور مطالعات و بررسی‌های دقیق در سد با حصور نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست در دستور کار قرار گرفت.

*رونمایی از دو بیماری رودخانه زهره

مجری طرح سد چمشیر با ارائه روایتی از دلیل ساخت سد چمشیر گفت: رودخانه زهره بر خلاف نام جذاب از دو بیماری سیلابی بودن و همچنین منابع آلوده‌کننده شورا به رنج می‌برد.

وی ادامه داد: سد چمشیر به عنوان اولین بند روی این رودخانه، تعدیل کمی و کیفی اب رودخانه را در کل سال هدف گرفته است.

محضرنیا در پاسخ به سوالی که چگونه یک سد می‌تواند کیفیت اب رودخانه زهره را بهبود دهد، گفت: این سوالی است که دو دهه پیش مطرح شد و به این نتیجه رسیدیم که ساخت مخزن روی زهره تنها راه‌حل ارتقای کیفیت آب این رودخانه است.

*آیا سد چمشیر به افزایش کیفیت رودخانه زهره کمک می‌کند؟

وی افزود: دبی (حجم آورد آب در ثانیه) رودخانه زهره در ۸ ماه از سال به حدود ۵ متر مکعب در ثانیه می‌رسد و در ۴ ماه نیز شاهد دبی بالای ۱۰۰ متر مکعب در ثانیه هستیم. اگر مخزنی به واسطه یک سد آب را در دوره سیلاب ذخیره و در ۸ ماه رهاسازی و دبی را از ۵ متر مکعب در ثانیه افزایش دهد، با توجه به ثابت بودن جرم مواد آلوده‌کننده شاهد افزایش کیفیت رودخانه هستیم.

مجری طرح سد چمشیر با اشاره به مسائل تاریخی مخزن سد گفت: از ابتدای دوره ساخت شد مطالعات باستان‌شناسان طی قراردادهایی در دستور کار بود و ساخت سد به این مطالعات سرعت بیشتری داد، با توجه به اظهارات میراث فرهنگی کهگیلویه و بویر احمد نیز تمامی اشیا تاریخی متعلق به عشایر در محل مخزن خارج شده و مسئله‌ای از این بابت وجود ندارد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 944000

مهمترین اخبار اقتصادی: