اکونومیک 24
23 اردیبهشت 1402 - 17:31

پاداش صرفه‌جویی سیاست امتحان پس داده در دنیا/ سیاست‌های تشویقی بر کاهش مصرف انرژی موثر است

یک اقتصاددان گفت: دولت برای حامل انرژی برق سیاست تشویقی در نظر گرفته و به اعضای هر یک کیلووات ساعت کاهش مصرف تا 20 برابر هزینه فروش برق جایزه می‌دهد که این سیاست براساس مدل‌های تجربه شده جهانی، می‌تواند سیاست موفقی در کاهش مصرف انرژی بخش خانگی به حساب آید.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به راهکارهای تجربه شده در دنیا برای بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: بهترین آدرس برای تدوین نقشه راه بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایران، کشورهای مصرف‌کننده و توسعه یافته هستند که پس از شوک‌های نفتی اول و دوم کاهش مصرف و  صرفه‌جویی انرژی را در دستور کار خود قرار دادند.

این اقتصاددان با اشاره به تنوع راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف انرژی عنوان کرد: کشورهایی که برای انرژی یارانه در نظر گرفته‌اند، مجبور به کنترل مصرف می‌شوند و این کنترل مصرف از طریق ابزارهای گوناگون اتفاق می‌افتد.

*پرداخت پاداش صرفه‌جویی سیاست تجربه شده و موفق در دنیا است

وی افزود:‌ یکی از راهکارهای تجربه شده موفق و امتحان پس‌داده در کاهش مصرف برای کشورهایی که یارانه انرژی پرداخت می‌کنند، استفاده از طرح‌های تشویقی و پاداش برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی است.

بغزیان با اشاره به سیاست پرداخت پاداش صرفه‌جویی برق اظهار داشت: دولت برای حامل انرژی برق سیاست تشویقی در نظر گرفته و به اعضای هر یک کیلووات ساعت کاهش مصرف تا 20 برابر هزینه فروش برق جایزه می‌دهد که این سیاست براساس مدل‌های تجربه شده جهانی می‌تواند سیاست موفقی در کاهش مصرف انرژی بخش خانگی به حساب بیاید.

*مردم از فرصت صرفه‌جویی برق استفاده کنند

وی ادامه داد: البته شیوه اجرای این طرح‌ها بسیار اهمیت دارد و باید به نحوی اجرا شود که اثرگذاری آن به حداکثر برسد و از طرفی مردم نیز باید از فرصت‌هایی که دولت برای صرفه‌جویی در اختیار آنها قرار می‌دهد، به بهترین نحو استفاده کند.

بغزیان گفت: یکی از عوامل صرفه‌جویی انرژی در کشور ما پرداختن دولت به سیاست‌های تشویقی و این مسئله می‌تواند نتایج مثبتی در حوزه انرژی به همراه داشته باشد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1209500

مهمترین اخبار اقتصادی: