نماینده ایران در سازمان ایزو (سازمان استاندارد بینالمللی) گفت: تصویب قانونِ آموزش فعال و مهارتیِ اشتغال و بهکارگیری فنورز ماهر دارای صلاحیت شایستگی و برخوردار از مهارتهای فنون تخصصی در تولید بتن و ساخت و سازهای بتنی، ضرورت است و کیفیت پروژهها را افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مصطفی احمدوند اظهار داشت: دغدغه ما تولید بتن بادوام مقاوم است، مقاوم دربرابر زلزله، آتشسوزی و پدافند غیرعامل، به هر حال در سطح جهانی وقتی زلزله رخ میدهد آتشسوزی هم به دنبال آن رخ میدهد.
نماینده ایران در سازمان ایزو (سازمان استاندارد بینالمللی) با بیان اینکه بتن در ۲ محور ارزیابی میشود، گفت: دوام و مقاومت بتن باید با هم بررسی شود، در ایزو در بند tc710، این موضوع را بررسی میکنیم.
احمدوند افزود: ایران در مجمع جهانی تدوین استاندارد بتن، سهیم است و حق رای دارد و اینجانب به نمایندگی از ایران از سوی مرکز تحقیقات بتن در این مجمع فعال هستم.
وی افزود: دانش ما در حوزه بتن با دانش جهان هملبه است، ما در حوزه کیفیت و استاندارد نسبت به ۱۰ سال گذشته ۸۰ درصد پیشرفت کردهایم اما فنورز آموزشدیده نداریم؛ معدن سنگدانههای ما خوب است، در تهیه بتن، ماشینآلات ما که اغلب تولید داخل است، بهروز است، کارخانههای تولید سیمان کشور و تولیدکنندههای بتن آماده، بهروز هستند، اما تکنسین تعلیمدیده دارای مهارت نداریم.
احمدوند اضافه کرد: نبود تکنسین بتن موجب میشود اجرای پروژههای بتنی ما افت کند، ما به خاطر کمبود تکنسین آموزشدیده، از مهندسان یا نیروهای ماهر کارگر استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه بیست و ششمین اجلاس ملی سالانه بتن و زلزله روزهای ۵ و ۶ دی امسال با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه برگزاری میشود، گفت: در این اجلاس امسال به دنبال این هستیم که در هماهنگی صنعت و دانشگاه، فنورز در حوزه بتن تربیت کنیم.
عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان افزود: سالانه ۲۵۰ هزار مهندس در دانشگاههای کشور فارغالتحصیل میشوند که در این بخش رتبه دوم دنیا را داریم، باید بازار کار برای آنها فراهم شود، ۴۰ درصد فارغالتحصیلان مهندسی بیکار هستند در حالی که در بخش بتن یک تکنسین آموزشدیده نداریم که دستور مهندس را اجرایی کند، تکنسینهای آموزشدیده خلا بین کارگر و مهندس را رفع میکند.
وی با تاکید بر ضرورت تصویب قانون آموزش فعال مهارتی اشتغال و بکارگیری فنورز در تولید بتن و ساختمانهای بتنی، گفت: در نامهای به مجلس این موضوع را تاکیدکردهایم البته دولت باید لایحه بدهد.
احمدوند گفت: در ارتباط صنعت و دانشگاه، وزارت علوم باید به موضوع آموزش فنورز به صورت فعال مهارتی بپردازد، ضرورت دارد صنعت، دانشگاه و جامعه ارتباط برقرار میکنند تا با انتخاب مسیر، بکارگیری فنورز بتن در پروژههای مختلف الزامی شود.
پایان پیام/