وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کل بودجهای که برای پژوهش از درآمد ناخالص ملی هزینه شده، حدود نیم درصد است، در صورتی که در کشورهای پیشرفته بین 3 تا 5 درصد است و این نشان میدهد که باید نوع نگاه را به علم و پژوهش تغییر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، محمدعلی زلفیگل، امروز در همایش بنگاه فناوری و رشد اقتصادی که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، اظهار داشت: دولت سیزدهم به علم و فناوری عنایت ویژهای دارد، بهطوریکه حداقل در هر ماه رئیسجمهور برای جامعه دانشگاهی در مراسمات مختلف وقت گذاشته و حضور یافتهاند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر به دنبال پیشرفت جامعالاطراف کشور هستیم، راهی جز هزینه کردن برای علم و نوآوری وجود ندارد و لذا مراسم امروز نیز سرآغازی برای نوعی نگاهی جدید به جامعه فرهیخته دانشگاهی خواهد بود.
وی افزود: علم میتواند کارهای ناشدنی را انجام دهد، بهطوریکه تصور نمیکرد زمانی بتوان به فضا سفر کرد، ولی علم این موضوع را محقق ساخت،با علم، نادیدهها را میتوان دید. اگر علم نبود، ویروس کرونا چگونه درمان میشد؟
زلفیگل اظهار داشت: ارزش علم به دایره و محیط انتشار آن بستگی دارد، در علم مالکیت مطرح نیست، اما در فناوری مالکیت مطرح است و لذا تبدیل علم به فناوری ثروت ایجاد میکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نباید محدودیت برای دانشمندان ایجاد کرد، گفت: در کشور آلمان یک زمان به دانشمندان فشار آوردند و گفتند که فقط باید در زمینه نیازهای کشور کار کنید و لذا بعد از مدتی سطح علم در این کشور افت کرد. بنابراین باید مرزهای دانش روزبهروز شکافته شود و گسترش یابد و آن را محدود نکرد.
وی افزود: بدون هزینه کردن برای علم، ضرر خواهیم کرد و نهتنها در حال حاضر ضرر میکنیم، بلکه در آینده نیز ضرر خواهیم کرد و این ظلم به آیندگان کشور است.
زلفیگل اظهار داشت: کل بودجهای که برای پژوهش از درآمد ناخالص ملی هزینه شده، در حدود نیم درصد است. در صورتی که در کشورهای پیشرفته بین 3 تا 5 درصد است و این نشان میدهد که باید نوع نگاه را به علم و پژوهش تغییر داد و لازم است برای آن سرمایهگذاری شود.
پایان پیام/