جعفری گفت: بنابر آمار در ۶ ماهه نخست سال، واردات انواع دانه های روغنی نسبت به سال قبل ۲۵ درصد کاهش یافته است.
آقای محمد جعفری گفت: بنابر آمار در ۶ ماهه نخست سال یک میلیون و ۱۹۳ هزار تن انواع دانه های روغنی وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد کاهش داشته است، همچنین ۴۱۱ هزار تن کنجاله وارد شده که در مقایسه با واردات یک میلیون و ۳۷۲ هزار تن سال قبل، ۷۰ درصد کاهش یافته است.
به گفته او، کاهش تقاضا و مصرف ناشی از افزایش شدید قیمت در بازار علت اصلی کاهش واردات روغن خام، دانه های روغنی و کنجاله نسبت به سال قبل محسوب می شود.
جعفری می گوید: بخشی از واردات روغن خام، دانه های روغنی و کنجاله در گمرکات مانده و هنوز ترخیص نشده است. اما با این حال هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد.
دبیر انجمن صنفی روغن کشی گفت: تعرفه واردات طی سال های گذشته توسط دولت به گونه ای تنظیم می شد که حمایت از طرح توسعه کشت دانه های روغنی در داخل و تولید و اشتغال باشد که تناسبی میان تعرفه واردات دانه، کنجاله و روغن خام برقرار بود که دانه های داخلی به طور کامل توسط کارخانجات خریداری و کارخانجات روغن کشی توانستند با این ظرفیت معقول کار انجام دهند.
به گفته او، پس از هدفمند شدن یارانه تناسب تعرفه واردات دانه های روغنی به شکل کامل رعایت نشده است، لذا رایزنی و جلسات متعدد برای برقراری تناسب تعرفه ها در حال برگزاری است تا از توسعه کشت دانه های روغنی حمایت شود چرا که حمایت از تولید داخل باید در اولویت سیاست های اجرایی کشور باشد.
باشگاه خبرنگاران جواناقتصادیصنعت ، تجارت و کشاورزی
شناسه خبر: 862806