نمایشگاه روستاآباد که به مناسبت روز ملی روستا در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شده، با استقبال مردم تهران همراه شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نمایشگاهی از محصولات روستایی و عشایری به مناسبت 15 مهرماه روز ملی روستا، با عنوان روستاآباد در محل مصلی امام خمینی (ره) در تهران از 12 مهر ماه آغاز شده و تا 18 مهرماه ادامه دارد.
تولید کنندگان روستایی و عشایری در این نمایشگاه در بیش از هزار غرفه به عرضه محصولات روستایی و عشایری از استانهای مختلف کشور پرداختهاند و تولیدات روستائیان و عشایر مانند محصولات لبنیاتی مانند کشک، دوغ، ماست، کره، روغن حیوانی، عسل، گیاهان دارویی، فرش، گلیم، گبه، محصولات صنایع دستی و میوههای خشک، داروهای گیاهی و انواع محصولات دستساز روستائیان و عشایر به طور مستقیم و بدون واسطه توسط روستائیان و عشایر برای فروش عرضه میشود.
در حاشیه این نمایشگاه علاوه بر نمایش لباسها و سنن مختلف روستایی و عشایری بازیهای محلی و روستایی هم برای سنین مختلف اجرا میشود، در کنار آن از موسیقیهای محلی و سنن ورزشی و بازیهای محلی و سرگرمی نیز اجرا میشود که با استقبال بازدیدکنندگان همراه شده است.
در این زمینه امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور پیش از این اعلام کرد، هدف دولت ایجاد سرمایهگذاری در مناطق روستایی و ایجاد اشتغال برای پایداری اقتصاد روستانشینان و ماندگاری جوانان در روستاها و حتی توجه به مراجعت روستائیان مهاجر به محیط روستا است و در این زمینه روستاهای هدف گردشگری و روستاهایی با مزیت نسبی در صنایع مختلف شناسایی شده و در برخی روستاها صنایع مختلف به صورت زنجیرهای تعریف میشود تا علاوه بر ایجاد اشتغال باعث درآمد پایدار برای روستائیان و حتی مراجعت افراد به روستا شود.
به گفته مدنی، در این زمینه 670 هزار شغل در روستاها و مناطق عشایر طی دو سال گذشته با سرمایهگذاری 80 هزار میلیارد تومان انجام شده است.
به گزارش خبرنگار فارس، در نمایشگاه روستاآباد همچنین آداب و سنن زندگی روستائیان و عشایر از قبیل سیاهچادرهای روستایی و عشایری، روشهای پخت نان و غذاهای محلی، پخت انواع آش و تنقلات به معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار داده شده و حتی از این محل عرضه محصولات روستایی و عشایری به مردم انجام میشود.
همچنین عرضه گیاهان دارویی و سبزیجات خشکشده، میوههای خشکشده و بستهبندی، عرضه انواع کشک و ماست و روغنهای گیاهی، همچنین عرضه انواع عسل و دستبافتههای روستایی انجام میشود و بازدیدکنندگان میتوانند محصولات روستایی را بدون واسطه از غرفهداران خریداری کنند. همچنین صنایع دستی مانند نمدبافی، جوراببافی، صنایع خاتمکاری، فیروزهکاری و سبزیجات خشکشده نیز در این نمایشگاه عرضه میشود.
به گزارش فارس، در حالی که ابتدای انقلاب 70 درصد جمعیت در روستاها و 30 درصد در شهرها ساکن بودند اکنون این معادله برعکس شده و حدود 28 درصد جمعیت در روستاها و بیش از 72 درصد در شهرها ساکن هستند و اگر بخواهیم روستاها به قطب تولید و ماندگاری جمعیت تبدیل شود باید فکری به حال درآمد پایدار روستائیان و همچنین ارائه خدمات آموزشی برای فرزندان روستایی و خدمات درمانی و سایر خدمات از جمله حمل و نقل و بازار محصولات آنها انجام دهیم.
پایان پیام/