اکونومیک 24
30 خرداد 1402 - 07:03

تأیید تبعیض‌‌‌نژاد‌‌ شدید رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در داده‌های آماری این رژیم‌

داده‌های آماری رژیم صهیونیستی موید این است که سطح زندگی اجتماعی و اقتصادی فلسطینی‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی در نتیجه رفتارهای تبعیض‌آمیز عمدی این رژیم، فاصله زیادی با صهیونیست‌ها دارد.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از  پایگاه خبری عرب ۴۸، داده‌های منتشر شده امروز دوشنبه از سوی اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی وجود شکاف بزرگ بین عرب‌ها و یهودیان در اغلب شئونات زندگیشان را تأیید می‌کند.

بر اساس این گزارش خطر فقر در جامعه عرب‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی بالاتر و میانگین امید به زندگی یک فرد در جامعه عرب در مقایسه با جامعه یهودی پنج سال کمتر است.

از سال ۱۹۴۸ میلادی زمانی که رژیم صهیونیستی، فلسطینی‌ها را از سرزمین مادری خود بیرون کرد، برخی از آنها اجازه یافتند تا به عنوان شهروند در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به زندگی خود ادامه دهند، اما رژیم اشغالگر صهیونیستی آنها را به عنوان شهروند درجه دو محسوب و با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

امروزه با این که این گروه از فلسطینیان که آنها را شهروندان عرب ساکن اسرائیل می‌خوانند، حدود ۲۰ درصد از جمعیت سرزمین‌های اشغالی را تشکیل می‌دهند، با محدودیت‌های زیادی از قبیل محدوده سکونت و حقوق شهروندی دست به گریبان هستند.

 

 

گزارش روز دوشنبه اداره آمار رژیم صهیونیستی با عنوان «ابعاد جامعه» شامل داده‌هایی در مورد جمعیت شناسی، رفاه اجتماعی، استاندارد زندگی، اشتغال، بهداشت، خدمات مراقبتی، امنیت شخصی، جرم و جنایت و قانون، آموزش و توانبخشی، حمل و نقل و تصادفات جاده‌ای در سرزمین‌های اشغالی است.

* اقتصاد خانواده‌های عرب، درآمد، مخارج و فقر

داده‌های موجود در این گزارش تأیید می‌کند که نسبت یهودیان و سایرین در سرزمین‌های اشغالی فلسطین که توانسته‌اند مخارج خانواده خود را در سال ۲۰۲۱ پوشش دهند، بسیار بالاتر از تعداد عرب‌ها و به ترتیب ۷۶.۵ درصد در مقایسه با ۵۳.۷ درصد است.

در سال ۲۰۲۱ میلادی، نرخ اشتغال در میان مردان یهودی به ۶۴.۴ درصد کاهش یافته و نرخ اشتغال در میان زنان یهود به ۶۱.۶ درصد کاهش یافته است در مقایسه با سال ۲۰۲۰ که ۶۲.۱ درصد بوده است؛ اما در همان زمان، نرخ اشتغال در میان مردان عرب به ۵۰.۴ درصد کاهش یافت، در حالی که نرخ اشتغال در میان زنان عرب به ۲۸.۳ درصد افزایش یافت و این نشان می‌دهد که شکاف بین یهودیان و اعراب همچنان زیاد است.

 

 

در این گزارش آمده است که میانگین درآمد ناخالص مالی ماهانه در خانه‌های یهودیان در سال ۲۰۲۱، ۱.۶ برابر بیشتر از درآمد خانواده‌های عرب بود و متوسط ​​درآمد خالص مالی در خانه‌های یهودیان ۱.۵ برابر بیشتر از خانه‌های عرب بود.

همچنین متوسط میانگین درآمد خالص مالی به ازای هر فرد عادی در خانوارهای یهودی ۱.۹ برابر بیشتر از خانوارهای عرب بود.

علاوه بر این، هزینه سرانه در خانه‌های یهودی ۱.۵ برابر بیشتر از هزینه سرانه در خانه‌های عرب‌ها است که این میزان. ۵۰۷۲ شکل برای خانه‌های یهودی و ۳۴۲۱ شکل برای هزینه سرانه در خانه‌های عرب‌ها است.

این گزارش تاکید کرد که نرخ خطر فقر در سرزمین‌های اشغالی طی دهه گذشته چه در سطح عمومی و چه در میان گروه‌های جمعیتی در معرض فقر شامل کودکان تا ۱۷ سال و ۶۵ سال و بالاتر و زنان، بالاتر از نرخ خطر فقر در کشورهای اتحادیه اروپا بوده است.

بر اساس این  گزارش، خطر فقر در میان فلسطینیان ساکن سرزمین‌های اشغالی ۲.۹ برابر بیشتر از همین خطر در میان یهودیان است.

 

بر اساس این داده‌ها، در سال ۲۰۲۱، تعداد ۱.۰۴۱ میلیون نفر در سرزمین‌های اشغالی در رابطه با خدمات اجتماعی ثبت نام کرده اند که میانگین ۱۱۱.۱ نفر از هزار نفر است و تعداد عرب هایی که برای دریافت خدمات اجتماعی ثبت نام کردند بیشتر از درصد یهودیان و سایرین در هر گروه سنی بود.

* میانگین سن و سلامت

این تفاوت‌ها در امید به زندگی نیز مشهود است، زیرا میانگین امید به زندگی در میان جمعیت کلی رژیم صهیونیستی، در سال ۲۰۲۱، ۸۲.۶ سال بوده است.  میانگین امید به زندگی در میان یهودیان و سایر شهروندان (به استثنای عرب‌ها) برای مردان ۸۱.۳ سال و برای زنان ۸۵.۱ سال بوده است و امید به زندگی در بین عرب‌ها برای مردان ۷۶.۳ سال و برای زنان ۸۱.۲ سال بود.

بر اساس این گزارش، در حالی که ۷۵.۶ درصد از عرب‌ها در همان سال ۲۰۲۱ اعلام کردند که سلامت آنها بسیار خوب یا خوب است، ۸۵.۸ درصد از یهودیان و سایر شهروندان این موضوع را تأیید کردند.

در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۸ هزار و ۷۹۷ نفر در سرزمین‌های اشغالی به دلایل مختلف جان خود را از دست دادند. مقایسه میزان مرگ و میر بر اساس سن بین یهودیان و عرب‌ها نشان می‌دهد که میزان مرگ و میر ناشی از علل مختلف مرگ در سال ۲۰۲۰ در میان اعراب ۱.۵ برابر بیشتر از یهودیان بوده است.

بر اساس این گزارش، در تمام سال‌ها، میزان مرگ و میر نوزادان در سرزمین‌های اشغالی در میان عرب‌ها بیشتر از یهودیان و سایر شهروندان بوده است.

در سال ۲۰۲۱، نرخ مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد زنده، ۵.۲ در میان عرب‌ها، بوده در حالی که این نسبت در میان یهودیان و دیگران ۲.۰ در هر هزار تولد بود.

* شکاف‌های بزرگ در آموزش: ترک تحصیل دانش آموزان عرب

این گزارش همچنین وجود شکاف‌های بزرگ در آموزش در سرزمین‌های اشغالی را تأیید می‌کند، زیرا داده‌ها نشان می دهد که ۱۶.۲ درصد از عرب‌ها دارای مدرک دانشگاهی هستند، در حالی که در یهودیان این نسبت به ۳۶.۳ درصد می‌رسد.

علاوه بر این، میزان دانش آموزانی که از پایه هفتم تا دوازدهم از تحصیل انصراف می‌دهند در میان عرب‌ها بیشتر از درصد ترک تحصیل در میان دانش آموزان یهودی است.

 

این گزارش نشان می‌دهد که ۶۱.۳ درصد از افراد زیر سن قانونی در سرزمین‌های اشغالی که پرونده‌های کیفری علیه آنها باز شده یهودی و غیره هستند، در حالی که این درصد در میان عرب‌ها به ۳۸.۷ درصد رسیده است.

در این مطالعه، میزان  استفاده از رایانه، اینترنت بررسی شده و آمده است: در میان یهودیان و دیگران میزان استفاده از رایانه  و اینترنت در مقایسه با عرب‌ها بیشتر است، زیرا داده‌ها نشان می‌دهد که ۷۷.۸ درصد یهودیان و دیگران از رایانه استفاده می‌کنند، در حالی که این میزان در عرب‌ها تنها ۳۹.۸ درصد است.

* قرار‌گرفتن در معرض تبعیض؛ عبور بدون کمک از بحران‌ها

بر اساس داده‌ها، ۱۶.۲ درصد از عرب‌ها احساس می‌کنند که در مواقع بحران و پریشانی کسی را ندارند که به آنها مراجعه کنند، در حالی که این رقم در یهودیان تنها ۴.۴ درصد است.

داده ها تأیید می‌کند که ۳۸.۳ درصد از عرب‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی مورد تبعیض قرار گرفته‌اند، در حالی که این میزان در یهودیان و دیگران ۲۳.۵ درصد است.

داده‌ها همچنین نشان می‌دهد که ۳۴.۱ درصد از عرب‌ها تبعیض قومیتی را کاملا احساس  می‌کنند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1296968

مهمترین اخبار اقتصادی: