طبق نظر کارشناسان بازار سرمایه، بازدهی بازار سرمایه ایران در هفته گذشته به 10 درصد رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در هفته دوم اسفند ماه به روند صعودی خود ادامه داد و دومین رشد بالا را تجربه کرد. این رشد در هفته اول اسفند شاخص کل بورس 8.6 درصد رشد کرد و در هفته گذشته به بیش از 10 درصد رسید. به عبارت دیگر، در هفته گذشته، شاخص کل بورس نسبت به هفته پیش دو کانال بالاتر آمد. در حالی که هفته قبل را در نیمه کانال 1.6 میلیونی به پایان برد، بورس در روند صعودی قابل توجهی به رشد ادامه داد و تا میانه کانال 1.8 میلیون واحدی بالا آمد.
در هفته گذشته کاهش قیمت ارز به دلیل مداخلات بانک مرکزی با اختیارات ویژه و ثبت نام خودروهای وارداتی از جمله دلایلی بود که در روزهای پایانی هفته منجر به کاهش رشد بورس و در نهایت به کاهش شاخصهای بورس ختم شد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه، بورس در وضعیت ارزندهای قرار دارد و میتواند به روند صعودی خود ادامه دهد. البته کاهش ریسکهای بیرونی از جمله موضوعاتی است که میتواند روند بورس را تحت الشعاع خود قرار دهد.
* شاخص به زودی قله تاریخی خود را فتح میکند
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند آتی بورس گفت: روند بازار سرمایه در این مدت تحت تأثیر دلار بازار آزاد قرار گرفته و بعد از مدتها توانست سقف تاریخی ۱.۷ میلیون واحد را پس بگیرد و حتی به یک کانال بالاتر نیز نفوذ کند.
وی ادامه داد: این اتفاق خبر خوبی برای بورس بود، اما به دلیل تورم پسند بودن آن و رفتار نامشخص دلار شاید به دل کلیت بازار نشیند. معمولاً هم این جنس حرکت ها مقطعی تلقی میشود.
این کاشناس بازار سرمایه با اشاره به عوامل بنیادی موثر بر شرکت های بورس تاکید کرد: روند درست بورس، ناشی از رشد اقتصادی و سوددهی شرکتها از جهت رشد فروش است و این مطلوبترین عملکرد یک بازار سرمایه پویاست.
دانشی تصریح کرد: برای پیشبینی روند بازار سرمایه کشور باید گفت با توجه به میزان حجم رشد نقدینگی که شاهد آن هستیم، سال آینده یا انتهای سال جاری با حفظ روند صعودی ایجاد شده، ادامه می یابد و احتمال پس گرفته شدن سقف تاریخی در سال آینده وجود دارد.
وی افزود: البته که اگر بسیاری از فعالین پرتفوی خود را بررسی کنند، مخصوصاً ورودیهای سال ۹۹ همچنان در عقب ماندگی معناداری میان پرتفوی خود و شاخص قله فتح شده قرار دارند که این حفره تنها با رشد بیشتر شاخص از سقف تاریخی پر خواهد شد.
* بازدهی بورس تهران؛ 10 درصد در یک هفته
در هفته دو اسفندماه، شاخص کل بورس در روز شنبه 82 هزار و 189 واحد صعود کرد و یکشنبه نیز 65 هزار و 518 واحد رشد کرد و وارد کانال یک میلیون و 800 هزار واحدی شد. شاخص کل بورس روز دوشنبه 4 هزار و 773 واحد بالا آمد و روز سه شنبه 29 هزار و 46 واحد صعود کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز شاخص تعدیل شد و 16 هزار و 347 واحد پائین آمد.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و 821 هزار و 772 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 165 هزار و 179 واحد بالاتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 10 درصد شد که بالاترین نرخ در یک سال گذشته بوده است.
* شاخص کل هموزن بازهم کم آورد
در هفته دو اسفندماه، شاخص کل هموزن بورس در روز شنبه 22 هزار و 461 واحد صعود کرد و یکشنبه نیز 10 هزار و 709 واحد رشد کرد. شاخص کل هموزن روز دوشنبه هزار و 913 واحد پایین آمد و روز سه شنبه 4 هزار و 335 واحد صعود کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز شاخص باز هم کاهش یافت و 923 واحد افت کرد.
شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 34 هزار و 669 واحد بالاتر ایستاد و به رقم 537 هزار و 871 واحد رسید. این شاخص در هفته دوم اسفندماه بازدهی مثبت 6.89 درصدی را ثبت کرد. شاخص کل هموزن برای دومین متوالی است که کمتر از شاخص کل بورس رشد میکند.
* تداوم رشد معاملات خرد بازار سهام
در این هفته، میانگین ارزش معاملات کل بازار سهام 74 هزار و 290 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل بدون تغییر مانده است.
اما میانگین ارزش معاملات خرد بورس 11 هزار و 583 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 7 هزار و 547 میلیاردی هفته پیشین، افزایش 53 درصدی داشته است.
* کاهش ورود سرمایه حقیقی به بورس
در هفته گذشته شاهد کاهش ورود پول حقیقی به بازار سرمایه بودیم. در حالی که در روز شنبه 2 هزار و 212 میلیارد تومان سرمایه حقیقی به بازار وارد شد و در 4 روز معاملاتی بعدی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود.
روز یکشنبه 79 میلیارد تومان و روز دوشنبه 721 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. روز سه شنبه نیز 136 میلیارد تومان خارج شد و در روز چهارشنبه و همسو با تعدیل شاخصها، هزار و 136 میلیارد تومان سرمایه حقیقی خارج شد.
در مجموع کل هفته 140 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد و میانگین روزانه ورود پول حقیقی 28 میلیارد تومان بود.
پایان پیام/