نماینده مجلس گفت: ذخایر ملی محدود است و نباید آنها را به تاراج بگذاریم و با صادرات محصولات به صورت خام و انرژی فروشی مجازی، از بین برود، باید به کمک سیاستهای مهم صنعتی نظیر اعتبار مالیاتی، به ورود فناوری به کمک سرمایه بخش خصوصی کمک کنیم.
حجت الاسلام سید جواد حسینیکیا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بیان کرد: گامهای بلندی برای جلوگیری از خام فروشی برداشته شده است که میتواند نتایج مثبتی را به دنبال داشته باشد، به عنوان مثال در حوزه معدن و مواد پتروشیمی، هر صنعت و مجموعه ای که قصد ظرفیت تکمیل زنجیره را دارد، از اعطای مالیات کنار میرود. در واقع معافیتهای مالیاتی به مجموعههایی اختصاص داده شود که ظرفیت زنجیرهای خود را تکمیل کرده باشند.
وی با اشاره به اینکه خامفروشی، معایب بیشماری دارد، افزود: ذخایر ملی محدود است و پس از مدتی تمام میشوند، نباید آنها را به تاراج بگذاریم و با صادرات محصولات به صورت خام و انرژی فروشی مجازی، از بین برود؛ باید به کمک سیاستهای مهم صنعتی نظیر اعتبار مالیاتی، به ورود فناوری به کمک سرمایه بخش خصوصی کمک کنیم، در واقع باید به دنبال تکمیل زنجیره و ارزش افزوده بیشتری باشیم تا بتوانیم اشتغال و صادرات را نیز رونق دهیم.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، قانون مصوب مجلس و اعطای اعتبار مالیاتی را یکی از شیوههای رهایی از تله صادرات انرژی مجازی و توسعه زنجیره ارزش دانست و گفت: در قانون مصوب مجلس، هزینههایی که شرکتهای دانش بنیان در جهت تحقیق و توسعه می کنند را به عنوان اصل مالیات از آنها پذیرفتهایم نه هزینه مالیاتی؛ یعنی قانونگذار اعطای اعتبار مالیاتی برای شرکتهایی که در حوزه دانش بنیان ها فعالیت میکند را به عنوان حذف مالیات از آنها قبول کرده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی استفاده از شرکتهای دانش بنیان را راهکاری دیگر برای رهایی از تله صادرات مجازی دانست و افزودد: برای ارزش آفرینی بیشتر در کشور، هیچ راهی جز رفتن به سمت شرکتهای دانش بنیان نداریم زیرا شرکتهای دانش بنیان میتوانند تحقیق و توسعه مناسب و مؤثری داشته باشند و ارزش افزوده بیشتری را ایجاد کنند. طبیعتاً با ارزش افزوده بیشتر میتوانیم صادرات را افزایش دهیم و ارز بیشتری را وارد کشور کنیم.
به گزارش فارس یکی از موضوعات مهم که صنعت کشور با آن درگیر است، تولیدات صنعتی با ارزش افزوده پایین و با ماهیت خامفروشی است، این موضوع سبب شده علاوه بر درآمدزایی ارزی بسیار پایین، رقابتپذیری این صنایع نیز منجر به دریافت رانت بیشتر انرژی ارزان باشد.
در واقع یکی از دلایل وجود خام فروشی در کشور این است که شرکتها انگیزهای برای توسعه زنجیره ارزش خود ندارند و با خوراک و سوخت ارزانی که در اختیار دارند، سود خوبی میبرند، این شرایط ما را در وضعیت تله صادرات انرژی مجازی گیر انداخته است، زیرا رقابتپذیری محصولات صادراتی ما به خاطر ارزش آنها نیست، بلکه به دلیل رانت انرژی است که دریافت میکنند.
در نتیجه کشور باید تولید محصولات نهایی را در دستور کار قرار بدهد و سیاستهایی را به کار بگیرد تا صنایع به سمت توسعه زنجیره ارزش خودشان گام بردارند.
پایان پیام/