براساس آمار انجمن فولاد ایران، تولید انواع مقاطع طویل و تخت فولادی، فولاد میانی و آهن اسفنجی در 5 ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس تولید فولاد میانی شامل (بیلت و بلوم) و (اسلب) در 5 ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 درصد رشد داشته است بهطوری که در 5 ماه ابتدای سال گذشته 12 میلیون و 651 هزار تن فولاد میانی در کشور تولید شده بود که با رشد 3 درصدیی تولید این محصولات به 13 میلیون و 25 هزار تن افزایش یافته است.
براساس آمار انجمن فولاد ایران مجموع تولید محصولات تخت و طویل هم در 5 ماهه امسال نسبت به 5 ماهه سال گذشته 4 درصد افزایش پیدا کرد و به 9 میلیون و 420 هزار تن رسیده است.
در میان محصولات طویل تولید تیرآهن در این مدت 28.9 درصد و تولید میلگرد1.4 درصد رشد داشت به این ترتیب که تولید تیرآهن از 499 هزار تن در پنج ماهه سال گذشته به 643 هزار تن در پنج ماهه سال 1402 افزایش یافته است.
تولید آهن اسفنجی، فولاد میانی و کل محصولات فولادی در پنج ماه نخست سال 1401 و 1402 (واحد هزار تن)
تولیدکنندگان آهن اسفنجی نیز در پنج ماهه امسال 15 میلیون و 694 هزار تن تولید داشتند که با توجه به تولید 14 میلیون و 653 هزار تن در پنج ماهه نخست سال 1401 در تولید این محصول 7.1 درصد رشد داشته اند.
براساس این گزارش کل مقاطع طویل فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع در 5 ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4.2 درصد رشد داشته است بهطوری که در 5 ماهه ابتدای سال گذشته 5 میلیون و 181 هزار تن از این محصولات تولید شده بود که در 5 ماهه ابتدای امسال به 5 میلیون و 399 هزار تن رسیده است.
مصرف ظاهری تیرآهن در 5 ماهه اول سال گذشته 460 هزار تن بوده که در 5 ماهه ابتدای امسال به 571 هزار تن رسیده است و بنابراین به میزان 24 درصد رشد داشته است.
مصرف ظاهری آهن اسفنجی هم از 14 میلیون و 440 هزار تن در 5 ماهه سال گذشته به 14 میلیون و 986 هزار تن در 5 ماهه ابتدای امسال رسیده که بر این اساس مصرف ظاهری آهن اسفنجی رشد حدود 4 درصدی داشته است.
مصرف ظاهری فولاد میانی و محصولات فولادی در 5 ماهه سال 1401 و 1402 (واحد هزار تن)
مصرف ظاهری کل محصولات فولادی در 5 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.3 رشد داشته است بهطوری که در 5 ماهه ابتدای سال گذشته در مجموع 8 میلیون و 170 هزار تن محصولات فولاد تولید شده بود که با رشد 5.3 درصدی تولیدی این محصولات به 8 میلیون و 604 هزار تن افزایش یافته است.
به گزارش فارس، انجمن جهانی فولاد در گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۳ ، ششمین ماه سال جاری میلادی برابر با خرداد ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۷.۴ درصدی به ۳.۲ میلیون تن رسیده است.
در حالی که ۵ کشور از ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد در جهان در ماه ژوئن با کاهش تولید مواجه شدهاند، ایران، چین، هند، آمریکا و روسیه افزایش تولید داشتند.
همچنین ایران بیشترین افزایش تولید و ترکیه بیشترین کاهش تولید را در ماه ژوئن ۲۰۲۳ به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس گزارش انجمن جهانی، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹)، در میان بزرگ ترین تولیدکنندگان فولاد جهان در جایگاه دهم قرار گرفت که از آن زمان تا دسامبر ۲۰۲۲ این جایگاه را حفظ کرده بود، اما در نخستین ماه سال ۲۰۲۳ یک پله صعود کرد و به جایگاه نهم رسید.
در گزارش ماه مارس، سومین ماه میلادی، ایران در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد نبود و ترکیه در جایگاه نهم و ایتالیا در جایگاه دهم قرار گرفته بودند اما در ماه آوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) جایگاه هشتم و در ماه می (اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) جایگاه هفتم در جهان را از آن خود کرد.
ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۳ برابر با خرداد ۱۴۰۲ جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان را حفظ کرده است.
پایان پیام/