اکونومیک 24
19 دی 1403 - 15:31

اطاله دادرسی؛ چالشی بزرگ در مسیر مبارزه با فرار مالیاتی

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی گفت: کارایی و اثربخشی در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی در گرو عملکرد فرایند دادرسی مالیاتی است و تسریع در دادرسی‌های مالیاتی مبارزه با فرار مالیاتی را قوت می‌بخشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،  شاهین مستوفی، رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی در دومین اجلاس مدیران دادرسی مالیاتی سراسر کشور گفت: در برنامه عملیاتی که مقام عالی نظارت در زمانی که می‌خواستند تصدی وزارت را داشته باشند به مجلس شورای اسلامی دادند دو برنامه‌ بسیار مهم را به عنوان اولویت کاری مطرح کردند که نخست پیاده‌سازی، استمرار و تسریع در پیاده‌سازی سامانه مودیان و سپس مبارزه قاطع با پدیده فرار مالیاتی است.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی براساس برنامه پنجم توسعه، وظیفه شناسایی مودیان و مطالبه مالیات از آنها با استفاده از داده‌های متقن را برعهده دارد و چنانچه در این بین، دستگاه‌ها به رسالت خود مبنی بر ارسال داده‌های بدون نقص عمل نکنند سازمان نیز نمی‌تواند به وظیفه خود در امر وصول مالیات‌ها به درستی عمل کند که این امر خود اطاله دادرسی و افزایش پرونده‌های آن را به دنبال خواهد داشت.

مستوفی تصریح کرد: مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور امسال یک اقدام جهادی انجام داد و توانستیم در فاصله 45 روز 41 اداره‌کل امور مالیاتی در سراسر کشور را از جنبه عملکرد و اقدامات در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی مورد بازرسی قرار دهیم.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: یکی از چالش‌های اساسی که در تمام ادارات با آن مواجه شدیم موضوع  اطاله فرآیند قطعیت پرونده‌ها در حوزه فرار مالیاتی بود یعنی یا پرونده‌ها اساسا یا فعلا به هیئت دادرسی ارجاع نشده بود یا اگر ارجاع شده بود و برنامه کارشناسی برای آن صادر شده بود در همان مرحله باقی مانده بود.

مستوفی در ادامه افزود: پس این موضوع بسیار مهم است که مسئولان واحدهای اجرایی با هماهنگی مدیران کل فهرست پرونده های مربوط به ماده (181) و تراکنش ها را که در سیر فرآیند دادرسی هستند به اطلاع مدیران دادرسی برسانند تا جلسات رسیدگی آنها خارج از نوبت برگزار شوند و به نتیجه برسند و شاهد وصول آن باشیم.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی یکی از چالش‌های مهم در حوزه مقابله با فرار مالیاتی را اطاله فرایند دادرسی عنوان کرد و اظهار داشت: پس از کشف موارد فرارهای مالیاتی، اقدام ما درخصوص وصول مالیات مربوط به آن باید با سرعت و اثربخشی همراه باشد چرا که در غیر این صورت آثار تنبیهی آن در جامعه نمود پیدا نخواهد کرد و نمی‌تواند انگیزه‌ای برای عدم فرار از پرداخت مالیات در مودیان ایجاد نماید.

وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع فرار مالیاتی بر مبارزه با آن مقدم است، اظهار داشت: هدف ما در وهله نخست پیشگیری از وقوع فرار مالیاتی است چرا که هزینه‌های در راستای استیفای حقوق دولت به مراتب از مبارزه با فرار مالیاتی کمتر است.

مستوفی درخصوص بهره‌گیری از فرایندهای سیستمی و ابزارهای هوشمند در راستای مبارزه با فرار مالیاتی افزود: در مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی توانستیم یک بخش سیستمی ایجاد کنیم و با بهره‌گیری از ابزارهای هوشمند و هوش مصنوعی ذی‌نفعان واقعی و مودیان را شناسایی کنیم. یک اتفاق مبارک در حوزه کارت های بازرگانی و حساب‌های استیجاری ماه گذشته رخ داد و جلساتی را به عنوان جلسات آموزشی در دستور کار قرار دادیم و در هر جلسه از نمایندگان دادرسی پنج استان دعوت کردیم تا هرچه سریع تر بتوانیم پرونده های مربوط به کارت‌های بازرگانی و حساب های استیجاری را به سرانجام برسانیم.

وی با اشاره به لزوم اخذ تدابیر لازم درخصوص اجرای ماده (9) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان گفت: باید آمادگی و ظرفیت لازم در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی جهت اجرای این ماده قانونی ایجاد شود. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1826989

مهمترین اخبار اقتصادی: