یک اقتصاددان ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گفت که کاهش تولید ناخالص داخلی در سرزمینهای اشغالی به دلیل جنگ غزه موجب شده که این رژیم ماهانه 2میلیارد دلار ضرر کند.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، اقتصاددان ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی تاکید کرد که جنگ غزه به از دست رفتن ۱.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی این رژیم منجر شد.
روزنامه اقتصادی «مارکر»، ضمیمه اقتصادی روزنامه هاآرتص امروز دوشنبه به نقل از اقتصاددان ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نوشت: کاهش تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال جاری به دلیل جنگ غزه ۱.۴ درصد یا ۹ میلیارد شکل (حدود ۲.۵۰ میلیارد دلار) در ماه برآورد میشود.
مارکر افزود: این بدان معناست که نرخ رشد اقتصادی اسرائیل در سال جاری تنها به ۲ درصد خواهد رسید، در حالی که انتظارات قبلی حاکی از آن بود که این رقم به ۳.۴ درصد خواهد رسید.
مارکر توضیح داد که این دادهها در هفته جاری به کابینه نتانیاهو ارائه خواهد شد تا چارچوب روشنی برای بودجه که شامل یک طرح کمکی باشد، تدوین کند.
کریستینا جورجیوا، مدیر صندوق بین المللی پول نیز این هفته تأکید کرد که رژیم صهیونیستی در سایه جنگ شاهد رشد اقتصادی خواهد بود.
روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز هم گزارش داده است که رژیم صهیونیستی میلیاردها دلار برای کمک به تامین مالی جنگ خود در غزه وام گرفته است، اما برای تکمیل این معاملات مجبور به پرداخت هزینه های استقراضی غیرعادی بالا شده است.
چند روز پیش، آژانس آمریکایی بلومبرگ گزارش داد که بار مالی جنگ پیامدهای منفی خود را بر اقتصاد اسرائیل نمایان کرده است و جنجال سیاسی را به راه انداخته است که برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی او، درگیر شدن با آن دشوار است.
بلومبرگ با اشاره به اینکه جنگ روزانه حدود ۲۶۰ میلیون دلار برای اقتصاد رژیم صهیونیستی هزینه دارد، تاکید کرد که این بیشتر از چیزی است که اسرائیل در زمان شروع جنگ در هفتم اکتبر انتظار داشت.
رسانههای صهیونیستی نیز پیشتر گزارش دادند که وزارت دارایی رژیم صهیونیستی به دلیل نیاز به ترتیب دادن اولویتهای اقتصادی و اجتماعی جدید در این رژیم توصیه به تعطیلی فوری 6 وزارتخانه کرده است.
این وزارتخانه همچنین خبر داد که اسرائیل از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه حدود ۳۰ میلیارد شکل (۷.۸ میلیارد دلار) بدهی انباشته کرده است.
پایان پیام/