وزیر نیرو ضمن دعوت از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای تمرکز روی نیروگاههای تجدیدپذیر، گفت: برنامه داریم در سال 1402 تابلوی برق سبز را به بورس انرژی اضافه کنیم تا نرخ نیروگاههای تجدیدپذیر مطابق یک بازار رقابتی تعیین شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو، امروز در مراسم افتتاح نیروگاه بیوگاز فاضلاب تهران با بیان اینکه ما در حوزه برق ناترازی منابع و مصارف را داریم، اظهار داشت: از ابتدای دولت برنامه توسعه نیروگاهی تقدیم مجلس شد و تا امروز منطبق زمانبندی تعیینشده پیش میرود.
وزیر نیرو در تشریح اهمیت توسعه نیروگاههای زیست توده گفت: در نیروگاههای بادی و خورشیدی ما از یک منبع طاهر برق پاک میگیریم اما در نیروگاه زیستتوده ما از یک منبع آلوده برق باارزش استخراج میکنیم که این مسئله اهمیت توسعه این بخش را مشخص میکند.
وی افزود: هم اکنون 13 مگاوات نیروگاه زیستتوده از ابتدای فعالیت در کشور وجود دارد و با همت همکاران تلاش میکنیم در سال 1402 ظرفیت را دو برابر کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به یک الزام در توسعه تصفیهخانه فاضلاب گفت: همکاران ما در حوزه آب باید استقرار واحدهای نیروگاهی بیوگاز را در تصفیه خانه فاضلاب بزرگ یک الزام تبدیل کرده و این واحدهای زیستگاهی را با اولویت حضور بخش خصوصی توسعه دهیم.
محرابیان در تشریح 3 محدودیت موجود در کشور گفت: ما در حوزه سوخت فسیلی، منابع آبی و محیط زیست محدودیت داریم و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر معتبرترین پاسخ به این سه محدودیت در کشور است.
وزیر نیرو ضمن دعوت از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای تمرکز روی نیروگاههای تجدیدپذیر، گفت: برنامه داریم در سال 1402 تابلوی برق سبز را به بورس انرژی اضافه کنیم تا نرخ نیروگاههای تجدیدپذیر مطابق یک بازار رقابتی تعیین شود.
وزیر نیرو در تشریح جزئیات خرید برق از تابلوی بورس سبز گفت: مطابق قانون مانعزدایی صنعت برق و همچنین مصوبه هیأت دولت، صنایع باید یکدرصد و ادارات 20 درصد از نیاز برق خود را از تابلوی بورس سبز و منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.
بنابراین گزارش در این مراسم همچنین معاون وزیر نیرو اظهار داشت: یکی از اقدامات مؤثر انجام شده در راستای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر متناسبسازی خرید برق از نیروگاههای زیستتوده بوده است.
محمد کمانی با اشاره به اینکه هماکنون 17 مگاوات نیروگاه زیستتوده در کشور فعال است، گفت: نیروگاه زبالهسوز تهران یکی از واحدهای نیروگاهی در این بخش است که قصد داریم آن را به مدار فعالیت برسانیم.
وی افزود: با تعرفههای جدید توسعه نیروگاههای زیستتوده، سرمایهگذاری در این بخش برای بخش خصوصی جذاب شده است.
وی ادامه داد: اولویت توسعه نیروگاههای زیستتوده برای ما در شهرهای شمالی و کلانشهرهای کشور است و برنامه داریم تا 18 مگاوات دیگر به ظرفیت این بخش اضافه کنیم و تبدیل به پیشروترین کشور این حوزه در غرب آسیا شویم.
پایان پیام/