کارگران حوزه زیرساختی تامین برق به دلیل اهمیت این حامل انرژی در توسعه صنعتی و کشاورزی نقش قابل توجهی در پیشرفت کشور دارند، افرادی که در حوزههای ساخت و بهرهبرداری از شبکههای توزیع و فوق توزیع برق در کنار سایر فعالیتها زمینه تامین پایدار برق را به وجود میآورند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز جهانی کارگر فرصت خوبی است تا از تمام افرادی که چرخ تولید و خدمات در کشور را به گردش در میآورند، تجلیل شود. بر این مبنا، بخشی از بدنه کارگری کشور سهم بیشتر در حرکت لکوموتیو اقتصادی کشور دارند.
بر این مبنا فعالان حوزه زیرساختی تامین برق به دلیل اهمیت این حامل انرژی در توسعه صنعتی و کشاورزی نقش قابل توجهی در پیشرفت کشور دارند. افرادی که در حوزههای ساخت، بهرهبرداری و تعمیرات واحدهای نیروگاهی، ساخت و بهرهبرداری از شبکههای توزیع و فوق توزیع برق در کنار سایر فعالیتها زمینه تامین پایدار برق را به وجود میآورد، به طور قطع بار بیشتری از چرخیدن چرخ توسعه در کشور را به دوش میکشند.
* کشور به کارگاه ساخت نیروگاه تبدیل شده است
* کشور به کارگاه ساخت نیروگاه تبدیل شده استبا توجه شرایط یاد شده در بازه زمانی اخیر به خصوص پس روی کار آمدن دولت مردمی به دلیل تمرکز ویژه بر تامین برق اوج بار تابستان سال 1401 میزان فعالیتهای فعالان صنعت آب و برق به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
بر این اساس، فعالیت ساخت و توسعه واحدهای نیروگاهی هم اکنون در سراسر کشور و استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، مرکزی، لرستان، خوزستان، اصفهان، سمنان، یزد، فارس، بوشهر، هرمزگان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان پیگیری میشود.
پیگیریبه معنای دیگر در حال حاضر فعالیت ساخت انواع نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر در در 18 استان، کل کشور را به کارگاه بزرگ ساخت نیروگاه بدل کرده است.
* افزایش 287 درصدی فعالان حوزه ساخت نیروگاه در دولت مردمی
* افزایش 287 درصدی فعالان حوزه ساخت نیروگاه در دولت مردمیافزایشبر این مبنا بر اساس پیگیریهای انجام شده توسط خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هم اکنون 11 هزار 613 نفر در سراسر کشور عملیات دشوار ساخت واحدهای نیروگاهی را به پیش میبرند که از این تعداد 9 هزار 678 نفر مرتبط با پروژههایی هستند که شرکت مپنا به عنوان یک شرکت دانشبنیان ایرانی فرآیند ساخت آن را با تکیه بر توان داخلی به پیش میبرد.
مپنانکته قابل توجه در فعالان صنعت برق آن است که آمار ارائه شده تنها مرتبط با کارگران ساخت واحدهای نیروگاهی است، در حالی که بخش قابل توجهی از فعالان حوزه تعمیرات نیروگاهی و کارگران شریف فعال در شبکههای برق کشور در این آمار قید نشده است.
علاوه بر این در آخرین روزهای دولت قبل باوجود مشکلات عدیده مرتبط با خاموشی فعالان حاضر در مکان واحدهای نیروگاهی در حال ساخت کمتر از 3 هزار نفر برآورد میشود، در حالی که این رقم طی 6 ماه گذشته با رشد 287.1 درصدی مواجه شده است که نشانگر افزایش قابل توجه تمرکز دولت بر ارتقای واحدهای نیروگاهی در سطح کشور است.
*گفتوگو با یکی از کارگران فعال در ساخت نیروگاه عسلویه
*گفتوگو با یکی از کارگران فعال در ساخت نیروگاه عسلویهدر همین راستا با توجه به تناسب روز جاری با عنوان کارگر به سراغ کارگران فعال در ساخت نیروگاه عسلویه رفتیم. این کارگر که همه وی را اصغرآقا خطاب میکردند، در پاسخ به سوال ما مبنی بر شرایط فعالیت در دولت جدید گفت: «در نیروگاه عسلویه همه بچهها پا به پای مسئولان در تلاش هستند تا چراغ خانه مردم در تابستان پیش رو بدون هیچ مشکلی روشن بماند.»
اصغرآقااصغر آقا با اشاره به اینکه هم اکنون نزدیک به 1000 نفر به طور شبانهروزی در تلاش هستند تا ساخت نیروگاه عسلویه به اتمام برسد، گفت: در این شرایط آب و هوایی که قدم زدن هم کار دشواری است، همه دست به دست هم دادهایم تا با تلاش ویژه چرخ اقتصاد این کشور را به حرکت درآوریم.
*آخرین جزئیات برنامه دولت برای ساخت نیروگاه تا قبل از تابستان سال 1401
*آخرین جزئیات برنامه دولت برای ساخت نیروگاه تا قبل از تابستان سال 1401به گزارش فارس، نگاه دقیق به وضعیت پروژههای ساخت نیروگاه مشخص میکند، تاکنون 38 درصد از برنامه ساخت واحدهای نیروگاهی معادل 1634 مگاوات به اتمام رسیده و این میزان برق هم اکنون به شبکه توزیع برق کشور هدایت میشود.
از سوی دیگر 2 هزار 636 مگاوات دیگر از پروژههای ساخت نیروگاه حرارتی در قالب 12 واحد نیروگاهی گازی و بخاری در حال ساخت بوده و مقرر است تا انتهای فصل بهار وارد مدار تولید برق شود.
انتهایبر این اساس نیروگاههای بخار غرب کارون، واحد 1 نیروگاه گاز آریان، واحد 1 نیروگاه گازی مهتاب کویر زرند و واحد 4 نیروگاه گاز پتروشیمی ایران LNG در اردیبهشت ماه سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
از سوی دیگر واحدهای 1 و 2 نیروگاه متوسط گازی زاهدان، واحد 2 نیروگاه گازی آریان، واحد5 نیروگاه گازی پتروشیمی ایران LNG، نیروگاه طرشت، نیروگاه گازی فولاد بوتیای ایرانیان و نیروگاه گازی دهلران نیز در خرداد ماه با شبکه برق کشور سنکرون خواهند شد.
بوتیایدر نهایت نیز، 2 واحد نیروگاهی بخار عسلویه، نیروگاه گاز دو کوهه و واحد 2 بخار نیروگاه بعثت پارس جنوبی نیز در تیرماه و پیش از ورود به اوج بار سال 1400 ساخته شده و به شبکه برق کشور کمک خواهند کرد.
در کنار این واحدهای نیروگاهی حرارتی، ساخت 55 نیروگاه تجدیدپذیر در قالب واحدهای تولید برق خورشیدی و بادی به ظرفیت 500 مگاوات نیز در دست احداث است، که مجموعه برنامه وزارت نیرو در حوزه ساخت نیروگاه تا قبل از اوج بار سال 1401 را شامل میشود.
خورشیدیانتهای پیام/
انتهای
شناسه خبر: 291927