اکونومیک 24
07 اردیبهشت 1402 - 17:37

نوآک: نیازی به کاهش تولید نفت نیست؛ بازار متوازن است

معاون نخست‌وزیر روسیه با اشاره به توازن بازار نفت گفت، گروه اوپک پلاس نیازی به کاهش بیشتر تولید نمی‌بیند اما این سازمان همیشه می‌تواند در صورت لزوم سیاست خود را تغییر دهد.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، الساندر نوآک، معاون نخست‌وزیر روسیه امروز گفت،‌ با وجود تقاضای کمتر از انتظار از سوی چین، گروه اوپک پلاس که متشکل از تولیدکنندگان بزرگ است، نیازی به کاهش بیشتر تولید نمی‌بیند اما این سازمان همیشه می‌تواند در صورت لزوم سیاست خود را تغییر دهد.

وی افزود، روسیه پس از اعلام کاهش تولید 500 هزار بشکه در روز یا 5 درصد تولید نفتش تا پایان سال، به سقف تولیدی خود در این ماه رسیده است.

گروه اوپک پلاس در این ماه تصمیم گرفتند که 1.6 میلیون بشکه دیگر از تولید خود را کاهش دهند که با این تصمیم بازار را غافلگیر کردند و در مجموع میزان کاهش تولید اوپک پلاس به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید که از ماه می اجرایی می‌شود. روسیه نیز جز گروه اوپک پلاس است.

نوآک اعلام کرد، انتظار می‌رود، تولید نفت و معانات گازی روسیه در سال جاری میلادی به 515  میلیون تن معادل 10.3 میلیون بشکه در روز  کاهش یابد که این رقم در سال 2022 برابر با 535 میلیون تن بود.

معاون نخست‌وزیر روسیه در پاسخ به این پرسش که آیا این گروه به دلیل کاهش قیمت نفت به کاهش بیشتر تولید خود نیاز دارد یا نه، گفت: «خب، نه، البته نه؛ به این دلیل که ما تصمیم (کاهش تولید) را یک ماه پیش گرفتیم و از ماه می برای کشورهایی که به آن ملحق شده‌اند، لازم الاجرا خواهد شد.»

وی بیان کرد، بهبود تقاضا برای نفت در چین پس از رفع محدودیت‌های کرونایی کمتر از میزانی بود که تحلیلگران و کارشناسان انتظار داشتند اما بازار متوازن است.

این مقام روسی همچنین تصریح کرد، با وجود اینکه آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرده خطر تشدید کسری عرضه در نیمه دوم سال وجود دارد اما اوپک پلاس انتظار ندارد پس از اجرای کاهش تولیدش، کمبود در بازارهای جهانی رخ دهد.

در عین حال، هیثم الغیص، دبیرکل اوپک امروز به صورت جداگانه گفت، آژانس بین‌المللی انرژی باید در مورد تضعیف سرمایه‌‌گذاری صنعت نفت که کشورهای تولیدکننده می‌گویند برای رشد اقتصادی حیاتی است و به قیمت بالای نفت بستگی دارد، بسیار مراقب باشد.

همچنین نواک گفت، روسیه امسال 140 میلیون تن نفت و فرآورده‌های نفتی را که قبلا به اروپا می‌فرستاد، به آسیا می‌فرستد.

وی افزود، مسکو در سال 2023 بین 80  تا 90 میلیون تن نفت و فرآورده‌های نفتی را به غرب عرضه خواهد کرد.

معاون نخست‌وزیر روسیه در مورد آینده قیمت نفت گفت، من نمی‌توانم قیمت‌ها را که پیرامون 80 دلار در هر بشکه معامله می‌شود و از 100 دلار سال گذشته بسیار فاصله گرفته، پیش‌بینی کنم‌.

قیمت نفت پس از تصمیم غیرمنتظره اوپک پلاس برای کاهش تولید بیشتر به شدت بالا رفت اما اکنون در واکنش به نگرانی‌های بازار در مورد رکود اقتصادی و تاثیراتی که می تواند برتقاضا داشته باشد، تضعیف شده است.

این مقام روسی تصریح کرد، تفاوت قیمت نفت اورال روسیه با شاخص جهانی نفت خام یعنی نفت برنت در دریای بالیتک، حدود 26 تا 27 دلار در هر بشکه است.

تخفیف‌های نفت روسیه در ماه دسامبر یعنی زمانی‌که کشورهای غربی‌های برای نفت این کشور سقف قیمتی تعیین کردند، افزایش یافت اما از نیمه ماه مارس تاکنون، این تخفیف‌ها کمتر شده است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1172648

مهمترین اخبار اقتصادی: