به گفته یک اقتصاددان، شاخصها و مولفههای اقتصادی کشور تغییر نکرده و تصمیم جدیدی توسط بازارساز در حوزههای پولی و مالی اتخاذ نشده است که قیمت ارز افزایش یابد بنابراین رشد قیمت توجیه اقتصادی ندارد.
آلبرت بغزیان استاد دانشگاه تهران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به افزایش نرخ ارز و سودجویی عدهای از عملیات تروریستی کرمان اشاره کرد و گفت: در تاریخ اقتصادی ما همواره شوکهای مختلف خارجی مانند تحریمها، قیمت دلار را افزایش میدادند اما حدود یک سال است که شاهد کنترل این ناآرامیهای ارزی بودیم.
وی با اشاره به تجربه جنگ غزه بر بازار ارز افزود: بروز اتفاقاتی مانند تنشهای غزه موجب شد تا قیمت دلار در حدود سه تا چهار هزار تومان افزایش یابد اما این قیمت ها به سرعت کاهشی شد و به نرخ قبلی خود بازگشت.
وی افزود: افزایش یکهزار تومانی قیمت دلار در یکی دو روز پیش هم مقطعی بوده و به قیمت های قبلی خود باز خواهد گشت، شاخصها و مولفههای اقتصادی کشور تغییر نکرده و تصمیم جدیدی توسط دولت در حوزه های پولی و مالی اتخاذ نشده است که بخواهد قیمت ارز افزایش یابد.
این اقتصاددان درباره اعمال مدیریت توسط بازارساز در روزهای اخیر بیان کرد: اگر بانک مرکزی نرخهای رسمی خود را تا حد زیادی افزایش میداد آن موقع میتوانستیم بگوییم که شرایط ایجاد شده در بازار ارز دائمی خواهد بود و به دنبال آن بازار غیر رسمی نیز دچار تنش و بی ثباتی میشد اما بانک مرکزی نه تنها نرخهای خودش را تغییر نداده است بلکه تقاضاهای موجود در مرکز مبادله را هم تامین کرده و به این نیازها پاسخ داده است.
وی با اشاره به تاثیرات محتمل افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر بیان کرد: این افزایش دو درصدی قیمت به حدی نیست که بتواند انتظارات تورمی را افزایش داده و ثبات بازارها را از بین ببرد.
این اقتصاددان تاکید کرد: برخی رسانههای داخلی و خارجی با موجسواری بر مشکلات مردم، در زمین سوداگران ارزی بازی میکنند و دنبال افزایش نرخ ارز و ایجاد جو روانی هستند.
پایان پیام/