دبیرکل اوپک اعلام کرد اوپک روی وقایعی که به افزایش قیمتهای جهانی نفت منتهی شده اند، کنترلی ندارد و ظرفیت کافی در سطح جهانی برای بجران از دست رفتن عرضه روسیه وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در کنفرانس سراویک هیوستون گفت: ظرفیت کافی در سطح جهانی وجود ندارد تا جایگزین هفت میلیون بشکه در روز صادرات روسیه شود.
روسیه با صادرات حدود هفت میلیون بشکه در روز معادل هفت درصد از عرضه جهانی، بزرگترین صادرکننده نفت و فرآوردههای نفتی جهان است.
وی گفت: ما کنترلی روی وقایع و مسائل ژئوپلیتیکی نداریم و این مسئله روی روند بازار تاثیر می گذارد. من از چند سخنران کنفرانس سراویک شنیدم که می گفتند وضعیت فعلی بازار ممکن است باعث نابودی تقاضا شود. هر چند چنین مسئلهای ممکن است وجود داشته باشد اما بخش دیگر این معادله در حال حاضر اهمیت بیشتری دارد و آن هم عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا است.
دبیرکل اوپک در خصوص این که چرا اوپک و متحدانش در نشست هفته گذشته محدودیت عرضه را به یکباره پایان ندادند، گفت: تحولات بازارهای نفت از زمان نشست دوم مارس این گروه اتفاق افتاده است. باید دید در نشست بعدی چه اتفاقی روی می دهد.
اوپک و متحدانش در آخرین دیدار خود که دوم مارس برگزار شد، به برنامه افزایش تدریجی تولید در آوریل پایبند ماندند و بحران اوکراین را در مذاکراتشان نادیده گرفتند.
منابع آگاه با بیان این که سیاستهای اوپک پلاس ارتباطی با افزایش قیمتهای نفت ندارد، احتمال افزایش عرضه جهانی این گروه که شامل روسیه و عربستان سعودی است را اندک شمردند.
قیمت نفت روز دوشنبه در بحبوحه کمبود عرضه و مذاکرات آمریکا و روسیه برای ممنوعیت واردات روسیه، به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ صعود کرد.
یکی از این منابع آگاه گفت: مشکل این است که شرایط فعلی بازار ارتباطی با سیاستهای اوپک نداشته و ارتباطی با کمبود عرضه ندارد. ما همه دلیل قیمت فعلی را می دانیم. اوپک یا اوپک پلاس با دلایلی که قیمتها را به سطوح فعلی رسانده اند، ارتباطی ندارند.
تحریمها علیه مسکو بر سر حمله به اوکراین، تجارت نفت روسیه را طی هفته گذشته مختل کرد و اگرچه صادرات انرژی شامل تحریمها نشدند، بسیاری از خریداران از معاملات مربوط به نفت این کشور فاصله گرفتند.
اوپک پلاس در حال تسهیل تدریجی محدودیت عرضهای است که در سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران پاندمی ویروس کرونا به اجرا گذاشته بود و از اوت سال گذشته هر ماه تولیدش را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهد اما حاضر نشده است درخواستهای مصرف کنندگان برای افزایش بیشتر تولید را بپذیرد.
این منابع میگویند مجموع عرضه و تقاضا در بازار جهانی نفت متوازن مانده است.
یکی از منابع آگاه اوپک پلاس گفت: عوامل عرضه تغییری نکرده اند و تصور می کنم نتیجه دیدار قبلی برای همه فعالان بازار واضح بود و این گروه در تصمیماتش صرفا متوازن نگه داشتن بازار را در نظر دارد.
بر اساس گزارش رویترز، طبق اعلام آژانس بین المللی انرژی، اکثر اعضای اوپک در حال حاضر ظرفیت مازاد تولید اندکی دارند و عمده ظرفیت اضافی تولید در عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.
انتهای پیام
شناسه خبر: 137878