وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود ۱۳ هزار حکم مقابله با زمین خواری هنوز اجرا نشده است.
به گزارش ایسنا، سیدجواد ساداتی نژاد در اولین نشست کارگروه فراقوهای مبارزه با زمین خواری که صبح امروز با حضور نمایندگانی از دستگاههای مربوطه برگزار شد اظهار کرد: بحث زمینخواری موضوعی است که از گذشته وجود داشته و کم کم به سمت منابع طبیعی از جمله جنگلخواری، کوه خواری و ...رفته است.
وی ادامه داد: زمین یک میراث ملی برای آیندگان است و حساسیت خاصی دارد. وقتی این زمینها کشاورزی باشند، به جهت اهمیت امنیت غذایی اولویت آن دوچندان میشود و یا وقتی بحث اراضی جنگلی پیش میآید، اهمیت موضوع بالا میرود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت مبارزه با زمینخواری خصوصا در اراضی شمالی کشور گفت: اگر به تصاویر چند سال گذشته مازندران توجه کنیم، میبینیم بهترین اراضی کشور با چه شرایطی مواجهند. بنابراین هرچه کارگروه فراقوهای در مبارزه با زمینخواری بهتر عمل کند، می تواند نگهدار میراث آیندگان باشد.
وی افزود: باید قبل از اینکه آجری رو آجر گذاشته شود، پیشگیری کنیم. حدود ۱۳ هزارحکم داریم که اجرای آن هزینهبر است. بعد از اجرای حکم نیز باز هم دغدغه وجود دارد که شرایط زمین چگونه خواهد شد. بنابراین پیشگیری از زمینخواری حتما در اینجا موثر خواهد بود.
ساداتینژاد با بیان اینکه باید برنامهها و هزینهها در این بخش متمرکز شوند، گفت: میتوان از نیروهای مردمی داوطلب هم در مبارزه با زمینخواری استفاده کرد. چگونگی نظام بخشی این نیروهای داوطلب نیز بحث مهمی است. همچنین در این راستا میتوان از تجهیزات و پهبادها نیز استفاده کرد.
وی همچنین تاکید کرد که باید با زمینخواران با شدت برخورد و سازوکار این برخوردها مشخص شود. همچنین نیاز است که قوانین در این بخشنیز تقویت شوند و از تصمیمات و هم اندیشیها نیز استفاده شود.
انتهای پیام
شناسه خبر: 154713