رئیس جمهور به همراه وزیر نیرو از تجهیزات تصفیهخانهای شهر سنندج بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پاون؛ "آیتالله سیدابراهیم رئیسی" رئیس جمهور به همراه "علیاکبر محرابیان" وزیر نیرو امروز در جریان افتتاح و بهرهبرداری از فاز دو طرح کلان ملی آبرسانی به سنندج و تأمین آب شرب این شهرستان از سد آزاد، ضمن بازدید از تصفیهخانههای این شهر از نزدیک امکانات، تجهیزات و ظرفیتهای موجود برای تکمیل این فرآیند را ارزیابی کرد.
"محمد فرهاد" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان، به تشریح ظرفیت و پتانسیل تصفیهخانههای شهر سنندج پرداخت و گفت: در حال حاضر سنندج دارای دو تصفیهخانه است، تصفیه خانه شماره یک با ظرفیت اسمی ٧٣٠ لیتر بر ثانیه که به ظرفیت ١٢٠٠ لیتر بر ثانیه ارتقا داده شده، از سال ١٣٦٢ وارد مدار بهره برداری شده است.
وی در همین رابطه افزود: روش تصفیه در این بخش، متعارف و با انعقاد و لختهسازی سه مرحلهای و طرح فیلتراسیون pci بوده و دارای واحد زلالساز و برای کدورت ١٠٠٠ntu طراحی شده است.
فرهاد همچنین ظرفیت اسمی تصفیهخانه شماره دو را ١٢٠٠ لیتر بر ثانیه عنوان کرد و اظهار داشت: این تصفیهخانه در سال ١٣٩٤ وارد مدار بهرهبرداری شد، روش تصفیه این بخش نیز متعارف، با انعقاد و لختهسازی یک مرحلهای و طرح فیلتراسیون فاقد واحد زلالساز برای کدورت ٢٠ntu طراحی شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان با اشاره به بومیسازی تجهیزات تصفیهخانههای این شهر، خاطرنشان کرد: دستگاهها و تجهیزات تصفیهخانههای سنندج با بهرهمندی از توان و دانش متخصصان داخلی، تعمیر و بازسازی میشوند.
لازم به توضیح است؛ طرح خط انتقال مستقیم آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج با عزم جهادی وزارت نیرو در دولت سیزدهم به مرحله بهرهبرداری رسید؛ رفع بوی نامطبوع از آب شرب سنندج و انتقال آب سد آزاد از مسیرهای سختگذر کوهستانی از ویژگیهای این طرح است و طول کلی مسیر پروژه آبرسانی از منابع آبی استان کردستان به شهر سنندج حدود ۶۰ کیلومتر و ارتفاع پمپاژ ۴۸۰ متر بوده که پمپاژ این میزان ارتفاع و ایجاد کانال در دل صخرهها در مسیر سخت و کوهستانی برای عبور خط لوله فولادی بسیار دشوار و پیچیده بود.
اجرای این طرح در دولت سیزدهم شتاب قابل توجهی یافت به گونهای که ۸۰ درصد پیشرفت پروژه مربوط به یک سال گذشته است، همچنین در بهرهبرداری از سامانههای انتقال آب سد آزاد، سیستم کنترل یکپارچه سامانه انتقال آب و نیز ایستگاه کاهش فشار از ۳۰ به ۲ اتمسفر، برای اولین بار در دیسپاچینگ انتقال آب کشور طراحی و راهاندازی شد که در نوع خود کمنظیر است.