رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: بر اساس قرارداد پروار دام در زمستان امسال، یک میلیون رأس دام عشایری با هدف عرضه 9 هزار تن گوشت وارد بازار میشود.
سیاوش احمدی میرقائد در حاشیه مراسم اختتامیه نمایشگاه روستا آباد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه جمعیت عشایر ایران به صورت رسمی 1.2 میلیون نفر و به شکل غیر رسمی 1.5 میلیون نفرند که در اکثر استانهای کشور پراکنده هستند و 50 درصد عرصه جغرافیایی کشور و عمدتا مناطق مرزی و دورافتاده را در اختیار دارند و محافظت میکنند.
وی گفت: عشایر 25 درصد گوشت قرمز کشور و 35 درصد صنایع دستی را تولید میکنند و به عنوان یک عامل در حفاظت از مرزهای کشور عمل میکنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: از نظر فرهنگی عشایر حافظ میراث و آداب و رسوم ایرانی هستند و لباس اقوام مختلف ایرانی در میان عشایر حفظ شده و رایج است.
احمدی میرقائد افزود: دام سبک کشور به میزان بیش از 28 میلیون رأس، دام سبک در اختیار عشایر است و 25 درصد گوشت قرمز کشور را تامین میکنند.
وی در پاسخ به این پرسش که عشایر چه سهمی از بودجه عمومی کشور دارند، گفت: سهم به خصوصی برای عشایر وجود ندارد و به صورت پراکنده در اختیار دستگاههای مختلف قرار دارد، آنچه در اختیار سازمان امور عشایر است، 3500 تا 4 هزار میلیارد تومان است که اگر بهطور کامل تخصیص داده شود، اثرات مطلوبی خواهد داشت.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: بودجه اختصاصیافته به سازمان عشایر در دو سال گذشته بین 20 تا 30 برابر افزایش یافته است.
به گفته احمدی میرقائد؛ برای تقویت توان تولید جامعه عشایری، 5 طرح زیربنایی شامل توسعه صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی، زنجیره تولید گوشت قرمز و ایجاد سرپناه ایمن برای عشایر در اختیار جامعه عشایر قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: با دستور رئیس جمهور طرحی با عنوان «تولید قراردادی دام سبک عشایر» اجرا میشود که بر اساس آن یک میلیون رأس دام پرواری در جامعه عشایر پرورش داده میشود و علوفه خشک به صورت 4 تا 5 ماهه در اختیار عشایر قرار داده میشو و بعد از دوره پروار 5 ماهه، هزینه آن تسویه میشود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: 30 هزار پنل خورشیدی برای تولید برق در اختیار عشایر قرار داده شده است و با دستور رئیس جمهور در تیر ماه سال جاری مقرر شد 220 هزار پنل خورشیدی جدید برای پوشش کل خانوارهای عشایری توسط وزارت نیرو تا پایان دولت کنونی در اختیار عشایر قرار بگیرد تا از نعمت برق پایدار برخوردار شوند.
احمدی میرقائد افزود: برای ارتقاء شاخص بهداشتی بر حسب فرمان رئیس جمهور، توسط دولت سیزدهم قرار است 380 خانه بهداشت عشایری توسط وزارت بهداشت ایجاد شود.
پایان پیام/