سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: با توجه به شرایط در صورتی که با کمفروشی مبارزه نشود پیشبینی میشود این معضل به شدت افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس صدیف بیک زاده مروز در نشست مشترک پایش کم فروشیها به میزبانی سازمان ملی استاندارد گفت: با توجه به طرح مردمی سازی یارانهها متاسفانه مسائل و مشکلات در زمینه تولید و عرضه زیاد شده و روزانه در سامانه 124 سازمان حمایت حدود 60 هزار تماس در رابطه مسائل یاد شده که بیشتر آنها مربوط به معضل کم فروشی است، ثبت میشود.
سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: با توجه به شرایط اگر با موضوع کم فروشی به جدیت برخورد نشود موضوع کم فروشی به شدت تشدید خواهد شد.
وی افزود: پیش از این کالاهای مشمول نظارت قیمتی تعداد محدودی بود اما براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار تمام کالاهایی که مشمول درج قیمت تولید کننده هستند، مشمول کنترلهای قیمت هستند و لذا واحدهای عرضه کننده از آنجایی که روی قیمت کالا مستقیما نمیتوانند دخل و تصرف داشته باشند به روشهای غیرمستقیم برای افزایش قیمت متوسل میشوند، که یکی از شایعترین این روشها کم فروشی است.
بیکزاده بیان داشت: به عنوان مثال اگر مصوب میشود که قیمت یک بسته یک کیلویی شکر 24 هزار تومان است برخی تولید کنندگان با ترفند کاهش وزن و به عنوان مثال با عرضه 950 شکر به قیمت 24 هزار تومان سعی میکنند که سودشان را افزایش دهند.
سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان اظهار داشت: یکی از روشهای دیگر تولیدکنندگان گزینه دار کردن محصولاتشان است به عنوان مثال اگر قیمت یک کیسه نایلونی 900 گرمی شیر 15 هزار تومان مصوب شده است تولیدکنندگان با افزودن مقادیری ویتامین 5 هزار تومان قیمت این کالا را افزایش میدهند و این در حالی است که مشخص نیست ویتامین افزوده شده چقدر است و یا حتی معلوم نیست که ویتامین اضافه شده است یا خیر؟
بیکزاده اظهار داشت: با توجه به اینکه پیشبینی میکنیم کم فروشی افزایش یابد بنابراین ما برای مبارزه با این معضل اعلام آمادگی کردهایم تا به بحثهای میدانی و عملیاتی وارد شویم و اعمال قانون کنیم.
وی اظهار داشت: البته در خصوص اعمال قانون ریاست جمهوری خط قرمز تعیین کرده است مبنی بر اینکه اگر یک مدیر تولیدی تخلف میکند فعلا نسبت به تعطیلی اقدامی نشود اما در صورتی که این امر استمرار یابد نسبت به آن اقدامات لازم از جمله کنارگذاشتن مدیر و سایر موارد اقدام شود.
سرپرست سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بیان داشت: پیشنهاد من این است که اولویتبندی انجام شود. بیش از 70 هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد بنابراین برای مبارزه با کم فروشی باید به سراغ سرمنشاء ها حرکت کرد.
وی گفت: متاسفانه کم فروشی در بسیاری از کالاها از جمله سیلندر گاز، محصولات غذایی و ... مشاهده میشود و حتی تولیدکنندگان به راحتی این مساله را توجیه میکنند که به علت عدم افزایش قیمت از این طریق هزینهها را جبران میکنیم.
بیکزاده بیان داشت: با توجه به اهمیت اجرای طرح پایش کم فروشی 20 درصد از نیروهای بازرس سازمان حمایت در اختیار این طرح قرار خواهد گرفت.
به گزارش فارس در جلسه نشست مشترک پایش کم فروشیها به میزبانی سازمان ملی استاندارد مقرر شد تا از فردا طرح پایش کم فروشی رسما آغاز شود.
براین اساس مقرر شد تا گروههای کالایی مانند لبنیات، محصولات غلهای، روغن نباتی و قند و شکر در مرحله اول پایش مورد بررسی قرار گیرند.
بر این اساس رئیس سازمان ملی استاندارد پیشنهاد تشکیل کمیته ویژه اقدام در جهت حفظ حقوق مردم و حقالناس در موضوع کم فروشی را داد که این موضوع مورد تایید سایر ارکان این طرح یعنی سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی نیز قرار گرفت.
گفتنی است این طرح در ابتدا به صورت پایلوت در دو استان تهران و البرز آغاز و سپس در سایر استانها نیز اجرایی میشود.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 380375