شاخص کل هموزن در چند قدمی سطح تاریخی خود در مرداد سال 1399 قرار گرفته است و کوچکهای بورس تا قله تاریخی بازار سرمایه فاصله کوتاهی دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی امروز معاملات خود را به پایان رساند که شاخص کل روند پرنوسانی را طی کرد و چند بار تغییر جهت داد، اما با وجود افزایش فشار فروش و روند نزولی در دو ساعت پایانی معاملات، شاخص کل بالاتر از سطح روز گذشته قرار گرفت.
نزدیک شدن به مرز کانال 1.7 میلیون واحدی یکی از اصلی ترین دلایل نوسان شاخص در معاملات روز سهشنبه بوده است.
بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران نشان می دهد شاخص بازار سهام پس از شکست حمایت یک میلیون و 640 هزار واحدی و رفت و برگشتهای بسیار که به عنوان پولبک محسوب میشود، در جریان معاملات امروز کمی به کانال 1.7 میلیون واحدی نزدیکتر شد.
شاخص Rsi بورس از واگرایی فاصله گرفت و همین مساله نیز موجب شد تا روند صعودی بورس تا حدودی تقویت شود. گزارش های همه شرکتهای بورسی نشان می دهد، روند سودسازی این شرکت ها نیز خوب بوده و همین مساله باعث ورود پول حقیقی به بورس طی روزهای گذشته شده است.
* کوچک های بورس در حال رسیدن به قله تاریخی
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: شاخص کل هموزن امروز به 2 درصدی قله تاریخی خود رسیده است. همین مساله یک فشار روانی را به نمادهای کوچک بورس وارد کرده است؛ شاخص کل هموزن توانسته به مقاومت بعدی کلاسیک خود که در مرداد 1399 ایجاد شده بود، نزدیکتر شود.
وی ادامه داد: البته بازگشایی دو نماد خودرویی نیز در انتقال تقاضا به سمت این دو سهم نیز بی تاثیر نبوده است. تعداد زیادی از سهامداران برای خرید این دو نماد در سمت عرضه سهم های خود قرار گرفتهاند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اگر سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس دیدگاه بلندمدت دارند، می توانند از طریق مقایسه ارزندگی سهام شرکت های بورسی و ارزیابی شرکت هایی که از سوددهی خوبی برخوردارند در این بازار منفعت کسب کنند.
جعفری با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس درخصوص رشد تولید شرکتهای بورسی گفت: در شرایط فعلی همه شرکتها در کف قیمتی خود قرار دارند و این مساله می تواند در کنار افزایش سوددهی آنها را در نقطه ارزنده قرار دهد.
* رشد کم شاخص های عملکردی بورس
در پایان معاملات امروز بورس تهران شاخص کل با افزایش 6 هزار و 373 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و 687 هزار و 47 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 38 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با رشد 3 هزار و 316 واحدی در رقم 523 هزار و 648 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 64 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، با صعود 63 واحدی در سطح 21 هزار و 440 واحد قرار گرفت.
* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 19 هزار و 223 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 266 میلیارد تومان بود که 11 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش 8 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 10 هزار و 828 میلیارد تومان رسید. سهم معاملات خرد از کل معاملات بورس 56 درصد بوده است.
* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود و 283 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی(ملی صنایع مس ایران)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) اختصاص داشت. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نماد افق (فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و خودرو (ایران خودرو) اختصاص داشت.
* کاهش ارزش صف های خرید بورس
در پایان معاملات روز سهشنبه، 309 نماد رشد قیمت داشتند و 328 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 49 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 51 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در جریان معاملات امروز، 125 نماد صف خرید داشتند و 36 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف های خرید با افت 49 درصدی به 602 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف های فروش 23 درصد افزایش یافت و 372 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات امروز، نماد وساخت (شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران)، قاسم (شرکت قاسم ایران) و شگل (شرکت گلتاش) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات روز سه شنبه نمادهای دی (بانک دی)، دماوند (تولید نیروی برق دماوند) و خریخت (صنایع ریخته گری ایران) بیشترین صف فروش را داشتند.
پایان پیام/