اکونومیک 24
09 بهمن 1402 - 11:02

غربی‌ها با جنگ علیه آنروا چه محرومیت مضاعفی برای فلسطینیان رقم زدند

اقدام ۹ کشور عمدتا غربی در قطع کمک‌های مالی خود به آنروا تنها حامی بین المللی مردم غزه با بهانه‌های مطرح شده از سوی رژیم صهیونیستی عملا به معنای محروم کردن آوارگان فلسطینی از میلیاردها دلار کمک‌های بشردوستانه اساسی است.

گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: تصمیم شماری از کشورهای غربی برای قطع کمک های مالی خود به آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تهدیدی برای توقف کمک‌های دوره‌ای به حدود 6 میلیون فلسطینی در سراسر چندین کشور عربی است.

کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، فیلیپ لازارینی، هشدار داده که تعلیق کمک‌های مالی برخی کشورهای غربی به آژانس سازمان ملل «به توقف همه فعالیت‌های بشردوستانه این آژانس در حمایت از فلسطینی‌ها در عرض چند هفته آینده می‌شود.

طی دو روز گذشته، ۹ کشور، از جمله ایالات متحده، انگلیس و آلمان، تصمیم به تعلیق کمک مالی خود به آژانس امدادرسانی در نوار غزه گرفتند. این چند کشور بهانه کرده‌اند که ۱۲ نفر از کارکنان آنروا که تعداد کل آنها به چند هزار نفر می‌رسد در عملیات طوفان الاقصی مشارکت داشتند.

پس از آنکه آژانس اخراج این کارمندان را مشروط به تایید اتهامات ادعایی اعلام کرد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه از دولت‌ها درخواست کرد به حمایت از آژانس ادامه دهند.

این در حالی است که کشورهای غربی و در راس آن آمریکا از ابتدای تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه از ارتکاب جنایات این رژِیم با کمک‌های تسلیحاتی و سیاسی حمایت کردند و از سوی دیگر ۱۵۰ نفر از کارکنان آنروا هم در حملات اسرائیل به نوار غزه طی ۱۱۵ روز گذشته کشته شده‌اند.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم اسرائیل خبر داده که یک محموله تسلیحاتی جدید آمریکا وارد اراضی اشغالی فلسطین می‌شود که شامل ده‌ها جنگنده اف‌35، اف15 و بالگردهای آپاچی است.                        

آنروا که در پی روز نکبت فلسطین در سال ۱۹۴۸ (روز بیرون رانده شدن صدها هزار فلسطینی و آوارگی دائمی اکثریت مردم فلسطین) و بر اساس قطعنامه شماره ۳۰۲ صادر شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأسیس شد به آوارگان فلسطینی در اردن، لبنان، سوریه، کرانه باختری و نوار غزه کمک می‌کند.

آژانس در حال حاضر به تامین نیازهای آموزشی، بهداشتی و کمک های بشردوستانه تقریباً ۵.۹ میلیون پناهنده فلسطینی کمک می‌کند.

این آژانس وجوه لازم را برای مخارج سالانه در پنج حوزه عملیاتی خود، از طریق کمک‌های مالی ارائه شده توسط اعضای سازمان ملل، به ویژه: ایالات متحده، بریتانیا، آلمان، عربستان سعودی، اتحادیه اروپا، سوئد، ژاپن، قطر و امارات به دست می‌آورد.

بر اساس داده‌های منتشر شده در وب‌سایت آژانس، کمک‌های مالی بین‌المللی ۹۳ درصد از کل هزینه‌ها را تشکیل می‌دهد، در حالی که درصد باقیمانده بین سازمان‌های امدادی و بشردوستانه بین‌المللی دیگر توزیع می‌شود.

بر اساس بودجه آنروا برای سال ۲۰۲۳، مجموع هزینه‌های این آژانس برای آوارگان فلسطینی بالغ بر ۱.۶ میلیارد دلار بوده است، بدون احتساب هزینه‌های اضافی ناشی از جنگ اسرائیل در نوار غزه که در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۴۸۱ میلیون دلار بوده است که به این معنی است که این مبلغ از ۲ میلیارد دلار فراتر می‌رود.

هزینه‌های آنروا به میزان ۵۸ درصد برای آموزش، ۱۵ درصد در بخش بهداشت، ۱۳ درصد برای حمایت از خانواده ها، ۶ درصد برای کمک‌های اجتماعی، ۴ درصد برای بهبود زیرساخت های اردوگاه‌ها، و ۴ درصد برای شرایط اضطراری توزیع می‌شود.

آنروا در ۵۸ اردوگاه آوارگان فلسطینی فعالیت می‌کند که به صورت ۱۹ اردوگاه در کرانه باختری، ۸ اردوگاه در نوار غزه، ۱۰ اردوگاه در اردن، ۱۲ اردوگاه در لبنان و ۹ اردوگاه در سوریه توزیع شده است.

در حوزه آموزش ۷۰۶ مدرسه وابسته به آژانس عمدتا در نوار غزه وجود دارد که ۵۴۴ هزار دانش آموز دختر و پسر در آن مشغول به تحصیل هستند. در حوزه سلامت، تا پایان سال ۲۰۲۳، ۱۴۰ مرکز وجود دارد که سالانه حدود هفت میلیون مراجعه کننده دارد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1653080

مهمترین اخبار اقتصادی: