82 درصد از حجم سدهای 5گانه تهران خالی از آب است و دولت برنامه دارد، با اتکا به متونعسازی منابع تامین آب، رهاسازی بهینه سدها و مدیریت مصرف از طریق ابزارهای موجود زمینه جلوگیری از مشکلات آبی در پایتخت را فراهم کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شرایط بارش در فصل زمستان در عمده مناطق کشور سبب شد تا کمبود بارش قابل توجه در فصل پاییز جبران شود، اما در جغرافیای محدود به استان تهران، با وجود بارش قابل توجه فصل زمستان اما کمبود بارندگی در فصل پاییز همچنان جبران نشده و ذخایر آبی این استان با کمبود قابل توجه مواجه هستند. در حال حاضر میزان بارندگی تهران در سال آبی جاری نسبت به متوسط بلند مدت 19 درصد کاهش داشته است.
مطابق جزئیات آماری از 5 سد تامین کننده آب پایتخت شامل، سد ماملو، لار، لتیان، کرج و طالقان، این سدها تا تاریخ 15 فروردین سال 1401، 338 میلیون متر مکعب آب ذخیرهکردند که 18 درصد از حجم آب قابل ذخیره در این ابزارهای مدیریت منابع آب سطحی را تشکیل میدهد.
*82 درصد از حجم ذخایر آب تهران خالی است
این در حالیست که 82 درصد از حجم این 5 سد در حال حاضر خالی از آب بوده و همین مسئله با توجه به در پیش بودن فصل گرما و افزایش مصرف آب، میتواند زمینه ایجاد مشکلات برای تامین آب پایتخت را رقم بزند.
به گزارش فارس، بر اساس آمار شرکت مدیریت منابع آب، سدهای تهران در حال حاضر 18 درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل در 15 فروردین ماه آب ذخیره کردهاند.
*جزئیاتی از برنامه دولت برای حل مسئله آب تهران
در این بین، دولت با پیشبینی مسئله آب در تهران راهکارهایی از جمله متنوعسازی منابع تامین آب پایتخت و رهاسازی منطبق بر برنامه سخت گیرانه برای آبهای سطحی را در بخش عرضه و همچنین مدیریت مصرف آب را در دستور کار قرارداده و از این طریق تلاش میکند تا مسئله آب در تهران را حل کند.
در این شرایط مدیریت مصرف آب و صرفهجویی توسط شهروندان تهرانی میتواند زمینه حل مسئله آب در تهران تسهیل کرده و از ایجاد مشکلات گسترده در فصل تابستان جلوگیری کند.
پایان پیام/