اکونومیک 24
07 اردیبهشت 1404 - 10:46

سقوط ۸ درصدی شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آمریکا

آخرین نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان می‌دهد که حتی با تعلیق برنامه دونالد ترامپ برای افزایش تعرفه‌های گمرکی، نگرانی‌های زیادی درباره رکود اقتصادی و تورم همچنان در بین مردم این کشور وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی‌ان‌ان، حتی پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، افزایش گسترده تعرفه‌های گمرکی علیه ده‌ها کشور را متوقف کرد، مردم این کشور همچنان نگران وقوع رکود اقتصادی و افزایش تورم هستند.

طبق جدیدترین نظرسنجی منتشرشده در روز جمعه از سوی دانشگاه میشیگان، شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان در ماه آوریل نسبت به ماه قبل 8 درصد کاهش یافت و به رقم نهایی 52.2 واحد رسید.

این افت، اندکی کمتر از میزان کاهش اولیه گزارش‌شده در اوایل ماه جاری بود که واکنش مردم به تعویق 90 روزه تعرفه‌ها توسط ترامپ در 9 آوریل را در بر نمی‌گرفت.

بر اساس این گزارش، شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان در آمریکا طی ماه آوریل در چهارمین سطح پایین خود از زمان آغاز ثبت این داده‌ها در سال 1952 قرار گرفت.

جوآن هسو، مدیر این نظرسنجی، در بیانیه‌ای اعلام کرد: در حالی که وخامت اوضاع این ماه به طور ویژه‌ای در میان خانواده‌های با درآمد متوسط شدیدتر بود، اما پیش‌یبنی‌ها برای بخش‌های گسترده‌ای از جمعیت در تمام سنین، سطوح تحصیلی، درآمدی و گرایش‌های سیاسی، بدتر شد.

وی افزود: مصرف‌کنندگان خطراتی را برای جنبه‌های مختلف اقتصاد احساس کردند که بخش زیادی از آن ناشی از تداوم عدم اطمینان در زمینه سیاست‌های تجاری و احتمال بازگشت تورم در آینده است.

پس از انتشار این نظرسنجی و ارزیابی سرمایه‌گذاران، شاخص‌های بورس آمریکا به طور موقت از کف روزانه خود فاصله گرفتند: شاخص داوجونز 200 واحد، معادل 0.5 درصد، کاهش داشت. شاخص اس‌اند‌پی 500، 0.15 درصد افت کرد. شاخص نزدک کامپوزیت 0.1 درصد رشد داشت.

جنگ تجاری غیرقابل پیش‌بینی ترامپ طی ماه‌های اخیر تأثیر منفی بر نگرش آمریکایی‌ها نسبت به اقتصاد گذاشته است و اکنون فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) و بورس وال‌استریت در حال رصد این موضوع هستند که آیا این وضعیت باعث می‌شود مصرف‌کنندگان در خرج کردن محتاط‌تر شوند یا حتی به طور کامل از هزینه‌کرد صرف‌نظر کنند.

مصرف خانوار در ایالات متحده نیروی محرکه اقتصاد این کشور محسوب می‌شود، بنابراین چنین روندی به طور ذاتی به معنای رشد اقتصادی ضعیف‌تر یا حتی ورود به رکود خواهد بود.

مصرف‌کنندگان آمریکایی به وضوح احساس ناامنی دارند، اما هنوز مشخص نیست این احساس چگونه بر رفتار هزینه‌ای آن‌ها تأثیر خواهد گذاشت.

در ژوئن 2022، زمانی که تورم به بالاترین سطح چهار دهه اخیر رسید، شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان به پایین‌ترین رقم ثبت‌شده سقوط کرد اما در ماه‌های پس از آن، خرید و مصرف همچنان ادامه یافت.

همچنین در سال 2023، زمانی که اختلاف بر سر سقف بدهی در کنگره شدت گرفت و روحیه اقتصادی آمریکایی‌ها ضعیف شد، مردم همچنان برای سفر و کنسرت هزینه کردند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1878893

مهمترین اخبار اقتصادی: