اکونومیک 24
22 آذر 1402 - 16:20

90 درصد میادین نفتی سوریه تحت اشغال آمریکاست

وزیر نفت سوریه طی حضور در اجلاس‌های انرژی در دوحه قطر و پایتخت روسیه تاکید کرد، آمریکا با جنگ تروریستی علیه سوریه 90 درصد میادین نفت را در اشغال خود قرار داد و ذخایر آن را به سرقت می‌برد، در حالی که مردم سوریه در نتیجه کمبود شدید منابع انرژی در وضعیت مشقت باری به سر می‌برند.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، وزیر نفت سوریه امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با اسپوتنیک تصریح کرد که مهم‌ترین بخش‌ از چاه‌های نفت سوریه هنوز خارج از کنترل دولت سوریه و تحت اشغال آمریکا و شبه نظامیان وابسته به آن است.

وی با تاکید بر اینکه تولید ۱۵ هزار بشکه‌ای نفت و ۱۰ میلیون متر مکعبی گاز در روز در سوریه جز بخش اندکی از نیاز این کشور به فرآورده های نفتی و گاز را پاسخ نمی‌دهد، گفت: مقدار گاز تولیدی حدود ۳۰ درصد نیاز سوریه به گاز و نفت تولیدی سه تا چهار درصد نیاز این کشور به گاز را تامین می‌کند.

قدور با بیان اینکه بخش نفت سوریه اولین بخشی بود که هدف جنگ تروریستی قرار گرفت، گفت: اغلب تاسیسات نفتی سوریه در دوره جنگ تخریب شد. و زمانی که این میادین آزاد شدند، در آنجا چاه‌ها در حال سوختن و تاسیسات آن هم تخریب شده بود.

وزیر نفت سوریه گفت: بیش از ۹۰ درصد از میادین نفتی همچنان خارج از کنترل دولت سوریه و تحت کنترل آمریکاست.

 

مسکو، پایتخت روسیه از امروز چهارشنبه شاهد آغاز فعالیت‌های «هفته انرژی روسیه» با مشارکت گسترده کشورهای عربی و بین المللی است.

 برای کشف میادین جدید نفت و گاز تلاش می‌کنیم

وزیر نفت سوریه درباره طرح‌های آتی کشورش برای تامین نیاز خود به نفت گفت: نفت خام در پالایشگاه‌های سوریه فرآوری می‌شود و ما با توجه به مقادیر موجود  و در دسترس مشتقات نفتی موجود در سوریه را تولید و توزیع می‌کنیم و در حال حاضر در حال انجام بررسی‌های جدید در برخی میادین و بلوک‌های سوریه برای افزایش تولید نفت و گاز هستیم.

به گزارش پایگاه خبری الطاقه،  وزیر نفت و منابع معدنی سوریه دوشنبه گذشته نیز در جریان شرکت در کنفرانس انرژی عربی به میزبانی دوحه پایتخت قطر  گفت: جنگی که در سال 2011 علیه سوریه آغاز شد، بخش انرژی این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داد و ظرفیت‌های حوزه نفت و برق این کشور را ویران کرد.

بخش نفتی سوریه تحت محاصره است

وی با بیان اینکه تولید نفت در سوریه از حدود ۳۸۵ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ به حدود ۱۵ هزار بشکه در روز در حال حاضر کاهش یافته است،  تاکید کرد: شرکت‌های بین المللی که در زمینه اکتشاف و حفاری فعالیت می‌کنند به طور کامل فعالیت خود را متوقف کرده‌اند و نهادهای بین المللی از تأمین مالی خودداری می‌کنند.

 

قدور افزود: کل تولید گاز طبیعی سوریه نیز از حدود ۳۰ میلیون متر مکعب در روز در سال ۲۰۱۱ به حدود ۱۰ میلیون متر مکعب در روز در زمان کنونی کاهش یافته است و از آنجایی که تولید برق در سوریه تقریباً به طور کامل به  حامل‌های انرژی (گاز طبیعی و نفت کوره)، وابسته است میزان برق تولیدی نیروگاه‌ها در سال ۲۰۲۲ به ۱۹.۲ میلیارد کیلووات ساعت کاهش یافت.

وزیر نفت سوریه با بیان اینکه کمبود شدید مشتقات نفتی و گاز طبیعی و در نتیجه برق در سوریه منجر به ناتوانی در برآورده کردن نیازهای جامعه و بخش‌های اقتصادی و خدماتی شده است. پس از بیش از دوازده سال از جنگ ظالم بر سوریه، زندگی مردم و معیشت آنها با خسارات فاجعه‌بار روبرو شده و این جنگ تأثیر عمیقی روی اقتصاد گذاشته است که نیازمند حمایت از بخش انرژی و افزایش بهره‌ وری از آن است.

وی تاکید کرد: جنگ تروریستی علیه سوریه و تحریم‌های یکجانبه غربی تأثیر قابل توجهی روی بخش پروژه‌های بخش  انرژی و برق داشته است.

نشست وزیر نفت سوریه با وزرای مصر، اردن و لبنان

دیروز سه شنبه در حاشیه دوازدهمین کنفرانس انرژی در دوحه نیز فراس قدور، وزیر نفت و منابع معدنی سوریه با وزرای نفت، انرژی و منابع معدنی مصر، اردن و لبنان روابط دوجانبه و راه های توسعه آن در زمینه های مختلف نفت و گاز را بررسی کرد.
 قدور در این دیدار بر اهمیت تقویت روابط و تبادل تجربیات در بخش نفت و گاز و راه‌های ارتقای همکاری‌ها در زمینه‌های فنی و فناوری در حوزه استخراج و پالایش نفت و گاز تاکید کرد.

 

در نشست مذکور موضوع امکان فعال سازی خط لوله گاز عربی بین مصر، اردن، سوریه و لبنان به گونه‌ای که منافع این کشورها را تامین کند، مورد بررسی قرار گرفت.
قدور تاکید کرد که این خط در داخل خاک سوریه پس از انجام عملیات تعمیر و نگهداری بر روی آن آماده انتقال گاز است.
 در این دیدار بر اهمیت تقویت همکاری‌ها در بخش نفت و گاز، مقابله با چالش‌ها و بازگرداندن ثبات در منطقه تاکید شد.

وزیر نفت سوریه همچنین دیروز سه شنبه در حاشیه کنفرانس دوحه با حیان عبدالغنی، معاون نخست وزیر و وزیر نفت عراق دیدار کرد.

 

در این دیدار موضوعات مورد اهتمام سوریه و عراق در حوزه‌های نفت، گاز و انرژی به گونه‌ای که در خدمت منافع مشترک دو کشور باشد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین مجموعه‌ای از ایده‌ها و دیدگاه‌ها برای پروژه‌های آتی همکاری بین دو کشور در بخش نفت، گاز و انرژی ارائه شد. دو طرف بر تعهد خود برای تقویت همکاری‌های مشترک، ادامه گفت‌وگو و تبادل نظر و تجربیات در این زمینه‌ها تاکید کردند.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) اخیرا گزارش داد که ارتش آمریکا در ۲۴ نوامبر گذشته ۵۰ کامیون حامل نفت سوریه را از استان الحسکه در شمال شرق این کشور  واز طریق گذرگاه مرزی غیرقانونی المحمودیه به عراق فرستاد.

ارتش آمریکا به شکل غیرقانونی مناطق شرق و شمال شرق سوریه در استان های دیر الزور، الحسکه و الرقه را تحت کنترل خود دارد، جایی که بیشترین چاه‌های نفت و گاز در سوریه واقع است و دمشق بارها درباره حضور نظامیان آمریکایی در خاک کشورش و سرقت منابع نفتی آن به نهادهای بین المللی شکایت کرده است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1604016

مهمترین اخبار اقتصادی: