در هفته دوم فروردین ماه بازار سرمایه شاهد کاهش 99 درصدی معاملات در بازار بدهی بوده است و همین مساله سبب شده تا معاملات خرد رونق چشمگیری دراین هفته پیدا کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از موضوعاتی که در 6 ماه دوم سال گذشته مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه قرار گرفته بود، به موضوع معاملات اوراق بدهی در روزهای دوشنبه باز میگردد.
این معاملات که بیشتر میان بانک ها در جریان بوده است، در هفته های پایانی به دلیل کاهش نقدینگی موجود در بانکها به سمت انجام معامله میان سهامداران چرخش داشته است.
در جریان معاملات سال 1400، کمبود نقدینگی یکی از مشکلاتی بود که گریبان بازار سهام را گرفته و پایین بودن ارزش کل معاملات و معاملات خرد در کنار خروج پول حقیقی از بورس، به تاکید بسیاری از صاحب نظران بازار سرمایه در سال گذشته را بسیار با معضل مواجه کرده است.
* کاهش چشمگیر ارزش معاملات در بازار بدهی
* کاهش چشمگیر ارزش معاملات در بازار بدهی* کاهش چشمگیر ارزش معاملات در بازار بدهیطبق بررسیهای انجام شده به طور میانگین حدود 30 تا 40 درصد از ارزش معاملات در طول هفته در سال گذشته به معاملات اوراق بدهی اختصاص داشته است. اما در اولین هفته کاری فروردین ماه 1401، سهم اوراق از ارزش معاملات بازار سهام کمتر شد و میانگین روزانه ارزش معاملات اوراق کاهش یافت. این کاهش معاملات در بازار بدهی به انجام نشدن این معاملات در روز دوشنبه باز میگردد.
به عبارت دیگر، در هفته دوم فروردین ماه به طور میانگین سهم ارزش معاملات اوراق درآمد ثابت در بازار سهام 4 درصد بود که نسبت به هفته پایانی سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. در هفته آخر اسفند سهم اوراق از معاملات بازار ثانویه 30 درصد بوده است.
در هفته گذشته، همزمان با رشد نسبی ارزش معاملات خرد سهام، میانگین روزانه ارزش معاملات اوراق کاهش داشته است. در آخرین هفته کاری اسفند میانگین ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 36 هزار و 916 میلیارد تومان بود که در هفته اخیر به 279 میلیارد تومان رسید که افت 99 درصدی را نشان می دهد.
در این هفته، بیشترین رقم معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه به روز شنبه اختصاص داشت که 589 میلیارد تومان بود. یعنی در روز شنبه 10 درصد از معاملات بازار به اوراق بدهی اختصاص داشت و در روز یکشنبه این رقم به 2 درصد کاهش یافت و به 100 میلیارد تومان رسید. روز دوشنبه ارزش معاملات اوراق بدهی در بورس 100 میلیارد تومان بود که 2 درصد معاملات بازار را تشکیل داده است.
روز سه شنبه نیز ارزش معاملات اوراق 557 میلیارد تومان بود که 8 درصد از معاملات کل بازار را تشکیل داد و در آخرین روز کاری هفته ارزش معاملات اوراق به 49 میلیارد تومان رسید که کمتر از یک درصد از ارزش کل معاملات بازار را شامل می شود.
* ورود سرمایه حقیقی پس از هفته ها خروج پول از بازار سرمایه
* ورود سرمایه حقیقی پس از هفته ها خروج پول از بازار سرمایه* ورود سرمایه حقیقی پس از هفته ها خروج پول از بازار سرمایهدر هفته دوم فروردین به استثنای روز سه شنبه، در باقی روزها شاهد ورود پول حقیقی به بازار سهام بودیم. در مجموع کل هفته 394 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد و میانگین روزانه ورود سرمایه حقیقی 79 میلیارد تومان بود.
روز شنبه 186 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد و روز یکشنبه این عدد با کاهش قابل توجه به 2 میلیارد تومان رسید. روز دوشنبه نیز 408 میلیارد تومان پول توسط سهامداران حقیقی به بازار وارد شد که بیشترین رقم هفته بود.
روز سه شنبه ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 284 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد، اما روز چهارشنبه دوباره پول حقیقی وارد شد و ارزش سرمایه حقیقی ورودی به بازار 69 میلیارد تومان رسید.
* افت صفهای فروش و افزایش صفهای خرید
* افت صفهای فروش و افزایش صفهای خرید* افت صفهای فروش و افزایش صفهای خریدمیانگین ارزش صف های خرید در هفته دوم فروردین ماه به 625 میلیارد تومان افزایش یافت. میانگین ارزش صفهای خرید هفته پایانی اسفندماه سال 1400، 79 میلیارد تومان بود. به عبارت دیگر، در این هفته، میانگین ارزش صف های خرید 691 درصد افزایش یافته است. بالاترین رقم هفته 831 میلیارد تومان بود و در روز دوشنبه ثبت شد و پایین ترین رقم به روز شنبه برمیگردد که 429 میلیارد تومان بود.
میانگین ارزش صفهای فروش در هفته گذشته 12 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 49 میلیارد تومان کمتر بود و افت 80 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته 52 میلیارد تومان بود که در روز سه شنبه ثبت شد.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 212661