نمایندگان بخش خصوصی با اشاره به مقرراتگذاری حوزه رمزارزها اینطور مطرح کردند که باید دقت کرد کسبوکارهایی که تا امروز در این حوزه نوآورانه سرمایهگذاری کردهاند، دچار مشکل نشوند و یا برای برخی نهادها و کسبوکارها انحصار ایجاد نشود، زیرا فرصتهای زیادی در زمینه بلاکچین برای ایران وجود دارد و نباید با اقدامات هیجانی، این فرصتها را به تهدید تبدیل کرد.
به گزارش ایسنا، با وجود عمر بیش از ۱۰ ساله شکلگیری ارزهای دیجیتال و حضور پنج ساله آنها در ایران، هنوز هیچ تصمیمی برای مقرراتگذاری در این حوزه گرفته نشده است. البته از سال ۱۳۹۶، مسوولان به رمزارزها و در صدر آنها بیتکوین اشاراتی داشتند، اما این اشارات در آن زمان بیشتر حالت محدودسازی و بهنوعی مخالفت با حضور این فناوری نو در ایران بود.
با وجود این، پس از آن و حضور پررنگ کاربران اینترنتی در بازار رمزارزها، چه بهصورت استخراج بیتکوین که بهزعم مردم و حتی خود مسوولان، بسیار در کشور رواج یافته و چه به صورت خرید و فروش ارزهای دیجیتالی، نشان داد که این حوزه به دلیل ماهیت جذابی که دارد، هر روز بیشتر از گذشته نظر افراد مختلف را به خود جذب میکند. به همین دلیل نیاز است که بدون تعصب و اقدامات محدودکننده، به ساماندهی آنها پرداخت.
البته به نظر میرسد دولت سیزدهم، از ابتدا برنامههایی برای قانونگذاری حوزه ارزهای دیجیتال دارد و از این رو محسن رضایی، معاون اقتصادی رییس جمهور، اظهاراتی در این حوزه داشت و در توییتر و با هشتگ رمزارز، نوشته بود: رمزارزها یک نوآوری بینالمللی و فرصت پولی هستند. در دولت ما با هدایت درست و تنظیم مقررات متناسب، از رمزارزها به نفع منافع ملی و سرمایههای مردم استفاده خواهد شد. اگر دولت کنونی، زودتر چارهاندیشی میکرد، مردم و ناظران با شفافیت بیشتری، وارد بازار ارزهای دیجیتالی میشدند.
درخواست کسبوکارها و تشکلهای صنفی برای مقرراتگذاری حوزه رمزارز
درخواست کسبوکارها و تشکلهای صنفی برای مقرراتگذاری حوزه رمزارزدر این راستا، بهمنظور ایجاد همصدایی بخش خصوصی در زمینه مقرراتگذاری در حوزه رمزارزها نشست همفکری با حضور نمایندگانی از انجمنهای فینتک و بلاکچین ایران، کمیسیون رمزارز و بلاکچین نصر کشور و مدیران صرافیهای رمزارز و فعالین حوزه کسبوکاری تشکیل شد. هدف این جلسه گفتوگو و تعامل پیرامون سند پیشنهادی تحولآفرین دولت برای رمزارزها و بیان انتقادات و پیشنهادهای فعالان بخش خصوصی در این مورد بود.
این جلسه به دعوت سازمان نظام صنفی رایانهای و به میزبانی کمیسیون فینتک نصر تهران برگزار شد و تلاشی برای همصدایی بخش خصوصی در زمینه مقرراتگذاری در حوزه رمزارزها بود. به گفته نمایندگان تشکلها آنها به دنبال گفتمان مشترک میان دولت و بخش خصوصی برای سر و سامان دادن و مقرراتگذاری در حوزه رمزارز هستند. تمام حاضران مخالفت جدی خود را با طرحهایی که قرار است ممنوعیت در این حوزه ایجاد کنند اعلام کردند.
همچنین بیان شد که بخش خصوصی با مقرراتگذاری مخالف نیست، ولی باید دقت کرد کسبوکارهایی که تا امروز در این حوزه نوآورانه سرمایهگذاری کردهاند، دچار مشکل نشوند و یا برای برخی نهادها و کسبوکارها انحصار ایجاد نشود. زیرا فرصتهای زیادی در زمینه بلاکچین برای ایران وجود دارد که باید مراقبت کرد اقدامات هیجانی این فرصتها را به تهدید تبدیل نکند.
انتهای پیام
شناسه خبر: 56642