از امروز اول دی ماه، شرکت های بیمه مکلف به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بدون دریافت حق بیمه اضافی هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از امروز اول دی ماه در شرکت های بیمه دولتی و خصوصی اجرا شده و بیمه ها مکلف هستند بدون دریافت حق بیمه اضافی به بیمه گذاران این خسارات را بپردازند.
در سنوات گذشته بحث افت قیمت بهشکل موردی و پس از شکایت بیمهشده به مراجع قضایی، توسط شرکتهای بیمه پرداخت میشد.
اما طبق قانون جدید ابلاغی از سوی بیمه مرکزی، خسارت افت قیمت خودرو، بر اساس دستورالعمل و فرمول مشخص میزان آسیب دیدگیها و مواردی از جمله ارزش وسیله نقلیه محاسبه میشود.
مطابق فرمول محاسبه افت قیمت خودرو، خودروهای تا سن 10 سال مشمول این قانون میشوند و این رقم حداکثر معادلگران ترین خودرو متعارف است و در خصوص وسایل نقلیهای که ارزش آنها کمتر از مبلغ مذکور است، ارزش معاملاتی بلافاصله قبل از وقوع حادثه با نظر موسسه بیمه، ارزیاب مستقل خسارت بیمه، کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه لحاظ میشود.
در دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه توسط بیمه مرکزی، برخی از قطعات خودرو مانند چراغها، جلو پنجره، آیینهها، شیشهها و ... که پیش از این نیز محاسبه نمیشدند از پرداخت افت قیمت خودرو مستثنی شدهاند.
در دستورالعمل افت قیمت خودرو ضمن تعیین انواع خسارتهای افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیبدیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمولبندی شده و میزان خسارت بهوسیله نقلیه زیاندیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.
به گزارش تسنیم، افت قیمت خودرو، چالش مهمی است که سالهاست مردم هنگام تصادفات رانندگی با آن مواجه هستند ولی تا کنون متولیان صنعت بیمه راهکاری برای آن در نظر نگرفته بودند، اما طبق دستورالعمل جدید، مردم میتوانند با همان بیمهنامه شخص ثالث و بدون پرداخت هزینه اضافی نسبت به دریافت خسارت افت قیمت خودرو اقدام کنند.
در دستورالعمل افت قیمت خودرو ضمن تعیین انواع خسارتهای افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیبدیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمولبندی شده و میزان خسارت بهوسیله نقلیه زیاندیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.
گاهی آسیبهای جزئی و کلی در تصادفات رانندگی باعث کاهش شدید قیمت خودرو میشود، در این شرایط اگر خودرو صفر یا گرانقیمت باشد، صاحب خودرو هنگام فروش خودروی خود با ضرر چشمگیری روبهرو خواهد شد.
در فلسفه حاکم بر بازار خرید و فروش خودرو، اصطلاح «افت قیمت خودرو» بیشتر زمانی بهکار میرود که خودرو تصادف شدیدی داشته باشد و آسیب جدی دیده باشد.
بنابراین، افت قیمت در خسارت باید براساس ضربه شدید به خودرو باشد و اینطور نیست که خسارت جزئی به خودرو وارد شود و بیمه افت قیمت، شامل این خودرو شود، ضمن اینکه دارندگان خودرو باید بدانند که افت قیمت فقط یکبار شامل وسایل نقلیه میشود.
گفتنی است با توجه به اینکه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو پس از 56 سال از تصویب قانون بیمه شخص ثالث برای اولین بار است به این ترتیب در کشور اجرایی میشود، با هدف پرداخت کافی و بههنگام خسارت زیاندیدگان و جلوگیری از سردرگمی مردم شورایعالی بیمه فرصتی را برای بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه در نظر گرفت تا قبل از اجرائی شدن دستورالعمل، اقدامات لازم را جهت برگزاری دورههای توجیهی و آموزشی بهمنظور تبیین آن برای عوامل اجرائی شرکتهای بیمه، ارزیابان خسارت بیمهای و سایر کارشناسان انجام دهند و زیرساختارها و الزامات تبادل اطلاعات و سامانههای مربوط را متناسب با این مصوبه طراحی و بهروزرسانی کنند.
طبق اعلام مدیران بیمه مرکزی، زیرساختهای این مهم آماده است و شرکتهای بیمه باید از امروز اول دی سال جاری، دستورالعمل را اجرایی و اقدام به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو کنند.
انتهای پیام/