بنا به اعلام منابع فلسطینی رژیم صهیونیستی طی حملات خود به نوار غزه تاکنون 107 هزار واحد مسکونی را تخریب کرده، همچنین دانشگاه اسلامی غزه، دهها مسجد و هزاران فروشگاه و مغازه از جمله دهها نانوایی را در حملات خود هدف گرفته است.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العربی الجدید، در سیزدهمین روز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه میزان خرابیها و خسارتهایی که این رژیم با حملات کور خود به زیرساختها و مناطق مسکونی از شمال تا جنوب باریکه غزه وارد کرده فراتر از همه ویرانیهایی است که در جنگهای قبلی به بار آورده بود.
اشغالگران از نخستین روزهای بمباران نوار غزه عمدا برجها و مجتمعهای مسکونی واقع در قلب شهر غزه را هدف قرار دادند، در حالی که طی یکی دو سال اخیر قیمت هر واحد از آپارتمانهای موجود در این برجها تا 100 هزار دلار هم رسیده بود.
جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به مناطق مسکونی نشان دهنده قصد رژیم اشغالگر برای وارد آوردن ضربه اقتصادی بزرگ به نوار غزه است که بازسازی آنجا را در مدت زمان کوتاهی با مشکل مواجه میکند.
پیش از این بزرگترین تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه مربوط به سال 2014 بود که هزینه بازسازی آن 5.4 میلیارد دلار تخمین زده شد، اما بخش زیادی از خسارات آن زمان هم در نتیجه شانه خالی کردن کشورهای اعانه دهنده از پرداخت تعهدات مالی خود به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان (آنروا) برطرف نشده است.
در همین حال رژیم صهیونیستی در دو تجاوز نظامی ماه مه گذشته خود به نوار غزه و همچنین تجاوز نظامی آگوست 2022 هم خساراتی به نوار غزه وارد کرد که آنها نیز هنوز رفع نشده است.
چیزی که برای جهانیان روشن است این است که طی سالهای اخیر رژیم صهیونیستی با هدف گرفتن زیرساختها و مناطق غیرنظامی به دنبال اعمال فشار برای توقف مقاومت ضد اشغالگری و از بین بردن محبوبیت حماس نزد مردم این منطقه بوده که در این نقشه خود ناکام مانده است.
بر اساس ارزیابیهای سازمان ملل تجاوز نظامی سال ۲۰۱۴ رژیم صهیونیستی به تخریب ۸۹ هزار خانه در سطح خیلی زیاد، زیاد و جزیی منجر شد، به نحوی که هزینه بازسازی آن قریب به چهار تا شش میلیارد دلار تخمین زده شد که شامل بخشهای اقتصادی، کشاورزی و زیرساختها و بخش مسکن بود.
در تجاوز نظامی سال ۲۰۲۱ ارتش اسرائیل یک هزار و ۵۰۰ خانه را کاملا تخریب کرد افزون بر خسارات جزیی که به زیرساختهای این منطقه وارد آمد، به نحوی که هزینه بازسازی آن ۴۹۷ میلیون دلار اعلام شد.
در همین حال قبل از تجاوز نظامی فعلی رژیم صهیونیستی به نوار غزه ارزیابیها حاکی از نیاز این منطقه به دو میلیارد دلار آمریکا بود.
جواد الأغا، معاون وزارت مسکن در نوار غزه میگوید که با توجه به دشواری آمارگیری در بسیاری از مناطق مانند بیت حانون، هنوز نمیتوان در این خصوص ارقام درستی ارائه کرد، اما برآوردهای فعلی حاکی از وجود 100 هزار واحد مسکونی است که در سطح متوسط آسیب دیدند؛ افزون بر هفت هزار واحد مسکونی دیگر که کاملا تخریب شدهاند به نحوی که دیگر اصلا قابل سکونت نیستند.
وی در عین حال این ارقام را اولیه و غیرنهایی خواند و گفت با توجه به حملات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه احتمالا این ارقام مضاعف خواهد شد، زیرا پرسنل دولتی در شرایط ادامه بمباران ها امکان جمع آوری آمار در همه مناطق را ندارند.
جامعه جهانی معمولا کنفرانسهایی را برای بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ برگزار میکند همانطور که در سال 2014 کنفرانس قاهره در خصوص بازسازی غزه برگزار شد، اما این بار با توجه به گسترش دامنه درگیریها در جهان رفع خسارات سنگین خرابیهایی که اشغالگران صهیونیست برای غزه به بار آورده اند دشوارتر خواهد بود.
سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه نیز می گوید: خسارات این تجاوز رژیم صهیونیستی بیش از همه خساراتی است که در طول تمامی جنگها در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۱ برای غزه به بار آورد و در مجموع نزدیک به ۱۰۰ روز به طول انجامیده بود.
وی افزود: رژیم صهیونیستی در تجاوز فعلی همه ظرفیتهای حیاتی و معیشتی ضروری از آب و غذا و دارو و درمان فلسطینیان را هدف گرفته است آن هم در حالی که جامعه بین المللی در قبال این جرایم غیرانسانی دست روی دست گذاشته و هیچ واکنشی نشان نمیدهد و هیچ اقدامات جدی و سریعی برای گشودن گذرگاهها و رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم غزه انجام نمیشود.
رژیم صهیونیستی همچنین دانشگاه اسلامی غزه، دهها مسجد و هزاران فروشگاه و مغازه از جمله دهها نانوایی را در حملات خود هدف گرفته است.
پایان پیام/