اعتراضات هزاران نفری کارگران بخش نساجی بنگلادش به تعطیلی 150 کارخانه تولید پوشاک منجر شد که خیلی از آنها پوشاک با برندهای بین المللی حامی رژیم صهیونیستی را تامین میکنند.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از الجزیره، با بالا گرفتن موج اعتصاب و تظاهرات کارگران نساجی در بنگلادش در اعتراض به دستمزد پایین، شرکتهای تولید پوشاک در بنگلادش ۱۵۰ کارخانه را تا اطلاع ثانوی تعطیل کردند.
این کشور فقیر جنوب آسیا از ماه گذشته شاهد اعتراضات خشونت آمیز کارگران بخش پوشاک و نساجی برای درخواست دستمزد بهتر هستند، اما با به خشونت کشیدن شده تظاهرات آنها حداقل سه کارگر به دست نیروهای پلیس کشته شده و بیش از ۷۰ کارخانه غارت شده یا آسیب دیده است.
کمیته حداقل دستمزد بخش نساجی اخیراً افزایش ۵۶.۲۵ درصدی حقوق پایه ماهانه چهار میلیون کارگر این بخش را به ۱۲۵۰۰ تاکا (۱۱۴ دلار) پیشنهاد کرد، مبلغی که اتحادیههای کارگران نساجی بلافاصله آن را رد و پیشنهاد را مضحک دانستند. اگرچه این اولین بار طی پنج سال گذشته است که کمیته مذکور با افزایش حقوق موافقت کرده است، اما کارگران دو برابر مبلغ پیشنهادی را طلب میکنند.
پنجشنبه گذشته ۱۵ هزار معترض با نیروهای پلیس در یک بزرگراه درگیر شدند، تظاهراتکنندگان به غارت کارخانه بزرگ توسوکا و دهها کارخانه دیگر متوسل شدند.
در همین حال مشرف حسین، بازرس پلیس به خبرگزاری فرانسه گفت که پلیس علیه ۱۱ هزار فرد ناشناس در پی حمله به کارخانه پوشاک توسوکا اتهاماتی را مطرح کرده است.
مقامات پلیس بنگلادش توضیح دادند که ۱۵۰ کارخانه در دو شهر صنعتی اصلی آشولیا و قاضی پور، در شمال داکا، پایتخت این کشور به دلیل ترس از سازماندهی اعتصابات بیشتر با شروع هفته کاری در بنگلادش، درهای خود را بستهاند.
سروار علام فرمانده انتظامی منطقه آشولیا در حومه داکا گفت: تولیدکنندگان به بهانه سازماندهی اعتصابات غیرقانونی با توسل به ماده ۱۳/۱ قانون کار ۱۳۰ کارخانه را برای مدت نامحدود در آشولیا تعطیل کردند.
سه هزار و ۵۰۰ کارخانه پوشاک در بنگلادش حدود ۸۵ درصد از صادرات سالانه این کشور به مبلغ ۵۵ میلیارد دلار را تامین میکنند و به بسیاری از برندهای بزرگ بینالمللی، لباس صادر میکنند؛ اما شرایط کار برای بخش بزرگی از چهار میلیون کارگر این بخش که اکثریت آنها را زنان تشکیل میدهند، اسفبار است.
کارخانجات نساجی در بنگلادش برای برندها یا توزیع کنندگانی مانند زارا، اچ اند ام، والمارت، گپ، گروه ایندیتکس، بست سلر، لیوایز، مارکس اند اسپنسر، پریمارک و آلدی لباس تولید میکنند.
زارا، اچ اند ام، ایندیتکس از جمله برندهای بینالمللی پوشاک هستند که طی سالهای اخیر و در جریان جنگ غزه حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کردند و از همین رو در فهرست کالاهای مورد تحریم در پویشهای مردمی در سراسر جهان قرار گرفتند.
پایان پیام/