مدیر کل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی گفت: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد ۶۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم هندوانه است و متوسط نیترات در هندوانههای کشور زیر ۱۰ میلی گرم هست یعنی یک ششم حد مجاز.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین اصغری مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی وجود نیترات بیش از حد مجاز در هندوانه کشور را تکذیب کرد و گفت: میزان نیترات در هندوانه یک حد مجاز دارد و برای محصولات ما زیر این حد مجاز است و قابل مصرف هست.
وی درباره منشا نیترات در هندوانه افزود: گیاهان برای رشد کردن به سه عنصر اصلی ازت، فسفر و پتاس نیاز دارند که این نیترات بخشی از کود ازت هست که اگر بیش از اندازه مصرف شود امکان ذخیره شدن در میوهها و سبزیجات را دارد.
مدیر کل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی درباره چگونگی پایش و رصد نیترات و دیگر موارد در محصولات کشاورزی کشور بویژه در محصولات صادراتی گفت: این یک دغدغه خیلی طولانی است که برای پاسخگویی به آن در چند سال گذشته مجبور به مستند سازی شدیم.
اصغری افزود: با وجود این دغدغه در سالهای گذشته یک روند مستمری که اکنون نیز ادامه دارد برای نمونه برداری از محصولات سبزی و صیفی کشور که عمده آن هنداونه، سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی، که خیلی مردم مصرف میکنند ایجاد شده و مرجع ملی این بحث موسسه تحقیقاتی به نام موسسه خاک و آب کشور هست که از کل کشور نمونه برداری سالانه میگیرد و جواب آن هم بطور رسمی گزارش میشود.
وی درباره هندوانه گفت: خیال مردم راحت باشد چرا که 433 نمونه هندوانه از کل هندوانه تولیدکشور برداشت، پایش و آزمایش شده است.
مدیر کل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی افزود: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم هندوانه است یعنی 60 واحد در میلیون و متوسط نیترات در هندوانههای کشور زیر 10 میلی گرم هست یعنی ما یک ششم آنچه که اجازه داریم در هندوانههای ما موجود هست و خیال همه راحت باشد که هیچ مشکلی برای کیفیت محصول هندوانه پیش نیامده است.
انتهای پیام/