اکونومیک 24
25 اردیبهشت 1404 - 11:40

حسابرسی‌ سیستمی ابزاری برای افزایش وصول درآمدهای مالیاتی

نماینده رشت و خمام در مجلس توضیح داد: راهکار اصلی مقابله با فرار مالیاتی و تحقق درآمدهای مالیاتی بودجه ۱۴۰۴، تقویت مسیر حسابرسی سیستمی است که به دنبال رشد داده‌محوری در نظام مالیاتی محقق خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسابرسی‌های سیستمی و هوشمند یکی از مشخصات نظام مالیاتی کارآمد است. در این سازوکار، به جای این که ممیزان مالیاتی اظهارنامه‌ها را حسابرسی کنند، این کار توسط سیستم‌ها و سامانه‌ها صورت می‌گیرد. این امر مزیت‌هایی دارد. اولین مزیتش این است که ارتباط چهره به چهره کارشناسان مالیاتی با مودیان از بین می‌رود و همین امر به کاهش بستر فساد و سوءاستفاده‌های احتمالی منجر می‌شود.

به زعم کارشناسان، هر چقدر ممیزان مالیاتی با مودیان ارتباط کمتری داشته باشند و کارها توسط سیستم انجام شود، بستر فساد برچیده می‌شود.

مزیت دیگری که استفاده از سیستم‌ها برایمان دارد این است که حسابرسی‌ها با دقت بالایی صورت می‌گیرد و به همین دلیل کاهش شکایات مودیان اتفاق می‌افتد. الان بخش زیادی از انرژی دستگاه قضا و سازمان امور مالیاتی صرف رسیدگی به شکایات مودیان می‌شود. حسابرسی سیستمی و هوشمند این مشکل را حل می‌کند.

وقتی حسابرسی‌ها به صورت سیستمی انجام می‌شود، سرعت انجام کارها بالا می‌رود. این افزایش سرعت در کنار بالا رفتن دقت، رضایت‌مندی مودیان را افزایش می‌دهد. تمامی این روندها به افزایش اعتماد مردم و مودیان به روندهای مالی، اقتصادی و مالیاتی کشور می‌انجامد.

در یک نظام مالیاتی که از روش‌های هوشمند و سیستمی برای مالیات‌ستانی بهره می‌برد، مردم بیشتر برای سرمایه‌گذاری اعتماد می‌کنند. به همین دلیل، بسیاری تحقق شعار سال را در گروی انضباط بخشی به روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور و هوشمندسازی امور می‌دانند.

نظرات جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت و خمام در مجلس را در ادامه در خصوص مزیت‌های هوشمندسازی روندهای مالیاتی کشور می‌خوانید.

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت و خمام در مجلس با اشاره به این موضوع که حسابرسی سیستمی و هوشمند کمک شایانی به ساماندهی امور در حوزه مالیات و انضباط بخشی به آن‌ها می‌کند، تصریح کرد: هر چقدر بتوانیم حسابرسی‌ها را از حالت دستی و ممیزمحور خارج کنیم و آن را به صورت سیستمی انجام دهیم، منفعت مردم، کشور و جامعه بیشتر تأمین می‌شود. روندهای سیستمی از جهات مختلف برایمان مزیت دارند. 

وی ادامه داد: هرچقدر به سمت دریافت مالیات به صورت سیستمی برویم، افزایش وصول درآمدهای مالیاتی دولت اتفاق می‌افتد. زیرا سیستم‌ها نسبت به روش دستی با دقت بالاتری کارها را انجام می‌دهند و افزایش دقت و سرعت انجام کارها، زمینه را برای وصول درآمدهای مالیاتی دولت فراهم می‌کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: استفاده از روش‌های سیستمی و هوشمند مالیات‌ستانی به معنای افزایش عدالت است. هر چقدر نقش کارشناسان و ممیزان مالیاتی در حسابرسی‌ها کمتر شود، امکان دخالت سلیقه انسانی در امور کمتر می‌شود و مالیات‌ستانی با عدالت بیشتری صورت می‌گیرد.

کوچکی‌نژاد گفت: سلامت مالیات‌ستانی در کشور بر اثر استفاده از سیستم‌ها و سامانه‌ها تضمین می‌شود. فضای الکترونیک ظرفیت‌های خوبی در اختیار کشورها قرار داده است. استفاده از این فرصت‌ها در کشورمان مدنظر قرار دارد. به همین دلیل، شاهد گسترش سامانه‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله در بخش مالیات هستیم.

وی ادامه داد: دولت می‌تواند با کمک سامانه‌ها به ساماندهی امور بپردازد. در همین راستا، پیش‌بینی کرده‌ایم که سازمان تأمین اجتماعی نیز به استفاده از ظرفیت سامانه‌ها وسیستم‌ها بپردازد و بر این اساس دریافتی‌هایش را انجام دهد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه، دولت باید به وصول 1800 هزار میلیارد تومان مالیات بپردازد. این رقم نسبت به سال قبل بالاتر است. به همین منظور دولت باید اقداماتی را در راستای افزایش شفافیت امور، مقابله با فرار مالیاتی و کشف مودیان جدید به اجرا بگذارد. باید به سمتی برویم که امکان فرار مالیاتی برای کسی وجود نداشته باشد و همگان متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند.

وی در پایان گفت: راهکار اصلی مقابله با فرار مالیاتی و تحقق درآمدهای مالیاتی بودجه 1404، تقویت مسیر حسابرسی سیستمی است که به دنبال رشد داده‌محوری در نظام مالیاتی محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1889733