شاخص بورس تهران در پایان معاملات آخرین روز هفته با کاهش 5452 واحد همراه شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز کاری هفته در ابتدا روند رو به رشد به خود گرفت اما بعد از آن روند کاهشی پیدا کرد بهگونهای که شاخص کل در پایان معاملات با از دست دادن 5452 واحد به رقم 2 میلیون و 171 هزار و 51 واحد رسید.
شاخص هموزن نیز امروز با از دست دادن 271 واحد به رقم 747 هزار و 299 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 543 هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران امروز بیش از 13.6 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 402 هزار فقره معامله و به ارزش 7509 میلیارد تومان دادوستد کردند.
شاخص کل و شاخص قیمت امروز با معیار وزنی ـ ارزشی 25 صدم درصد افت کردند. این دو شاخص با معیار هموزن 4 صدم درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور 3 دهم درصد کاهش یافت و شاخص بازار اول بورس 47 صدم درصد افت کرد، اما شاخص بازار دوم بورس به اندازه یک صدم درصد رشد کرد.
امروز نمادهای پالایشگاه تهران و هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای فولاد مبارکه، مخابرات ایران، ملی مس، بانک ملت و شستا بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود بهجای گذاشتند.
در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با از دست دادن 17 واحد به رقم 26 هزار و 196 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و 488 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس هم که محل شرکتهای اخراجی از بازار اصلی است به 401 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از 4.7 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 235 هزار معامله و به ارزش 3826 میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز نمادهای مالی سپهر صادرات، بیمه پاسارگاد و مس سرچشمه بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای فولاد هرمزگان جنوب، ایران خودرو دیزل، صنعتی مینو و گلد ایران بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود بهجای گذاشتند.
شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس امروز 7 صدم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن 11 صدم درصد افت کردند. شاخص بازار اول فرابورس 16 صدم درصد رشد کرد، اما شاخص بازار دوم فرابورس 15 صدم درصد کاهش یافت.
به گزارش فارس، در حال حاضر حدود 800 شرکت در بورس و فرابورس حضور دارند که ارزش روز این شرکتها در مجموع به بیش از 9 میلیون میلیارد تومان برآورد میشود که این شرکتها برای اجرای پروژهها و طرحهای توسعهای خود میتوانند به روشهای مختلف از بازار سرمایه تامین مالی کنند. در حال حاضر با احتساب سهام عدالت 60 میلیون کد بورسی وجود دارد که معادل 74 درصد جمعیت کشور میشود و بازار سرمایه میتواند به ابزاری برای افزایش پسانداز ملی و تزریق این پساندازهای خرد به سمت تولید تبدیل شود، به شرط اینکه قوانین بازار متناسب سرمایهگذاران خرد هم تدوین شود.
پایان پیام/