در این مقاله همراه ما باشید تا با ویژگیهای آهن بیشتر آشنا شوید.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آهن یکی از عناصر مهم جدول تناوبی است که با نماد شیمایی Fe و عدد اتمی ۲۶ در این جدول نمایش داده میشود. این عنصر حیاتی، به طور طبیعی در پوسته زمین وجود دارد و به سادگی قابل استخراج است. نوع خام این فلز به رنگ نقرهای ـ خاکستری درخشان است و معمولا آن را به صورت سنگهای معدنی اکسید آهن مانند مگنتیت و هماتیت از دل معادن بزرگ جهان استخراج میکنند. این فلز در اثر تماس با آب و اکسیژن از خود واکنش نشان داده و پس از مدتی به اکسید آهن هیدرات شده تبدیل میشود. این واکنش به عنوان زنگزدگی شناخته میشود. در نقطه مقابل، آهن دارای ویژگیهای مثبت فراوانی نیز است که موجب تنوع در کاربردهای این فلز سرسخت شده است. در این مقاله همراه باشید تا با ویژگیهای آهن بیشتر آشنا شوید.
خبرگزاری مهراصلیترین ویژگیهای آهن
اصلیترین ویژگیهای آهناصلیترین ویژگیهای آهنسطح این فلز صاف و به رنگ نقرهای متمایل به خاکستری است که به محض تماس با رطوبت و اکسیژن، زنگ زده و به رنگ قرمز یا قهوهای در میآید. این ویژگی، یعنی خاصیت زنگزدگی باعث شده که کمتر بتوان فلز آهن را به صورت خالص بر روی زمین پیدا کرد. در بسیاری از معادل طبیعی سنگ آهن، برای استخراج این فلز مفید و پرکاربرد، ابتدا باید اکسیژن توسط کاهش شیمیایی حذف و سپس عملیات استخراج انجام شود.
به غیر از این خاصیت شیمیایی، آهن دارای خواص مکانیکی فراوانی نیز است. کیفیت و کمیت این خواص به درجه خلوص فلز بستگی دارد. از آنجایی که کریستالهای خالص آهن نرم هستند؛ برای تقویت بیشتر این فلز، میزان کمی ناخالصی مانند کربن به آن اضافه میشود. علاوه بر کربن، ترکیب فلزات دیگر با نسبت مناسب با آهن، موجب تولید محصولات بسیار مستحکمی میشود. یکی از این محصولات که امروزه کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد فولاد است که حدودا ۱۰۰۰ برابر سختتر از آهن خالص است.
آهن چه کاربردهایی دارد؟
آهن چه کاربردهایی دارد؟آهن چه کاربردهایی دارد؟آهن شاید تنها فلزی باشد که کاربردهای متنوعی دارد. حدود ۹۵ درصد از آلیاژ فلزی که در دنیا تولید میشود آهن است. این ماده مستحکم و بسیار بادوام، به دلیل قیمت پایین و مقاومت بالا، در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان، صنعت کشتیسازی و صنعت خودروسازی بسیار پرکاربرد است. علاوه بر این، محصولاتی که با ترکیبات مختلف آهن تولید میشوند نیز جزء پرکاربردترین تولیدات ساخت دست بشر هستند. یکی از این محصولات فولاد است که یکی از معروفترین آلیاژهای آهن و یکی از پرکاربردترین مواد خام در صنایع مختلف به خصوص صنعت ساختمان است.
انواع مختلف آهن
انواع مختلف آهنانواع مختلف آهنهمانطور که اشاره شد؛ آهن نقش مهمی در صنایع مختلف به خصوص صنعت ساختمان دارد. این ماده بعد از ترکیب با فلزات دیگر، به شکل فرآوردههایی درمیآید که هر کدام در این صنعت کاربرد متفاوتی دارند. میلگرد، ورق و تیرآهن سه محصول بسیار پرمصرف هستند که حاصل همین ترکیبات میباشند. از آنجایی که قیمت انواع آهن تابعی از عوامل مختلف است؛ برای اطلاع از قیمت هر کدام از محصولات جانبی این فلز، باید به مرجعی بهروز و آنلاین دسترسی داشته باشید. توصیه میکنیم که برای اطلاع از این قیمت، حتما سری به سایتهای معتبر فروش آهن و محصولات جانبی بزنید.
قیمت انواع آهنقیمت انواع آهنانواع میلگرد
انواع میلگردانواع میلگردیکی از محصولات جانبی آهن که در ساختمانهای اسکلت بتنی بسیار پرکاربرد است میلگرد است. این محصول یک نوع مقطع فولادی میله مانند است که در صنعت ساختمان به آن آرماتور نیز گفته میشود. مقاومت کششی بالای این میلهها تقریبا تنها عاملی است که استفاده از آن در این صنعت را بسیار توجیهپذیر میکند. از آنجایی که بتن دارای مقاومت کششی پایینی است؛ با اجرای آماتوربندی داخل آن میتوان این مقاومت را تا حدود زیادی افزایش داد و ساختمان مستحکمی ساخت.
انواع ورق
انواع ورقانواع ورقورق محصول جانبی دیگری است که با استفاده از ترکیب آهن خام با دیگر ترکیبات فلزی ساخته میشود. به طور کلی چند مدل ورق از جمله ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق روغنی، ورق اسیدشویی و... در بازار وجود دارد که اکثرا به شیوه نورد گرم تولید و به شکل رول یا کلاف به بازار عرضه میشوند. علاوه بر روش نورد گرم، روش دیگری به نام نورد سرد نیز برای تولید این محصولات وجود دارد. ورق روغنی که شناختهشدهترین ورق تولید شده به این شیوه است از استحکام بالایی برخوردار میباشد و در صنایع مختلف کاربرد دارد.
بر خلاف آنچه که در پروسه تولید نورد سرد متداول است؛ در شیوه تولید نورد گرم، ورقهای آهن تحت دمای بسیار بالا (حدود ۱۴۰۰ درجه فارنهایت) تولید شده و دارای قطرهای متنوعی از ۱.۱۶ تا ۵.۱۶ اینچ هستند. ورق سیاه و ورق گالوانیزه دو نمونه از ورقهایی هستند که به این شیوه تولید شده و دارای گریدهای مختلفی از جمله ST۳۷، ST۵۲، S۲۵۵ و S۳۵۵ میباشند. ورق گالوانیزه یا ورق سفید نیز که به همین شیوه تولید و با استفاده از قلع روکش میشود؛ در بخشهای مختلف از ساختمان از جمله نمای داخلی و خارجی و ساخت سقف سولهها کاربرد دارد.
انواع تیرآهن
انواع تیرآهنانواع تیرآهنیکی از اصلیترین پروفیلهای ساختمانی تیرآهن است که از نظر ظاهری دارای سطح مقطعی به شکل حروف I و H انگلیسی است. در ساخت این محصول که به روش نورد گرم تولید میشود؛ از آلیاژ فولاد استفاده شده و اصلیترین کاربرد آن، اجرای ساختار ساختمانهای اسکلت فلزی است. این ساختار مستحکم بار وارده به ساختمان را تحمل کرده و اجازه تخریب را به آن نمیدهد. برای ساخت و طراحی خرپا و تیرها نیز میتوان از تیرآهن استفاده کرد. علاوه بر استحکام بالا، اجرای اسکلت ساختمان با تیر آهن، امکان توسعه بدون تخریب سازه در آینده را فراهم میکند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
خبرگزاری مهر
شناسه خبر: 334354