رئیس انجمنخرما گفت: تا زمان برداشت خرما و تحویل به سردخانه، ذخیره ۵ تا ۱۰ درصدی محصول امری ضروری است بنابراین نیازی به خرید تضمینی نداریم.
آقای محسن رشید فرخی گفت: اقتصاد ما نشان داده که دخالت در قیمت گذاری و قیمت دستوری ارز نتایج مطلوبی ندارد و مکانیزم عرضه و تقاضا بازار را به تعادل می رساند.
به گفته او، ورود در بحث خرید تضمینی خرما یا محصولات میوه و تره بار جز رانت و فساد نتیجه دیگری در برندارد، کمااینکه در بحث خرید میوه شب عید درگیر پرونده ها هستیم.
رشیدفرخی می گوید: تاکنون خرمای مازادی در اکثر نمونه ها همچون مضافتی و پیارم نداریم و در برخی ارقام بسته بندی ممکن است مازاد داشته باشیم،اما به دلیل سه ماه زمان تا فصل برداشت ۵ تا ۱۰ درصد از کل محصول خرما ضروری است.
رئیس انجمن خرما گفت: هم اکنون اطلاعی از قیمت خرید تضمینی خرما ندارم، اما به سبب آنکه خرما همانند دیگر کالاها مشمول تورم است؛ بنابراین تا زمانیکه مکانیزم عرضه و تقاضا قیمت را تعیین نکند، بازار پایدار نخواهد بود.
طی روزهای اخیر وزیر جهاد کشاورزی به سازمان تعاون روستایی دستور خرید تضمینی و صادرات خرما را داده، درحالیکه رئیس انجمنخرما می گوید که نیازی به خرید تضمینی نیست چرا که ذخیره سازی ۵ تا ۱۰ درصدی محصول تا زمان برداشت و تحویل محصول به سردخانه امری ضروری است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی
باشگاه خبرنگاران جواناقتصادیصنعت ، تجارت و کشاورزی
شناسه خبر: 419498