نبود گیتهایCIP در پایانه شلمچه که از مهمترین پایانه های تجاری و مسافری میان ایران و عراق است، یکی از عوامل کم رونقی این پایانه در سالیان اخیر بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نبود گیت های CIP ( Commercial Important Person(شخص تجاری مهم)) در پایانه شلمچه که از مهمترین پایانه های تجاری و مسافری میان ایران و عراق است، یکی از عوامل کم رونقی این پایانه در سالیان اخیر بوده است. راه اندازی این گیت ها می تواند در کنار تسهیل تردد، یکی از روشهای درآمدزایی برای پایانه باشد. سوال مهم این است که مسئولین منطقه آزاد اروند چرا با وجود مزایای راه اندازی این گیت ها، در ایجاد آن تعلل می کنند؟
عراق به عنوان یکی از مهمترین همسایه های ایران با واردات 11 میلیارد دلاری کالا از ایران و نیز تبادل حدود 8 میلیون گردشگر در سال، از اصلی ترین شرکای تجاری کشور محسوب میشود.
وجود مرزهای زمینی طولانی در جریان تبادل مسافر میان دو کشور و تجارت دوطرفه، سبب شده پایانه های زمینی نقش بسزایی داشته باشند و در این بین، پایانه مرزی شلمچه واقع در استان خوزستان از جایگاه ویژهای برخوردار است؛ به نحوی که طبق اعلام فرمانده فراجا، در ایام اربعین سال 1403 پایانه مرزی شلمچه پس از مرز مهران، دومین پایانه پرتردد کشور در سفر به عراق بوده است.
از سوی دیگر طبق آمار 11 ماهه نخست سال 1403 این پایانه، سهم 17 درصدی از تجارت 11 میلیارد دلاری ایران با عراق را به خود اختصاص داده است. با این وجود، پایانه شلمچه مشکلات اساسی دارد که نبود گیت CIP برای تسهیل تردد مسافران و تجار از مهمترین آنها است و این مسئله در روند تبادل مسافر و تجارت بین طرفین اثر سوء داشته است.
از آنجا که پایانه شلمچه از پایانه های پرتردد بین ایران و عراق است، در اکثر ایام سال با صف های طولانی برای انجام امور تردد در گیتهای پایانه مواجه است که منجر به افزایش زمان و هزینه تردد به ایران میشود. به همین دلیل بسیاری از مسافران به ویژه تجار و بیماران، خواستار تسهیل و تسریع در تردد از پایانه هستند. لذا ضرورت دارد برای تسهیل تردد این افراد و در نتیجه افزایش ورود مسافر و تجار به کشور، گیتهای CIP که خدمتی رایج در پایانه های مسافری هستند در پایانه شلمچه ایجاد شود.
راه اندازی این گیتها از جمله مطالبات مسئولین عراقی از ایران است و برای تسریع در فرایند بررسی گذرنامه، حاضر به پرداخت هزینه های گیت CIP هستند؛ با این حال هنوز در ایجاد گیتهای CIP اقدام اساسی نشده است. راه اندازی این گیتها در پایانه شلمچه دستاوردهای زیر را درپی خواهد داشت:
طبق اساسنامه سازمان منطقه آزاد اروند، این سازمان مسئول ساماندهی و برطرف کردن مشکلات پایانه شلمچه است؛ اما مشکلات این پایانه همچنان به عنوان ارثیهای از مسئول قبلی به مسئول بعدی میرسد و همچنان باقی مانده است. از این رو ضروری است مسئولین سازمان منطقه آزاد اروند، با توجه به وظایف قانونی خود به مشکلات پایانه شلمچه به ویژه نصب گیتهای CIP با هدف تسهیل تردد گردشگران، رسیدگی کنند.
انتهای پیام/