اکونومیک 24
17 آذر 1401 - 12:07

چهار عامل افزایش قیمت گوشت قرمز/ ضرورت مقابله با دلالی و قاچاق دام

این روزها قیمت گوشت قرمز در بازار افزایش یافته است، از دلایل افزایش قیمت گوشت، در کنار صادرات، قاچاق دام به برخی کشورهای همسایه و فروش با نرخ‌های بالاتر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بررسی‌های خبرنگار فارس از بازار گوشت قرمز حاکی است که قیمت گوشت نسبت به روزهای گذشته افزایش داشته است.

امروز ‌هر کیلوگرم گوشت ران خالص گوساله 238 هزار تومان و ران گوسفندی کیلویی 230 هزار تومان عرضه می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ‌چهار دلیل دلیل برای رشد قیمت گوشت قرمز مطرح است.

* دلالی و واسطه‌گری از عوامل رشد قیمت گوشت قرمز

دلالان‌ نخستین عامل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار هستند؛ با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا، قیمت‌ها از سوی دلالان تا اندازه‌ای بی دلیل افزایش یافته است؛ ‌از آنجایی که گوشت قرمز قیمت مصوب ندارد و نظارت‌های کنترل قیمتی هم تقریبا انجام نمی‌شود، ‌سوء استفاده از سوی برخی دلال‌ها برای افزایش قیمت، به راحتی انجام می‌‌شود.

* قاچاق دام به کشورهای اطراف از عوامل افزایش قیمت گوشت قرمز

قاچاق دام به دیگر کشورها‌، عامل دیگر‌ رشد قیمت‌‌ گوشت قرمز است، شواهدی وجود دارد که دام، این روزها بیشتر به عراق و منطقه کردستان قاچاق می‌شود که ضرورت دارد در این‌باره با متخلفان مقابله و برخورد قانونی شود.

خوش طعمی و نیز ارزان بودن دام ایرانی نسبت به کشورهای مجاور، عاملی برای روانه شدن دام به سوی این کشورها شده است.

* صادرات دام عامل دیگر رشد قیمت

علاوه بر قاچاق دام، صادرات دام هم به کشورهای دیگر وجود دارد، که عامل افزایش قیمت گوشت قرمز شده است؛ مدیرعامل اتحادیه دام سبک اخیرا از صادرات دام به کویت خبر داده بود به حدی که به گفته وی توانسته است قیمت را در این کشور بشکند.

البته خبرهایی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه وزیر جهاد کشاورزی قرار است صادرات گوشت را متوقف کند، اما ‌هنوز اقدام رسمی در این زمینه انجام نشده است.

* بارندگی‌های هفته‌های اخیر عامل دیگر رشد قیمت گوشت

از سوی دیگر بارندگی‌های اخیر در استان‌ها، تا حدودی توانسته است مبادلات استانی دام زنده و گوشت را کندتر کند و این عاملی برای افزایش قیمت شده است، انتقال دام بین استان‌های معمولا با کامیون انجام می‌‌شود و بارندگی این روند را کندتر کرده است.

به گزارش فارس، کشور ما سالانه 900 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌‌کند و حدود یک میلیون تن هم مصرف دارد، با اینکه نیاز ما به واردات گوشت قرمز حدود 100 هزار تن‌ است تا نیاز کشور تامین شود اما در مقاطعی از سال هم، تولید داخل بیش از تقاضا وجود دارد.

البته اتحادیه‌ها‌ تاکید دارند که مشکل رشد قیمت گوشت قرمز در بازار، با کاهش تولید مرتبط نیست بلکه به عواملی که دربازار تاثیر می‌‌گذارند، مربوط می‌‌شود.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 901603

مهمترین اخبار اقتصادی: